Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto EMBA tarjosi juuri sitä mitä hain: kyvyn tehdä parempia päätöksiä VUCA-maailmassa.”

Tuomo Kronbäck
COO, GS1 Finland

GS1 on globaali organisaatio, jonka luomat standardit näkyvät jokaisen ihmisen arjessa. 114 maassa toimivan organisaation tunnetuimmat tuotteet ovat kaikissa kuluttajakaupan tuotteissa näkyvät viivakoodit. GS1 Finland on itsenäinen, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka pääomistaja on Elintarviketeollisuusliitto.

GS1 Finlandin COO Tuomo Kronbäck on ollut nykyisessä työssään noin kuuden vuoden ajan.

”Teemme toki viivakoodien lisäksi paljon muutakin. Olemme mukana merkittävissä ruoan arvoketjujen kehityshankkeissa, joissa on tyypillisesti yli 70 % alan vaikuttajista – ja toisessa ääripäässä kehitämme esimerkiksi kirurgisten välineiden jäljitettävyyttä”, hän taustoittaa.

”Parasta työssäni on ihanan laaja vastuualue. Teen tiivistä yhteistyötä kaikkien johtoryhmäkollegoitteni kanssa ja olen mukana kaikissa organisaatiomme prosesseissa”, Kronbäck kertoo.

Kronbäck painottaa, että kun ihmisellä on vaativa vastuualue töissä, on hänellä samalla vastuu pitää asiantuntemuksensa ajan tasalla. Hän panosti hiljattain vahvasti omaan osaamiseensa suorittamalla Aalto EMBA -ohjelman.

”Minulla oli mielikuva siitä, että Aalto EMBA toisi sumussa lentävän helikopteripilotin taitoja: oppisin lukemaan erilaisia mittareita ja signaaleita niissäkin tilanteissa, joissa maa ei näy. Hain EMBA-ohjelmasta kykyä ripeämpään päätöksentekoon paremmalla onnistumisen todennäköisyydellä, sillä voimakkaasti kehittyvällä alallamme ei ole nopeita liikkeitä tehdessä aikaa syväanalyyseihin”, hän sanoo.

Äärimmäisen laadukas oppimiskokemus

Erityisesti Aalto EMBA -ohjelman ensimmäiset opintojaksot ja muut ryhmäläiset saavat Kronbäckiltä paljon kiitosta.

Meillä oli aivan mahtava ryhmä – saman henkisiä ihmisiä hyvin erilaisista taustoista.

”Meillä oli aivan mahtava ryhmä – saman henkisiä ihmisiä hyvin erilaisista taustoista. Opintojaksoja vetivät superlahjakkaat professorit ja asiantuntijat ja odotin aina suurella innolla EMBA-viikonloppuja ja huikeita keskustelujamme”, hän muistelee.

”Tapa, jolla koko opiskelukokemus käynnistyi, oli Aalto EE:ltä nerokas veto. Harvard-simulaatio, joka osoitti voimamme ja vaikuttamiskykymme, Pekka Mattila, Ben Nothnagel – tästä kaikesta jäi taatusti jokaiselle osallistujalle muistijälki, että nyt ollaan äärimmäisen laadukkaan koulutusohjelman parissa. Todella oivaltavaa sisältöä ja hienoja, hyödyllisiä työkaluja”, Kronbäck kertoo.

Esa Saarisen vetämä Self-leadership-jakso oli Kronbäckin mukaan niin ikään erinomainen kokemus.

”Huomasin pohtivani asioita, joita en ollut koskaan aiemmin elämässäni pysähtynyt miettimään. Se oli todella tärkeää ja antoisaa”, hän toteaa.

”Viestinnän opintojakso oli myös erittäin hyödyllinen. Videoimme ja analysoimme porukalla toistemme esiintymisiä. Se oli aivan mahtava kokemus. Kouluttajalla oli todella vahva substanssiosaaminen ja muiden ryhmäläisten tuella jokainen löysi itsestään uusia vahvuuksia ja vaikuttavuutta esiintyjänä”, hän huomauttaa.

BSP ylitti korkeat odotukset

Kronbäckin lempiosuus koko EMBA-ohjelmasta oli Business Strategy Project, BSP.

”Sisältöä en voi avata, se on liikesalaisuus. Mutta se on julkista tietoa, että ryhmämme toteutti projektin UPM:lle. Se toi huikean hyötykertoimen koko kokemukseen, kun tiesi tuottavansa äärimmäisen päteville johtajille arvokasta tietoa”, hän sanoo.

”Parasta koko projektissa oli BSP-ryhmäni. Kaikilla oli kollegiaalista kunnianhimoa toteuttaa työ parhaalla mahdollisella arvosanalla. Se loi ilmapiirin, jossa kaikki auttoivat toisiaan ja panostivat projektiin todella vahvasti. Vaikka odotukseni olivat korkealla, BSP ylitti ne”, hän alleviivaa.

Kronbäckin viiden hengen BSP-ryhmä pystyi myös tapaamaan kasvokkain koronasta huolimatta.

Aalto EMBA muutti ajattelutapaani. Se opetti minut piirtämään ympyrän loogista tapahtumaketjua kuvaavan nuolen ympärille.

”Se oli kaltaiselleni ekstrovertille iso asia. EMBA-ryhmäni oli joutunut siirtymään etä- ja hybridiopintoihin kesken ohjelman koronan vuoksi. Vaikka etäopinnot oli hienosti järjestetty, niin kyllähän etänä tapaaminen syö kokemuksesta sitä kirkkainta kärkeä, joka liittyy avoimeen keskusteluun substanssin rinnalla. BSP-porukassa pääsimme viettämään laatuaikaa kiehtovan aiheen parissa ja saimme aivan huikean työn tehtyä”, hän korostaa.

Kronbäck sanoo suosittelevansa lämpimästi Aalto EMBA -ohjelmaa.

”Ohjelman ansiosta osaan nyt pysähtyä, kuunnella ja lähestyä päätöksiä huomattavasti laajemmalla kaarella ja entistä analyyttisemmin. Aalto EMBA muutti ajattelutapaani. Se opetti minut piirtämään ympyrän loogista tapahtumaketjua kuvaavan nuolen ympärille”, hän kuvailee.  

”Aalto EMBA tarjosi juuri sitä mitä hain: kyvyn tehdä parempia päätöksiä VUCA-maailmassa ja mitata päätösten onnistumista. Suosittelen ehdottomasti osallistumista”, hän toteaa.

Aalto Executive MBA -ohjelma