Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Lähdin EMBA-matkalle, koska halusin siirtyä strategisempaan rooliin ja kehittyä ihmisenä.”

Rene Felber
Founder & CEO, Transform & Trust Advisory Oy

Rene Felberillä on laaja kokemus sekä johtotehtävistä että liikkeenjohdon konsultoinnista. Vuosien varrella hän on työskennellyt erityisen tiiviisti digitalisaation ja digitaalisen luottamuksen parissa.

Felber on vahvistanut liiketoimintaosaamistaan Aalto EMBA -ohjelmassa.

”Olin tehnyt melko pitkän uran riskienhallinnan parissa ennen EMBA-ohjelmaa. Koin olevani kaikkein vahvimmillani teknisissä kysymyksissä”, Felber kertoo.

”Halusin uusia vahvuuksia, erityisesti strategian ja transformaation saralla. Henkilökohtainen kehittyminen oli myös tärkeää. Aalto EE tarjosi minulle täydellisen oppimisympäristön näiden tavoitteiden saavuttamiseen.”

Felber valitsi Aalto EMBA:n perusteellisen selvitystyön jälkeen.

”Lähipiirini tietää, kuinka tarkka olin etsiessäni omiin tarpeisiini sopivinta koulutusohjelmaa. En jättänyt yhtäkään kiveä kääntämättä”, Felber muistelee.

”Laadin listan tärkeimmistä kriteereistä, jotka toisivat minulle eniten arvoa. Lisäksi listasin toissijaiset asiat, joista voisin kuitenkin saada merkittävää lisäarvoa. Tämän jälkeen kävin läpi potentiaalisia EMBA-vaihtoehtoja niin Suomessa kuin ulkomailla etsiessäni sitä oikeaa.”

Aalto EE täytti kaikki Felberin kriteerit. Lisäbonuksena Aalto EE:n valitseminen tarkoitti sitä, ettei hänen tarvinnut matkustaa kovinkaan paljon.

”Olen kotoisin Sveitsistä, mutta viimeiset 17 vuotta Suomi on ollut elämäni keskipiste. Yli 20 vuotta sitten tapasin ihanan suomalaisnaisen, kun olimme molemmat vaihto-opiskelijoina Yhdysvalloissa. Loppu on historiaa. Olemme vaimoni kanssa perustaneet perheemme tänne Suomeen ja tänne aiomme myös jäädä”, hän sanoo hymyillen.

Aalto EMBA täytti odotukset

Felber vakuuttaa saaneensa Aalto EMBA -ohjelmasta kaiken sen, mitä toivoikin.

“Kouluttajat olivat juuri niin hyviä kuin olin odottanut. Akateeminen taso oli kautta linjan erinomainen. Monilla kouluttajilla oli vahvat verkostot yritysmaailmassa ja kouluttajilla oli mainiot

Kaikilla osallistujilla oli samantasoinen kokemus, mutta hyvin erilaisilta toimialoilta. Se loi puitteet erinomaisille keskusteluille.”

”Yritysvierailijat olivat myös erittäin hyviä. Monet heistä keskittyivät vahvasti strategiaan ja toteutukseen – eli juuri niihin aiheisiin, joissa halusin erityisesti vahvistaa omaa osaamistani – ja heillä oli aina reilusti aikaa lisäkysymyksille, mikä rikastutti oppimiskokemusta”, hän mainitsee.

Mikä tärkeintä, EMBA:ssa painotettiin vuorovaikutteista ja yhteisöllistä oppimista.

”Meillä oli loistava, kansainvälinen ryhmä. Kaikilla osallistujilla oli samantasoinen kokemus, mutta hyvin erilaisilta toimialoilta. Se loi puitteet erinomaisille keskusteluille, joiden aikana kaikki jakoivat aktiivisesti omia kokemuksiaan.”

Ainoastaan hyödyllistä tietoa

Aalto EMBA:n kattava opetussisältö saa myös kiitosta Felberiltä.

”Ensiksi täytyy huomauttaa, ettei yksikään moduuli erottunut negatiivisesti. Minusta kaikki oli hyödyllistä. Se voi tietysti liittyä persoonaani – olen hyvin avoin uudelle tiedolle – mutta eiköhän kunnia kuulu ensisijaisesti Aalto EE:lle. He ovat luoneet todella erinomaisen koulutusohjelman”, Felber painottaa.

Felberillä oli toki lempiaiheita. Transformatiivisiin strategioihin liittyvät opinnot olivat erityisen mieluisia. Lisäksi hän piti paljon valinnaisista opintojaksoista, joissa hän keskittyi organisaatiomuutoksiin ja digitaaliseen transformaatioon.

”Oli kiehtovaa kuulla tosielämän esimerkkejä transformaatiomatkoista: miten tiimit on organisoitu ja kuinka ne ovat omaksuneet uusia työskentelytapoja kyvykkyyksien rakentamiseksi ja arvon tuottamiseksi”, hän toteaa.

”HR:n ja viestinnän opintojaksot jättivät myös lähtemättömän vaikutuksen. Oli jännittävää oppia, miten henkilöstöjohtaminen voidaan linkittää strategiaan, ja kuinka viestintä tulisi sovittaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin – Z-sukupolvi haluaa tulla nähdyksi, kokea yhteenkuuluvuutta ja saada tukea.”

Yale Study Tourin opetustarjonta oli Felberin mukaan niin ikään erinomainen.

”Erityisen mieleenpainuva oli Leading Transformational Change -opintojakso, jossa huippuprofessorit valloittivat meidät kuulijat kuin rocktähdet konsanaan. Opin Yalessa myös erittäin hyödyllisiä päätöksenteko- ja neuvottelutaitoja.”

EMBA muutti minua ihmisenä

Monet Felberin merkittävimmistä oppimiskokemuksista liittyivät itsensä johtamiseen ja itsensä kehittämiseen.

“Oli antoisaa saada keskittyä henkilökohtaiseen kasvuun. Se sai minut kyseenalaistamaan aktiivisesti omia ajattelutapojani ja muutti minua ihmisenä. Kiinnitän nyt enemmän huomiota ihmisiin, jotka ovat minulle tärkeitä, ja hetkiin, joilla on merkitystä.”

Oli antoisaa saada keskittyä henkilökohtaiseen kasvuun."

“Self-development-prosessi oli myös mullistava kokemus. Se auttoi minua aidosti ymmärtämään, mitä päässäni tapahtuu ja kuinka käsittelen tunteita – mikä puolestaan auttoi minua tunnistamaan henkilökohtaisia suorituskyvyn esteitä ja puuttumaan järjestelmällisesti niiden juurisyihin.”

Self-development-prosessin aikana saatuja oivalluksia vahvistettiin vertaisvalmennuksella.

”EMBA tarjosi turvallisen ympäristön, jossa pystyimme kaikki auttamaan toisiamme. Vertaisvalmennuksella oli suuri vaikutus.”

“Työstettyäni muutaman kuukauden ajan itsetuntemustani lisäsin meditoinnin rutiineihini. Se teki minusta liki immuunin häiriötekijöille: pystyin hoitamaan kaikki EMBA-harjoitukset tehokkaasti ja tasokkaasti – vieläpä niin, etteivät henkilökohtaiset prioriteettini, eli perheeni ja ystäväni, tästä juuri kärsineet”, Felber mainitsee.

Käänteentekevä kokemus

Felber korostaa EMBA:n tarjonneen sopivan yhdistelmän teoriaa, työkaluja ja harjoituksia, joiden avulla opittuja asioita pystyi viemään käytäntöön niin töissä kuin henkilökohtaisessa elämässä.

Felber valmistui Aalto Executive MBA -ohjelmasta erinomaisin arvosanoin. Pian tämän jälkeen hän otti uuden suunnan urallaan perustamalla oman yrityksen: Transform & Trust Advisory Oy:n.

”Autan nyt organisaatioita kehittämään arvonluontiaan, tulevaisuudessa tarvittavia kyvykkyyksiä ja saavuttamaan kestävää kasvua. Uusi työni on äärimmäisen palkitsevaa”, Felber toteaa.

Felber sanoo suosittelevansa mielellään Aalto EMBA -ohjelmaa.

“Lähdin EMBA-matkalle, koska halusin siirtyä strategisempaan rooliin ja kehittyä ihmisenä. Aalto EMBA oli käänteentekevä kokemus, joka tarjosi minulle juuri sitä, mitä hain.”

Felberillä on muutama neuvo ihmisille, jotka harkitsevat Aalto EMBA -ohjelmaa.

“Aikasi tulee olemaan kortilla. Suosittelen vahvasti digitaalisten työkalujen hyödyntämistä tiedon tallentamiseen ja jakamiseen. Se auttaa sinua hakemaan, jäsentämään ja yhdistämään muistiinpanojasi tehokkaasti kaikista opintojaksoista”, hän toteaa.

”Suosittelen myös digitaalisten lukutapojen omaksumista. Luin yli 95 % kaikista EMBA-materiaaleista äänitallenteina, pääasiassa työmatkoilla. Se teroitti kuuntelu- ja mielikuvitustaitojani ja teki minusta tehokkaamman oppijan.”

Aalto Executive MBA -ohjelma