Haku / ilmoittautuminen
14.10.2025 mennessä
Toteutusmuoto
lähiopetus
28.–29.10.2025
Paikka
Aalto-yliopisto Dipoli, Espoo
Kieli
englanti
Laajuus
2 päivää
Generative AI in Creating Visual Content
Generatiivisen tekoälyn perusteet ja käytännöt visuaalisen sisällöntuotannon tueksi
Generatiivinen tekoäly on kehittynyt nopeasti käytännön työkaluksi visuaalisen sisällön tuotantoon, erityisesti valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja elokuvanteon aloilla. Tämä ohjelma tarjoaa yleiskatsauksen generatiivisen tekoälyn teknisiin, kaupallisiin ja oikeudellisiin näkökulmiin visuaalisessa sisällöntuotannossa.
Generative AI in Creating Visual Content -koulutus tarjoaa selkeän ja kattavan johdatuksen generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseen luovilla aloilla. Koulutuksessa perehdyt generatiivisen tekoälyn taustalla oleviin keskeisiin teknologioihin, ja opit miten ne toimivat, ja mitä vaikutuksia niillä on visuaalisen sisällön tuottamiseen. Lisäksi ohjelma avaa teknisiä, kaupallisia ja oikeudellisia näkökulmia tekoälyn käyttöön – keskittyen siihen, miten työkaluja voidaan hyödyntää tuotannossa sekä vastuullisesti että tehokkaasti.
Koulutuksen sisältö on suunniteltu palvelemaan sekä teknisiä asiantuntijoita että luovia ammattilaisia, kuten tuottajia, ohjaajia, markkinointitiimejä ja sisällöntuottajia. Ohjelmassa yhdistyvät johdantotason teoria ja käytännön oppiminen. Osallistujat tutustuvat työkaluihin demojen avulla, käyvät läpi tapausesimerkkejä ja osallistuvat käytännön työpajaan, jossa he pääsevät kokemaan generatiivisen tekoälyn vahvuudet ja rajoitteet luovassa tuotannossa.
Huomioithan, että ohjelma toteutetaan englanniksi.
Hyödyt
Generatiivinen tekoäly on nopeasti muuttamassa luovan työn tekemisen tapoja. Tämä ohjelma näyttää luovan alan ammattilaisille ja heidän esihenkilöilleen, miten generatiivisen tekoälyn työkaluja voidaan hyödyntää käytännössä – itsevarmasti, tehokkaasti ja laillisesti. Ohjelmassa tutustutaan generatiivisen tekoälyn teknologiaan ja alan ajankohtaisimpiin työkaluihin, sekä siihen, miten ne voivat tuoda lisäarvoa tuotantoprosesseihin.
- Opit, mitä GenAI-työkalut ovat ja miten niitä käytetään osana todellisia tuotantoprosesseja
- Kuulet konkreettisia esimerkkejä GenAI:n käytöstä oikeiden tapausesimerkkien kautta
- Saat käytännön tuntumaa GenAI-työkalujen mahdollisuuksiin ja rajoituksiin työpajassa
- Opit, miten GenAI:n teknologia linkittyy tekijänoikeuksiin ja sisällön käyttöoikeuksiin
Kenelle?
Ohjelma on suunnattu visuaalisen sisällön tuotannossa työskenteleville ammattilaisille, kuten tuottajille ja ohjaajille, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijoille sekä valokuvaajille ja videotuottajille. Aikaisempaa kokemusta generatiivisen tekoälyn hyödyntämisestä ei tarvita, sillä kyseessä on johdantotason koulutus, joka ei edellytä syvällistä teknistä osaamista.
Ohjelman sisältö sopii sekä luovien alojen asiantuntijoille että esihenkilöille, jotka haluavat hyödyntää generatiivista tekoälyä osana omaa työtään tai sisällyttää tekoälyn tuottamaa sisältöä osaksi tuotantoprosessiaan.
Kouluttajat

Nick Dorra
Nick Dorra on ND Productionsin toimitusjohtaja ja tuottaja. Hän auttaa animaatiostudioita miettimään, mitä tehdä tekoälytsunamin suhteen.
Hän on myös toimitusjohtajana perustamassaan luovassa studiossa Haruworksissa, joka on keskittynyt luomaan sosiaalisia ja käyttäytymismuutoksia laadukkaan lastensisällön avulla.
Dorralla on yli 20 vuoden kokemus animaatiotuotantoalalta, ja hän auttaa studioita selviytymään nopeasti muuttuvassa tekoälyn maisemassa animaatioissa, elokuvissa ja televisiossa sekä opastaa immateriaalioikeuksien haltijoita animaatiokonseptiensa saattamisessa markkinoille.
Hän on työskennellyt monien alan johtavien organisaatioiden kanssa, muun muassa Rovio Entertainmentin (Angry Birds) kanssa, jossa hän johti animaatiotoimintoja ja ToonsTV:n sisältöstrategiaa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Entrepreneur in Residence -yrittäjänä Fred Seibertin Thirty Labs Inc:ssä ja tuotantojohtajana Anima Vitaessa, Bronson Clubissa ja Elokas-osuuskunnassa.
Dorran asiantuntemus keskittyy animaatiotuotantoon, liiketoimintastrategiaan tekoälyn aikakaudella, kansainvälisiin yhteistuotantoihin ja sisällön kehittämiseen. Hän on kysytty puhuja alan tapahtumissa, kuten Cartoon Media -tapahtumissa, MIP Junior- ja MIPCOM-markkinoilla sekä Annecyn MIFA-messuilla, joissa hän jakaa näkemyksiään animaation tulevaisuudesta tekoälyn murroksessa.
Nick Dorra puhuu suomea, saksaa, englantia ja ruotsia, ja hänellä on Executive MBA Aalto University Executive Educationista ja BA-tutkinto taidejohtamisesta Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta.

Antti Ukkonen
Antti Ukkonen on tietojenkäsittelytieteen tutkija ja kouluttaja. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus T&K työstä sekä yksityisissä ja julkisissa organisaatioissa.
Tällä hetkellä Antti toimii yksityisenä konsulttina ja auttaa yrityksiä tekoälyhankkeiden kanssa. Edellisessä tehtävässään hän toimi tuotejohtajana Speechly Oy:ssä, jonka Roblox Inc osti syyskuussa 2023. Tätä ennen hän oli akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on myös työskennellyt Työterveyslaitoksella, Aalto-yliopistossa ja internetyhtiö Yahoo!:n tutkimuslaitoksella. Antilla on tekniikan tohtorin tutkinto Aalto-yliopistosta (2008), ja hän on datatieteen dosentti Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen osastolla.
Kustannukset ja ilmoittautuminen
Kustannukset
Generative AI in Creating Visual Content –ohjelman hinta on 1 590€ (+ alv).
Tarjoamme ryhmäalennuksen, kun organisaatiostanne osallistuu koulutukseen kolme tai useampi henkilö:
5 tai enemmän osallistujia: 25 % alennus
4 osallistujaa: 20 % alennus
3 osallistujaa: 15 % alennus
Alennus lasketaan suoraan kassalla, kun tarvittava määrä paikkoja on lisätty ostoskoriin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu ohjelmaan 14.10.2025 mennessä.
Aloitusajankohta