Aalto EE käynnistää Aalto PUBLIC -konseptin julkiseen johtamiseen – painopistealueina ekosysteemit, vaikuttavuus ja talous

Julkisen sektorin organisaatiot ja niiden johtaminen kohtaavat uusia paineita toimintaympäristön muuttuessa, kilpailun lisääntyessä ja uudenlaisten kumppanuusmallien yleistyessä samalla, kun ikäluokkien pienentymisen myötä resurssiniukkuus lisääntyy entisestään. Ollakseen entistä vahvempi kumppani tässä transformaatiossa Aalto University Executive Education (Aalto EE) käynnisti helmikuussa 2019 uuden Aalto PUBLIC -liiketoimintayksikön.

21.2.2019

”Tulevaisuuden julkiset palvelut rakentuvat uudenlaisissa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin verkostoissa. Julkinen sektori johtaa entistä vahvemmin palvelujen järjestämistä ja tuotantoa sekä myös mittaa tuloksia ja vaikuttavuutta. Aalto EE on mukana rakentamassa osaamista, yhteistyötä ja vuoropuhelua koko palveluekosysteemin sisälle”, toteaa Aalto PUBLIC:in johtaja, kauppatieteiden tohtori Tuula-Riitta Markkanen.

Aalto PUBLIC vahvistaa poikkitieteellistä ja käytännönläheistä osaamista julkiseen johtamiseen 

Aalto PUBLIC kehittää uusia konsepteja sekä toteuttaa julkisen johtamisen valmennuksia ja kehitysohjelmia. Keskeisinä teemoina ovat muutoksen ja liiketoiminnan johtaminen, public-private-toimintamallit sekä uudet johtamisjärjestelmä- ja hallintomallit. Näillä alueilla vipua haetaan myös Aallon vahvasta osaamisesta teknologiassa ja palvelumuotoilussa.

”Olen varma, että voimme entistä vahvemmin tukea suomalaista julkista sektoria monien murrosten äärellä. Uhkista murehtimisen sijaan tarvitaan enemmän mahdollisuuksiin tarttumista ja uudenlaista kokeilemisen kulttuuria. Samalla pohjoismaisesta mallista on vientituotteeksi, sillä varsinkin kehittyvissä maissa haetaan aktiivisesti vertailukohtia ja parhaita käytäntöjä. Suomi ja Aalto PUBLIC voivat ottaa tässä työssä kuskin paikan ja rakentaa laajempaa pohjoismaista verkostoa”, sanoo Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori.

Aalto EE on kouluttanut tuhansia julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita ohjelmissaan mm. Aalto Executive MBA ja MBA, KuntaJOKO ja Johtaminen terveydenhuollossa. Lisäksi yhtiö on toteuttanut mm. omat räätälöidyt Aalto Executive MBA -ohjelmat sekä Helsingin että Espoon kaupungeille. Viimeisin avaus oli viime syksynä alkanut julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön keskittyvä ohjelma ”Liiketoimintaosaaminen ja toimiminen monituottajamallissa", joka tehtiin osana Muutosjohdon akatemian ja viiden yliopiston yhteistyönä kehittämää pilottikoulutusohjelmaa.

Lisätiedot

Tuula-Riitta Markkanen
Kauppatieteiden tohtori, Aalto PUBLIC -liiketoimintayksikön johtaja
puh. 010 837 3799
tuula-riitta.markkanen@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.