Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Sain uusia työkaluja ja varmuutta pääomasijoittamisen prosessiin. Minulla on nyt syvällisempi ymmärrys muun muassa buyout-sijoituksista, yrityksen arvonmääritysmenetelmistä, kassavirta-analyyseistä ja pääomarahaston rakentamisesta.”

Jake Aalto
Chair of the Board of Directors, Workteam Group

Jake Aallon vuonna 2005 perustama Aalto Henkilöstöpalvelut Oy on erikoistunut tarjoamaan henkilöstöratkaisuja aloille, joilla on kasvava kysyntä ammattilaisista.

”Parasta työssäni on nähdä tiimiläisteni ja työntekijöidemme onnistuvan. Työn monipuolisuus ja toiminnan kasvaminen tuovat niin ikään paljon iloa työhöni”, Aalto luonnehtii.

Aalto kertoo olleensa aina kiinnostunut pääomasijoittamisesta. Toden teolla hän innostui oppimaan aiheesta lisää sen jälkeen, kun monikansallinen Otiga Group osti Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n vuonna 2016.

”Yrityskaupan myötä työnkuvani muuttui. Olen edelleen Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja, mutta konsernijohdon linjauksen mukaisesti olen myös aktiivisesti mukana kartoittamassa konsernille uusia yritysostokohteita”, Aalto taustoittaa.

”Otiga Group on yksi pohjoismaiden suurimmista toimijoista henkilöstöpalvelualalla. Vuonna 2019 liikevaihto oli lähes 250 miljoonaa euroa. Konsernin strategiana on kasvaa yritysostoin ja meillä on liki jatkuvasti yritysjärjestelyjä käynnissä. Esimerkiksi keväällä 2020 Aalto Henkilöstöpalvelut Oy osti UKKO Work -henkilöstövuokraus- ja rekrytointiliiketoiminnan”, hän kertoo.

Aalto osallistui vuonna 2020 Aalto EE:n Venture Capital & Private Equity – pääomasijoittamisen perusteet -valmennukseen. Hänen toiveenaan oli ennen kaikkea saada lisäoppia yrityksen arvonmääritysmenetelmistä.

Opetus oli mukaansatempaavaa ja erilaiset case-harjoitukset elävöittivät kokemusta. Valmentajat haastoivat meitä osallistujia sopivasti ja oppiminen oli hyvin vuorovaikutteista.”

”Olen koulutukseltani kauppatieteiden kandidaatti, mutta opiskeluvuosina keskityin johtamisen kursseihin ja oppini rahoituksesta jäivät mielestäni turhan laihoiksi. Halusin saada syvällisempää ymmärrystä pääomasijoittamisesta. Kollegani suositteli tätä Aalto ENT:in valmennusta ja päätin lähteä mukaan”, hän sanoo.

Aalto kuvailee opetusta mielenkiintoiseksi ja korkeatasoiseksi.

”Opetus oli mukaansatempaavaa ja erilaiset case-harjoitukset elävöittivät kokemusta. Valmentajat haastoivat meitä osallistujia sopivasti ja oppiminen oli hyvin vuorovaikutteista, minkä koin positiiviseksi”, Aalto muistelee.

”Saimme myös erinomaista materiaalia kotiin vietäväksi – ja pisteenä i:n päälle valinnainen verkkokurssi oli mainio”, hän lisää.

Aalto kertoo olleensa hyvin tyytyväinen kolmipäiväisen valmennuksen sisältöön.

”Sain uusia työkaluja ja varmuutta pääomasijoittamisen prosessiin. Minulla on nyt syvällisempi ymmärrys muun muassa buyout-sijoituksista, yrityksen arvonmääritysmenetelmistä, kassavirta-analyyseistä ja pääomarahaston rakentamisesta”, Aalto listaa.

Ohjelman aikana suomalainen pääomasijoituskenttä ja sen ydintoimijat tulivat tutuiksi, samoin alan termistö. Lisäksi sääntelyä ja verotusta koskevat opit olivat todella hyödyllisiä”, hän jatkaa.

Vierailevien pääomasijoittajien tarinat rikastivat Aallon mukaan oppimiskokemusta.

Pääomasijoittajien puheenvuorot olivat todella antoisia. Kuulimme niin neuvottelujen ja prosessien etenemisestä käytännössä kuin sijoitusstrategioista.”

”Pääomasijoittajien puheenvuorot olivat todella antoisia. Kuulimme niin neuvottelujen ja prosessien etenemisestä käytännössä kuin sijoitusstrategioista. Puhujat korostivat taloudellisten tekijöiden ohella myös yritysten arvomaailman merkitystä – vastuullinen sijoittaminen on tätä päivää”, hän korostaa.

Aalto huomauttaa saaneensa ohjelmasta paitsi kattavan tietopaketin pääomasijoittamisesta toimialana, myös hyvän verkoston.

”Valmennuksen aikana sai erinomaisia kontakteja. Oli mukava tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua. Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n johtamisen ohella teen myös jonkin verran sijoitustoimintaa oman sijoitusyhtiöni puitteissa. On hyvin mahdollista, että ohjelman aikana tapaamieni ihmisten kanssa syntyy jatkossa yhteisiä sijoituksia”, hän pohtii.

Aalto kertoo suosittelevansa mielellään Aalto EE:n Venture Capital & Private Equity -ohjelmaa.

”Minusta valmennus oli erittäin onnistunut. Ohjelman aikana saamistani opeista on varmasti hyötyä töissä, kun tutkin Otiga Groupin talousjohdon ja analyytikkojen kanssa tulevia yritysostokohteita”, Aalto tähdentää. 

”Suosittelen ehdottomasti osallistumista. Valmennus vastasi odotuksiani erinomaisesti ja aion osallistua jatkossakin Aalto EE:n koulutuksiin”, hän toteaa.

Venture Capital & Private Equity – pääomasijoittamisen perusteet

Jake Aalto työskentelee nykyisin Workteam Groupilla.