Metsäjätti etsii rohkeita startupeja

”En ole nähnyt ennen mitään vastaavaa”, sanoo Fabian Sepulveda, joka on mukana rakentamassa Stora Enson uutta Accelerator Program Digital Solutions -ohjelmaa Accelerator . Ohjelmaan haetaan nyt ennakkoluulottomia startupeja.

Ville Blåfield, 07.04.2017

Read this in English.

Metsäteollisuus- ja biotalousjätti Stora Enso on avaamassa ovensa uusille ideoille ja ketterille kasvuyrityksille. Yhteistyössä Aalto University Executive Educationiin kuuluvan Aalto ENT:n ja startup-kiihdyttämö Verticalin kanssa rakennettu Accelerator-ohjelma tuo Stora Enson kanssa tiiviiseen yhteistyöhön kuusi ennakkoluulotonta startup-yritystä.

”Tämä on edelläkävijäohjelma. En ole nähnyt ennen mitään vastaavaa”, sanoo Aalto ENT:n  Senior Advisor Fabian Sepulveda.

Tämä on edelläkävijäohjelma. En ole nähnyt ennen mitään vastaavaa.”

”Ohjelma on uskomaton mahdollisuus osallistujille, sekä startupeille että suuryrityksen johdolle. Startupit pääsevät työskentelemään maailmanluokan yrityksen kanssa – josta voi tulevaisuudessa tulla heille asiakas tai yhteistyökumppani.”

Kansainvälisestä yrittäjyydestä väitellyt Sepulveda on yksi ohjelman kouluttajista. Aalto ENT:n fasilitoima koulutusosuus on suunniteltu syventämään ja tukemaan startupien ja Stora Enson johdon  yhteistyötä.

”Ohjelma ei tule olemaan tyypillinen luentosalikokemus”, Sepulveda lupaa. ”Startupit ja Stora Enson johto osallistuvat koulutukseen rinnakkain.”

Tässä triangelissa ei siis tuoda yhteen vain startupeja ja suuryritystä. Aalto ENT:n koulutuksen avulla yhdistetään myös teoria ja käytännön osaaminen, akateeminen tieto ja bisnestaito.

”Tämä ei ole pelkkä johtamistaidon ohjelma eikä pelkkä startup-kiihdyttämö. Yhdistelmästä hyötyvät molemmat. Haluamme saada aikaan syvemmän vaikutuksen”, Sepulveda sanoo.

”Ohjelma ei tule olemaan kiihdyttämöiden perusvaniljaa, vaan jotain paljon enemmän.”

Accelerator Program Digital Solutions -ohjelma yhdistää Aalto ENT:n neljän kuukauden ajalle jakautuvan koulutusjakson samanpituiseen Verticalin startup-kiihdyttämöön. Koko ohjelman ajan mukana ovat myös Stora Enson johtajat, jotka osallistuvat startup-tiimien työhön.

Nyt etsitään startupeja, jotka lähestyvät hankintaketjuja, asiakaskokemusta ja automaation seuraavia vaiheita uusista näkökulmista.”

Startupien etsintä on nyt käynnissä. Sepulvedan mukaan haavi on laaja: Stora Enso hakee nyt ideoita laajasti sen omien bisnesalueiden ulkopuolelta.

”Stora Enso on jo oman alansa ekspertti. Nyt etsitään startupeja, jotka lähestyvät hankintaketjuja, asiakaskokemusta ja automaation seuraavia vaiheita uusista näkökulmista. Stora Enso on valmis avautumaan ja astumaan ulos omalta mukavuusalueeltaan.”

Startupit miltä tahansa alalta ovat siis tervetulleita hakemaan mukaan – mikäli haasteet ja mahdollisuudet biotalouden ja uusiutuvien materiaalien parissa kiinnostavat.

”Tämä on Stora Ensolta visionäärinen askel. Erityisen ihailtavaa on tällainen rohkeus näin perinteisellä teollisuudenalalla”, toteaa Sepulveda.

Samaa rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta odotetaan myös mukaan lähteviltä startupeilta. ”Koko ohjelma rakentuu luottamukselle ja yhdessä rakentamiselle.”

Lue lisää ohjelmasta.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Metsäjätti etsii rohkeita startupeja

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka