Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Mä elän siitä, että kehityn. Se on mulle luontaista, syvältä kumpuava halu. Mua kiinnostaa.”

Lauri Toivonen
Senior Vice President Marketing, SOK

”Olen oppinut itsestäni sen, että oman olemiseni perusytimeen kuuluu uteliaisuus, kehitys ja  oppiminen. Tämä paketti ohjaa tosi paljon omaa arkea, ajattelua ja sitä, minkä tyyppisessä työssä minun on mahdollista pärjätä hyvin.”

Näin kuvaa itseään SOK:n markkinointijohtaja Lauri Toivonen.

Arjessa tämä perusasetus näkyy niin, että Toivonen lukee paljon, hakee havaintoja, on kiinnostunut ihmisistä ja siitä, millaisia ajatuksia heillä on elämästä – ja bisneksestä.

”Mä elän siitä, että kehityn. Se on mulle luontaista, syvältä kumpuava halu. Mua kiinnostaa.”

Toivonen arvelee, ettei pärjäisi eikä viihtyisi ympäristössä, jossa ei tarvitsisi haastaa itseään koko ajan. Muutos kiinnostaa enemmän kuin ylläpitäminen.

Jos aikoo olla relevantti huomenna, on ymmärrettävä muutosta, sitä mihin maailma, ihmiset ja bisnes ovat menossa.”

”Jos aikoo olla relevantti huomenna, on ymmärrettävä muutosta, sitä mihin maailma, ihmiset ja bisnes ovat menossa.”

Ison organisaation markkinointijohtajan työssä muutos tarkoittaa yleensä sen haarukoimista, mihin suuntaan ihmisten käyttäytyminen on muuttumassa, millaisia tuotteita ja palveluita jatkossa tarvitaan. Tällaista tietoa ei voi omaksua yksittäisestä kirjasta, kurssilta tai seminaarista. On imettävä tietoa ja havaintoja kaikkialta ja yhdisteltävä niitä omiksi näkemyksiksi. Haastattelua tehtäessä Toivonen on Barcelonassa, alan kansainvälisessä tapahtumassa. ”Oppimassa täälläkin ollaan.”

Millaiseen johtamiseen Toivonen uskoo?

Yksinkertaistettu vastaus kuuluu: keskustelevaan.

Vastuullisuus on johtamisen näkökulmasta sitä, että johtaja pyrkii luomaan ilmapiirin, jossa kaikki tietävät, mitä olemme ja mitä tavoittelemme yhdessä. Vastuullinen johtajuus on johdonmukaisuutta, ja rajojen ja tavoitteiden asettamista.

Toivonen uskoo, että ihmisiä pitää kuunnella asemasta ja tittelistä riippumatta. ”Johtajan tehtävä on luoda ympäristö, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja saa äänensä kuuluviin. Asioista on lupa keskustella. Hyvän tai huonon ratkaisun keksiminen ei ole siitä kiinni, onko pomo, asiantuntija tai joku muu.”

Viime aikoina Toivonen on alkanut kiinnittää huomiota organisaation oppimiseen. Jatkuva oppiminenkaan ei ole yksilölaji. Hänestä on kiinnostava seurata, miten eri tavoin ihmiset lähestyvät ja omaksuvat uusia asioita ja ottavat haltuun isoja kysymyksiä. Porukassa tulee väistämättä reflektoitua myös omaa oppimista.

Sehän on tosi inspiroivaa, kun yrityksessä nousee esille isoja kysymyksiä, joihin ei heti osata vastata.”

”Sehän on tosi inspiroivaa, kun yrityksessä nousee esille isoja kysymyksiä, joihin ei heti osata vastata.”

”Mun työ on tosi paljon vuoropuhelua organisaation muiden osien kanssa, yhteistä tulevaisuuden ja tilannekuvan hahmottamista. Siinä oppii koko ajan, on osa oppivaa verkostoa.”

Hän valmistui muutama vuosi sitten Aalto EE:n EMBA-ohjelmasta. Rutistus oli kova, ja viime aikojen kehitystehtävänä Toivonen on pitänyt sitä, että kiinnittäisi enemmän huomiota ihmisten kohtaamiseen. Kotona on neljä lasta, joista kolme on teini-iässä. Kohtaamiseen panostaminen ulottuu siis töiden lisäksi kotioloihin.

Mikä on vaikein työhön liittyvä asia, jonka tiedät teoriassa mutta et saa vietyä käytäntöön?

Vastaus on tuttu, ja se liittyy ajanhallintaan.

”Pitäisi oppia johtamaan omaa aikaa arjessa systemaattisemmin. Se on kumma, miten vaikeaa se on, vaikka periaatteessa tietää, miten homma pitäisi hoitaa.”

Tutustu muihin asiakastarinoihimme ja liity kaltaistesi joukkoon

Aalto Executive MBA -ohjelma