Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Saat maailmanluokan koulutusta, sekä tietysti erittäin hyvän tilaisuuden näyttää työnantajalle mihin pystyt.”

Vesa Soppi
Eerola-Yhtiöt

Eerola-Yhtiöt on ympäristönhuoltoalalla toimiva yli 50-vuotias perheyhtiö. Lokakuusta 2021 lähtien Eerola-Yhtiöissä työskennellyt myynti- ja markkinointipäällikkö Vesa Soppi rekrytoitiin työhönsä Kokenut osaaja yrityksen voimavaraksi F.E.C -ohjelman kautta.

”F.E.C-ohjelmat ovat loistava idea, joista hyötyvät niin työnhakijat kuin työnantajat”, Soppi tähdentää.

Sopilla on työuraa takanaan 32 vuotta. Uransa varrella hän on toiminut muun muassa myyntitehtävissä, tuotepäällikkönä ja johtanut erilaisia palvelutuoteorganisaatioita niin Suomessa kuin Pohjoismaissa.

”Uusien asioiden eteenpäin vieminen ja palveluiden kehittäminen ovat leimanneet koko urapolkuani”, Soppi kertoo.

Kokenut osaaja yrityksen voimavaraksi F.E.C -ohjelman Soppi löysi TE-toimiston kautta.

”Olin ollut muutamia kuukausia työnhakijana, kun TE-toimisto tarjosi koko joukkoa erilaisia koulutuksia. Kun näin, että tämän ohjelman takana on Aalto EE, tartuin siihen oikopäätä”, Soppi muistelee.

”Otin sitten saman tien yhteyttä Eerola-Yhtiöihin. Kerroin mistä F.E.C-ohjelmassa on kyse ja tiedustelin, kiinnostaisiko heitä lähteä mukaan. Muutamaa viikkoa myöhemmin aloitin jo työt Eerola-Yhtiöissä F.E.C-opintojen rinnalla.”

Eerola-Yhtiöt oli helppo valinta, sillä yritys oli ollut Sopilla mielessä potentiaalisena työnantajana jo tovin.

Kokeneille työnhakijoille ohjelma on erinomainen mahdollisuus. Saat maailmanluokan koulutusta, sekä tietysti erittäin hyvän tilaisuuden näyttää työnantajalle mihin pystyt.

”Olin joitakin vuosia sitten projektipäällikkönä hankkeessa, jossa analysoitiin ympäristöpalvelualaa. Aito kiinnostukseni alaa kohtaan syttyi jo silloin. Oivalsin, kuinka tärkeää toiminta on, ja miten alan merkitys tulee tulevaisuudessa kasvamaan. Haluan olla vaikuttamassa tulevaisuuteen tekojen kautta. Ympäristöpalveluala tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden”, Soppi korostaa.

”Eerola-Yhtiötä olin tullut ajatelleeksi mahdollisena työpaikkana loppukesästä 2021. Kävin silloin hakemassa veneeseen pressuja Eerola-Yhtiöiden toimipisteen vierestä. Katsahdin tuttua norsulogoa ja pohdin, että tuohan voisi olla minulle mainio työpaikka. Oikeassa olin.”

Laadukasta koulutusta ja tilaa keskusteluille

Soppi kertoo saaneensa F.E.C-ohjelmasta paljon ideoita uuteen työhönsä.

”Olen toiminut esihenkilönä ison osan urastani ja osallistunut lukuisiin johtamisvalmennuksiin. Kävin osana F.E.C-koulutusta myös Johda vaikuttavasti -ohjelman, ja voin käsi sydämellä todeta sen olleen koko urani paras johtamisvalmennus. Sain erinomaisia eväitä siihen, miten toimia organisaatiossa vaikuttavasti, varsinkin esihenkilönä”, Soppi sanoo.

”Kaikki F.E.C-opintojaksot olivat laadukkaita. Niistä sai hyödyllisiä näkökulmia monista asioista, olipa kyse sitten työelämän murroksesta, vastuullisesta liiketoiminnasta, kryptovaluutoista tai alustataloudesta.”

Kokenut osaaja yrityksen voimavaraksi F.E.C -koulutuksessa painotetaan paljon sitä, kuinka tärkeän resurssin harjaantuneet ammattilaiset muodostavat yrityksille.

Kerroin mistä F.E.C-ohjelmassa on kyse ja tiedustelin, kiinnostaisiko heitä lähteä mukaan. Muutamaa viikkoa myöhemmin aloitin jo työt Eerola-Yhtiöissä F.E.C-opintojen rinnalla.

”Olin 2000-luvun alkupuolella useamman vuoden Pohjoismaisena esihenkilönä suuressa ruotsalaisessa konsernissa. Silloin pistin merkille, että kokeneita työntekijöitä arvostetaan Ruotsissa ja Norjassa aivan eri tavalla kuin meillä Suomessa. Nyt konkareiden arvostus näyttää onneksi pikkuhiljaa rantautuvan meillekin, ainakin tietyillä aloilla”, Soppi pohtii.

”Aalto EE:ssä ymmärrettiin, miten mittava työkokemus jokaisella osallistujalla oli – ja opetus oli suunniteltu sen mukaan. Keskusteluille annettiin ilahduttavan paljon tilaa ja muilta osallistujilta sai paljon arvokkaita ideoita. Ohjelma tarjosi paitsi mahtavan tilaisuuden päivittää ammattitaitoaan, myös vahvistusta sille, kuinka syvällistä oma tietämys jo on. Samalla tutustui loistaviin ihmisiin ja loi mainion verkoston.”

Erinomainen mahdollisuus niin työnantajille kuin työnhakijoille

Soppi palkattiin Eerola-Yhtiöihin vakituiseen työsuhteeseen heti F.E.C-ohjelman päätyttyä.

”Viihdyn uudessa työssäni. Työtehtäväni myynti- ja markkinointipäällikkönä ovat mieluisia ja mielenkiintoisia. Lisäksi ihmiset ovat perheyrityksessä hyvin välittömiä, mikä on ehdoton rikkaus”, Soppi kuvailee.

”Eerola-Yhtiöt on myös yritys, jonka arvot voin rehellisin mielin allekirjoittaa. Minua on koko urani ajan haukuttu positiivisessa mielessä vihreäksi: haluan aina kehittää toimintaa niin, että asioita tehdään fiksusti ja mahdollisimman vähän ympäristöä rasittaen. Työnantajani toimii ympäristön parhaaksi koko Suomessa, Hangosta Utsjoelle.”

Soppi kertoo suosittelevansa Kokenut osaaja yrityksen voimavaraksi F.E.C -ohjelmaa lämpimästi niin työnhakijoille kuin työnantajille.

”Työnantajat saavat ohjelman kautta laaja-alaisesti liike-elämää ymmärtäviä asiantuntijoita ja esihenkilöitä, jotka osaavat vuosien kokemuksella tehdä itsenäisesti töitä ja strategisia päätöksiä – ja joilla ei mene sormi suuhun haastavissakaan tilanteissa.”

”Kokeneille työnhakijoille ohjelma on erinomainen mahdollisuus. Saat maailmanluokan koulutusta, sekä tietysti erittäin hyvän tilaisuuden näyttää työnantajalle mihin pystyt. En tiedä ymmärtävätkö kaikki ihmiset, mitä tällainen ohjelma Aalto PRO:lla tulisi kustantamaan, jos sen omalla rahalla maksaisi. Laskimme muiden osallistujien kanssa, ettei 30 tuhatta euroa taitaisi riittää. Jos sinulle tarjotaan mahdollisuus osallistua, siihen kannattaa ehdottomasti tarttua”, Soppi kiteyttää.

Tietoa F.E.C-ohjelmista hakijoille

Tietoa yrityksille

Noin kuuden kuukauden pituisissa Further Educated with Companies (F.E.C)-koulutusohjelmissa osallistujat saavat korkeatasoista täydennyskoulutusta, minkä lisäksi he tarjoavat työpanoksensa yrityksille puoleksi vuodeksi. Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin: myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.