Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

ICT-ohjelmistotuotanto F.E.C

Koulutus ohjelmisto-osaajille – Uusi ura ICT-alalla

Tämä koulutusohjelma on tiesi ohjelmistotuotannon ammattilaiseksi ja uudelle upealle uralle. Koulutusohjelman päätavoitteena on sinun työllistymisesi.

Oletko jo työkokemusta omaava IT- tai ohjelmistoalan osaaja, mutta koet, että osaamisesi kaipaisi päivitystä? Vai oletko vastavalmistunut IT-tradenomi tai insinööri, jolle työpaikkojen ovet eivät ole vielä auenneet. Tämä on mahdollisuutesi sekä vahvistaa osaamistasi, että saada näytönpaikka tuoda osaamisesi esiin yrityksessä ja työllistyä.

Aalto EE tarjoaa laadukkaan ja korkeatasoisen ICT-ohjelmistotuotannon koulutuksen, jossa ohjelmistotuotannon prosessi tulee sinulle tutuksi. Perehdymme niin vaatimusten määrittelyyn, ohjelmiston suunnitteluun, ohjelmistoarkkitehtuuriin, ohjelmistoprosesseihin (Life-Cycle Models) kuin myös ohjelmiston testaukseen ja ylläpitoon. Näiden ohjelmistotuotannon opintojen lisäksi pystyt valitsemaan Aalto EE:n laajalta koulutustarjottimelta itseäsi kiinnostavia opintoja esimerkiksi dataan, analytiikkaan, kyberturvallisuuteen, tiedon visualisointiin, vastuulliseen digitalisaatioon tai projektinjohtamiseen liittyen.  

ICT-alan osaajille on kysyntää ja osaamista tarvitaan toimialasta riippumatta. Koulutusohjelma avaa sinulle väylän asiantuntija- ja kehittämistehtäviin erilaisissa työnantajaorganisaatioissa. Opintoihin kuuluva työskentelyjakso on loistava mahdollisuus näyttää motivaatiosi ja kykysi potentiaaliselle työnantajalle ja vakiinnuttaa asemasi työyhteisössä. Työskentelyjaksolla hyödynnät sekä aikaisempaa osaamistasi että koulutuksen kautta hankkimiasi uusia tietoja ja taitoja. 

Ota rohkeasti ensimmäinen kohti uutta uraa ICT-ohjelmistotuotannon parissa ja täytä koulutushakemus TE-toimiston verkkosivuilla saman tien, koska koulutuksen aikaisten työnantajaorganisaatioiden etsintä on jo käynnissä!

 Kysy lisätietoja

Hinta:

Työvoimakoulutus toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Koulutuksen ajaksi tehdään koulutussopimus sinun, Aalto EE:n ja työllistävän organisaation välillä. Lue alta lisää rekrytoivasta koulutuksesta ja miksi kannattaa hakea mukaan.

Korkeatasoinen koulutus Aalto EE:n asiantuntijoiden johdolla

Mahdollisuus näyttää osaaminen ja saada alan työkokemusta

Päätavoitteena työllistyminen ja uusi ura ICT-ohjelmistotuotannon parissa

Kenelle?

ICT-ohjelmistotuotanto F.E.C -koulutusohjelma sopii sinulle, jos sinulla on ylempi korkeakoulu- tai AMK-tason tutkinto IT-alalta tai työkokemuksen kautta hankittua osaamista ICT-ohjelmistotuotannon tehtävistä. Mikäli olet jo pidemmän linjan ammattilainen, on tämä koulutus oiva tapa päivittää osaaminen ajan tasalle.  

Koulutuksen tavoitteena on päivittää jo kokemusta omaavien ohjelmistokehityksen ammattilaisten osaaminen yritysten vaatimalle tasolle uusissa teknologioissa. Tavoitteena on myös vastavalmistuneiden työllistyminen oman alan työtehtäviin.

Sisältö ja aikataulu

Koulutusohjelman toteutusajankohta on 7.5.–30.10.2024. Ohjelman kesto on 120 arkipäivää (6 kuukautta) ja se jakautuu koulutuspäiviin ja työskentelyyn yhteistyöyrityksessä. Koulutuspäiviä on yhteensä valitun opintopolun mukaan 20–25, sisältäen pääosin lähiopetusta, mutta myös itsenäistä etäopiskelua. Valtaosan koulutuksesta suoritat siis työskennellen yhteistyöpaikassasi asiantuntijatehtävissä. Jokaiselle osallistujalle muodostuu puolivuotisen yhteistyön aikana oma koulutuspolkunsa, jossa sekä opiskelijan että yhteistyöyrityksen osaamisen kehittämistarpeet on otettu huomioon. Aalto EE on tukenasi ja käytettävissäsi aina tarvittaessa koko ohjelman ajan.

Lähikoulutusjaksoja ovat:

 • Orientoituminen opintoihin
 • Vaatimusten määrittely ja ohjelmiston suunnittelu
 • Ohjelmistoarkkitehtuuri
 • Ohjelmistoprosessit (Life-Cycle Models)
 • Ohjelmiston testaus ja ylläpito
 • Oman talentin ohjaus, itsensä johtaminen, työelämätaidot, vaikuttaminen

Näiden lisäksi opiskelijat valitsevat opintoja Aalto EE:n tarjoamalta laajalta koulutustarjottimelta.

Ohjelman rakenne

Yhteisiä opintojaksoja ICT-ohjelmistotuotannosta

Sisältäen myös itsenäistä valmistautumista opetukseen

Vapaasti valittavia opintoja

Mahdollisuus itse vaikuttaa opintojen sisältöön

Työskentelyä yhteistyöyrityksessä

Alan työkokemuksen kerryttämistä ja näytön paikka tuoda osaaminen esiin

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Mukaan tuleminen on helppoa:

 • Hae mukaan TE-toimiston kautta (hakulinkki alla).
 • Täytä osaamisprofiilisi ja jätä CV:si Aalto EE:lle. 
 • Jos täytät hakukriteerit, saat Aalto EE:ltä kutsun Info-tilaisuuteen, jossa kerromme perusteellisesti ohjelman aloituksesta ja toteutuksesta.
 • Sopivan yrityksen löydyttyä, teemme sopimuksen koulutusohjelman aloittamisesta.
 • Aloitat työsi yhteistyöyrityksessä ja osallistut Aalto EE:n koulutuksiin.
 • Koulutusohjelman ajaksi tehdään yritysyhteistyösopimus.
 • Matkasi kohti uutta työuraa on vauhdissa.

Aloitusajankohta