Artikkelit
Paulina Ahokas ja Timo Kaisla ystävystyivät MBA-opintojensa aikana – "Meitä on a...
24.09.2024, Anu Haapala
Projektinhallinnan perusteet – PM 1 on tiivis ja tehokas koulutus, josta saat käytännön perustiedot ja -taidot tehokkaaseen projektinhallintaan. Koulutus antaa sinulle kattavan kokonaiskuvan projektinhallinnan arjesta ja sen keskeisimmistä työkaluista ja menetelmistä.
Projektinhallinnan perusteet – PM 1 -koulutuksessa opit, mitä on ammattimainen projektinhallinta käytännössä. Oivalluttavien alustusten ja havainnollistavan projektipelin kautta tutustut projektien suunnittelun, toteutuksen ja ohjauksen arkeen ja sen haasteisiin. Valmennuksen jälkeen osaat viedä projektejasi sujuvammin eteenpäin ja pystyt välttämään käytännön projektinhallinnan isoimmat sudenkuopat.
Koulutukseen osallistuttuasi sinulla on valmiudet useimpiin PMI:n ja IPMA:n sertifiointiprosesseihin. Koulutus lasketaan hyväksi sekä PMI:n että IPMA:n projektipäällikkösertifikaattien suorittamisessa ja uusimisessa.
Projektilla tarkoitetaan tilapäistä hanketta ainutlaatuisen tuotteen, palvelun tai muun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Projektin tilapäisyydellä tarkoitetaan sitä, että projektissa on selvästi määriteltävissä oleva alku ja loppu. Projektin ainutlaatuisuudella tarkoitetaan sitä, että jokainen projekti on taustojen, olosuhteiden, ja/tai lopputuloksen kannalta ainutkertainen: Vaikka projektien välillä saattaa on tapauksista riippuen merkittäviä samankaltaisuuksia, oleellista on se että kyseessä ei ole sarjatuotantoon verrattavissa oleva toimintatapa.
Projekteille on tyypillistä se, että ne keskittyvät erityisesti määritellyn lopputuloksen saavuttamiseen ja ennen kaikkea se, että lopputuloksen saavuttamiseen tähtäävä toiminta tapahtuu mahdollisimman suunnitelmallisesti, asianmukaisesti ja tehokkaasti. Projekteja pidetään tyypillisesti alimpana organisatorisena tasona projekteista, ohjelmista ja projektisalkuista koostuvissa järjestelmissä.
Projektinhallinnalla tarkoitetaan projekteihin liittyvien tietojen, taitojen, työkalujen ja tekniikoiden soveltamista projektille asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen tähtäävässä toiminnassa. Projektinhallinnan avulla pyritään varmistamaan, että projekti suunnitellaan niin, että sille asetetut tavoitteet täyttyvät mahdollisimman asianmukaisesti, ja että projektin toteutusta seurataan ja ohjataan niin että lopputulos saavutetaan mahdollisimman tehokkaasti.
Koulutus on tarkoitettu kaikille projektimuotoista työtä tekeville:
Haastavaa projektimuotoista työtä tekeville sopii myös Projektinhallinnan parhaat käytännöt – PM 2 -koulutus.
Koulutuksen kesto on kaksi päivää ja se koostuu asiantuntija-alustuksista, toiminnallisesta projektipelistä sekä näiden pohjalta käytävistä keskusteluista. Ennakkolukemistona tutustutaan projektiliiketoiminnan julkaisuun ja videoihin. Lisäksi koulutuspäivien aikana tehtävä oma projektikäsikirja.
Koulutuksessa käsitellään projektin elinkaari eri vaiheineen tavoitteista projektin päättämiseen.
Koulutuksessa käsitellään seuraavia osa-alueita:
Päivä 1 | Päivä 2 |
---|---|
Johdanto - mitä on projektinhallinta? Projektin elinkaari Projektinhallinnan osa-alueet
|
Projektipeli
Projektinhallinta käytännössä |
Riku Oksman
KTT Riku Oksman on kokenut kouluttaja, jonka erikoisalaa on jo 20 vuoden ajan ollut projektiorganisointi ja sen johtaminen. Hän toimii johtamisen tuntiopettajana Aalto-yliopistossa.
Tämän lisäksi hän kouluttaa Aalto EE:n projektinhallinnan ja -johtamisen koulutusohjelmissa.
Koulutuksissaan Oksman tarkastelee projekteja ja niiden johtamista ennen kaikkea ihmisten työarjen näkökulmasta. Kouluttajana hän suosii dialogisia ja osallistavia menetelmiä.
Projektiammattilaiset ry palkitsi Oksmanin vuoden opetuspalkinnolla lokakuussa 2022. Hänen väitöskirjansa vuodelta 2013 käsitteli projektijohtamista suomalaisessa TV- ja elokuvatuotannossa.