Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Lääketiede vakuutusalalla 2

Laajenna ammattitaitoasi lääketieteellisissä kysymyksissä

Henkilövahinkojen käsittely ja korvauspäätösten tuottaminen ovat haastavia asiakaspalvelutilanteita vakuutusalalla. Asiakaslähtöisen ja laadukkaan korvauspäätöksen tekeminen on tiimityön tulos, jossa tarvitaan lääkärin, juristin ja korvauskäsittelijän saumatonta yhteistyötä.

Lääketiede vakuutusalalla 2 -seminaari tarjoaa keinoja ymmärtää lääketiedettä ja juridiikkaa sekä kommunikoida sujuvammin kyseisten alojen edustajien kanssa. Seminaarin sisältöjen avulla laajennat ammattitaitoasi korvauspäätösten tekemisessä ja saat valmiuksia vastata asiakkaiden kysymyksiin.

Seminaarissa kuulet lääkäreiden puheenvuoroja ortopediasta ja traumatologiasta, traumaan liittyvästä psykiatrisista häiriöistä ja niiden hoidosta sekä tapaturman jälkeisestä pitkittyneestä kivusta ja sen arvioinnista, hoidosta ja kuntoutuksesta. Tavoitteena on saada viimeisintä lääketieteellistä tutkimustietoa vahingoittuneen parhaaksi, ja että vakuutuskorvaus tehdään alusta lähtien oikein. 

Seminaarissa tarkastellaan lääketieteellisiä seikkoja syy-seurausperiaatteen kautta. Päivän sisältö on lääketieteeseen painottuva ja se on sovellettavissa niin lakisääteisiin kun vapaaehtoisiin henkilövakuutuksiin ja niiden korvaamiseen. Seminaarin aikana aiheiden käsittelyä syvennetään ryhmätöiden ja keskustelujen avulla. Seminaarin sisältöä on suunniteltu aiempien lääketieteeseen keskittyvien seminaaripalautteiden ja toiveiden pohjalta.

Seminaariin sisältyy Tapaturmat etätyössä ja lakisääteisten vakuutusten korvaustoiminnan haasteet -webinaari, joka on katsottavissa ennakkoon täältä itselle sopivaan aikaan. 

Lääketiede vakuutusalalla 2 -seminaari on osa  Lääketiede vakuutusalalla -seminaarisarjaa. Kokonaisuuteen kuuluu neljä itsenäistä seminaaria ja voit suorittaa ne haluamassasi järjestyksessä.

Ilmoittaudu  Kysy lisätietoja

Kenelle?

Seminaari soveltuu niin lakisääteisten kuin vapaaehtoisen vakuutusten kanssa työeläke-, henki- ja vahinkovahinkovakuutusyhtiössä työskenteleville henkilöille sekä korvausasiantuntijoille ja -käsittelijöille, kuntotussuunnittelijoille ja -asiantuntijoille.

Myös muilla toimialoilla toimivat lääkärit, työterveyshenkilöstö ja juristit sekä eri alojen asiantuntijat, jotka käsittelevät henkilövakuutuksiin liittyviä kysymyksiä hyötyvät seminaarista, kuten esimerkiksi sairauskassat, ammattiliitot ja urheilun lajiliitot.

Sisältö

Seminaari tarjoaa kattavasti tietoa siitä, mitä lääketieteellisiä ja juridisia seikkoja tulee ottaa huomioon korvauspäätöstä tehtäessä.

Ohjelma 

9.00

Tervetuloa ja johdanto aiheeseen

  • Vastauksia 5.5.2021 Tapaturmat etätyössä ja lakisääteisten vakuutusten korvaustoiminnan haasteet -webinaarissa esitettyihin kysymyksiin

Päivän moderaattori Minna Metsälä, Senior Advicer, Finva

9.10

Mikä on kuluman ja tapaturman ero? Onko repeämä kuvatun tapahtuman seurausta?

Tuomas Lähdeoja, LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, HUS, yläraajayksikkö / If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

10.30

Ryhmäkeskustelu hyvistä argumenteista liittyen asiakassuhteen hoitoon

10.45

Tauko

11.00

Traumaan liittyvät psykiatriset häiriöt ja niiden hoito

  • Miten tunnistaa trauman aiheuttama oireilu

  • Hoitolinjat ja hoitojen vaikuttavuus

Heikki Nikkilä, psykiatrian erikoislääkäri, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

12.00

Tauko

12.45

Tapaturman jälkeinen pitkittynyt kipu – arviointi, hoito ja kuntoutus

Maija Haanpää, ylilääkäri, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen  / dosentti, HUS

14.15

Ryhmäkeskustelu hyvistä argumenteista liittyen asiakassuhteen hoitoon

14.30

Tauko

15.00

Tuomioistuinten ratkaisuja ja lautakuntien ratkaisusuosituksia

Jussi Laasonen, Asianajaja, Osakas, Asianajotoimisto Ruoholahti Oy

16.00

Yhteenveto ja palautteet

Ohjelman muutokset mahdollisia.

Kustannukset ja ilmoittautuminen