Mahtavia keskusteluja digitalisaatiosta ja AI:n etiikasta

Tommi Berg, Head of Service Operations, Elisa, opiskelee Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

Tommi Berg sanoo, että EMBA on antanut eväitä esimerkiksi työn muutoksen pohtimiseen. ”Kun tekoäly voi hoitaa tiettyjä asioita, meidän pitää miettiä, miten käytämme ihmistyövoimaa mahdollisimman fiksusti.”

Reetta Räty, 08.01.2019

Read this in English.

”Kollegani suoritti EMBA-tutkinnon pari vuotta sitten, ja kun puhuin hänen kanssaan siitä, missä voisin kehittyä, tämä mahdollisuus tuli esille. Sparrailin asiaa myös työnantajan kanssa, ja päädyimme yhdessä siihen, että aloitan EMBA:n. Työnantaja maksaa osan opinnoista.

Valitsin ohjelman huolellisesti: shortlistasin akkreditoidut EMBA-ohjelmat ja vertailin niitä. Aalto EE:n ohjelma vaikutti parhaalta.

Opiskelu on ollut todella mielenkiintoista. Olen oppinut uutta ja tutustunut mielenkiintoisiin ihmisiin. Ajoittain opiskelu työn ohessa on rankkaa. Aika paljon tässä on viikonloppuja mennyt. Ei tarvitse ylimäärisiä harrastuksia, kun tekee pre-assignmentit, final assignmentit, käy läpi ennakkoon luettavat tekstit – ja siihen päälle tietenkin opetussessiot.

Strategiamoduuli on ollut yksi mielenkiintoisimmista ja antoisimmista jaksoista."

Olen osastopäällikkö Elisalla (Head of Service Operations), ja tehnyt tätä ennen monenlaisia tehtäviä Elisalla. Aloittaessani Aalto EMBA-ohjelman halusin oppia lisää taloushallintoa, strategiaa ja erilaisia managementiin liittyviä asioita. Strategiamoduuli on ollut yksi mielenkiintoisimmista ja antoisimmista jaksoista, se herätti ajattelemaan. Jokaisesta moduulista on jäänyt käteen jotain sellaista, jota on voinut heti soveltaa työelämään. Esimerkiksi HR-asioita käsitelleessä moduulissa keskusteltiin paljon työn muuttumisesta ja ihmisten osaamisen kehittämisestä. Se on itselläkin työssä yksi fokusalueita: miten varmistamme meidän osaamisen kehittymisen systemaattisesti.

Otaniemen Aalto Executive Summitissa on ollut mahtavia keskusteluja esimerkiksi digitalisaatiosta ja AI:n suhteesta etiikkaan ja ihmisyyteen. Se on todella kiinnostava kysymys, miten me saamme tuotua tekoälyn kehitykseen eettistä ajattelua. Jos me emme käytä sitä eettisesti tai ota vastuuta kehityksestä, lopputuloksena voi olla jotain, mitä me emme halua.”

Tämä juttu on osa Aalto Executive Summit 2018 -juttusarjaa. Muut sarjan osat löydät alta. Lue lisää Aalto EE:n Degree-ohjelmista.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Mahtavia keskusteluja digitalisaatiosta ja AI:n etiikasta

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka