Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Vakuutusalan ajankohtaiset teemat ja tulevaisuuden näkymät

Vuoden 2022 päätösseminaari 

Finvan vuoden 2022 päättävä seminaari tarjoaa monipuolisen katsauksen vakuutusalaa koskettavista ajankohtaisista teemoista ja tulevaisuuden näkymistä. Päivän aikana tarkastellaan nykytilaa ja tulevaa erityisesti lainsäädännön sekä oikeustapausten näkökulmasta. Katsomme tapahtumia niin EU:n kuin kansallisella tasolla sekä yksittäisten tapausten näkökulmasta. Lainsäädännön lisäksi pääsemme tutustumaan alan viimeisimpiin selvitys- ja uudistustöihin.

EU-lainsäädäntöhankkeet vaikuttavat myös finanssialaan. Seminaaripäivän aikana tutustut EU:n valmisteilla olevaan sääntelyyn. Iltapäivällä pääsemme tarkastelemaan muun muassa sopimus- ja vakuutusoikeudellisia oikeustapauksia käytännön tasolla.  

Yrittäjien eläke- ja muun sosiaaliturvan uudistaminen on ollut yhtenä keskeisenä keskusteluaiheena yhteiskunnassa. Päivän aikana pääsemme kuulemaan yrittäjien eläkevakuutuksesta, YEL:sta: Mikä on YEL:n tausta ja nykytila? Mitä haasteita järjestelmään liittyy ja miltä mahdollinen tulevaisuus näyttää uudistustyön myötä? 

Lisäksi pääsemme kuulemaan syksyllä 2022 Ylemmän vakuutustutkinnon (YVTS) valmistuneen luennon. Puheenvuoro pohjautuu YVTS-tutkielmatyöhön, jossa käsitellään kattavan datan perusteella henkilöautojen lakisääteisten liikennevakuutusten korvausmenojen kehitystä ja mahdollisia kehityssuuntia aina vuoteen 2040 asti. Korvausmenon kehityksen seuraaminen on alalla muun muassa liiketoiminnan kannalta oleellista. Pääsemme myös kuulemaan, mikä oli koronapandemian vaikutus korvausmenojen kehitykseen.

Ilmoittaudu  Kysy lisätietoja

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Kenelle?

Päivä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ajankohtaisista lainsäädäntöhankkeista, oikeustapauksista, alaa koskettavasta selvitys- ja uudistustyöstä sekä lähitulevaisuuden näkymistä erityisesti vakuutusalan näkökulmista katsottuna. 

Päivä on suunnattu esihenkilöille ja asiantuntijoille, jotka työskentelevät lain, vakuuttamisen ja vahingon korvaamisen kysymysten parissa vakuutusyhtiöissä, yksityisellä tai julkisella sektorilla. Myös ylempää vakuutustutkintoa suorittaville päivän sisältö on varsin antoisa.

Sisältö

Ohjelma 

8.30

Aamukahvit 

9.00

Seminaarin avaus – Tervetuloa  

9.05

EU-lainsäädäntöhankkeet lähitulevaisuudessa - katsaus tulossa oleviin muutoksiin 

Mari Pekonen-Ranta, johtaja, Finanssiala ry

10.30

Tauko

10.40

Taloudellinen sääntely: Solvenssi II uudelleentarkastelu ja vakuutusyhtiöiden kriisinratkaisu 

Olli Leppälä, asiantuntija, Finanssiala ry 

11.10

Tauko

11.15

Henkilöautojen liikennevakuutuksen korvausmenon kehitys – nykytilan kuvaus ja katsaus tulevaisuuteen 

Tapio Koisaari, teknologiapäällikkö, Liikennevakuutuskeskus, TkT, YVTS   

12.00-13.00

Lounas

13.00

YEL-uudistus ja järjestelmän tulevaisuuden haasteet

Jaana Rissanen, johtaja, Sosiaali- ja terveysministeriö

14.00

Kahvit

14.30

Sopimus- ja vakuutusoikeudellisia oikeustapauksia ja sopimusriskien hallinnan perusteita

Leena Kuhanen, asianajaja & varatuomari, Asianajotoimisto Susiluoto Oy

16.00

Seminaari päättyy

 

Ohjelman muutokset mahdollisia.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta