Asiakkaamme

Asiakkaamme

"AaltoJOKO®-johtamiskoulutus vahvistaa omaa identiteettiä johtajana, virkistää ajattelua – ja antaa erinomaiset eväät viedä opittuja taitoja ja työkaluja omaan työarkeen.”

Pentti Vihanto

Kuva: Niinan KuvapisteKaivostekniikan diplomi-insinööri Pentti Vihanto on työskennellyt Terrafamella vuodesta 2015, yhtiön perustamisesta lähtien. Vihanto toimi pitkään Terrafamen kaupallisen osaston esimiestehtävissä, kunnes hän syksyllä 2020 otti vetovastuun yhtiön louhintaosaston toiminnasta. 

”Antoisinta työssäni on organisaation kehittäminen, yhteisten tavoitteiden asettaminen, sekä ihmisten innostaminen ottamaan vastuuta omasta työstään ja esittämään uusia ideoita”, Vihanto kertoo.

”Ennen nykyistä työtäni olin ollut liki koko työurani kaupallisissa tehtävissä. Siirryin mielenkiinnolla takaisin koulutustani vastaavaan työhön. Minulla oli verrattain paljon kokemusta asiantuntijoiden johtamisesta, mutta vahvasti tuotannollisen organisaation vetovastuun ottaminen oli minulle uusi aluevaltaus”, hän lisää.

Vihannolle tarjoutui mahdollisuus aloittaa samanaikaisesti uuden työn kanssa AaltoJOKO®-johtamiskoulutus.

Minulla oli verrattain paljon kokemusta asiantuntijoiden johtamisesta, mutta vahvasti tuotannollisen organisaation vetovastuun ottaminen oli minulle uusi aluevaltaus.”

”Oli valtavan innostavaa aloittaa yhtä aikaa sekä uudet haasteet töissä että AaltoJOKO®-koulutus. Valmennus tarjosi paljon tukea uuteen työhöni”, hän toteaa.

Uusia työkaluja on helppo viedä käytäntöön

Vihanto kertoo Aalto EE:n vahvan tieteellisen taustan nivoutuvan valmennuksessa hyvin käytäntöön.

”Kouluttajat ovat äärimmäisen innostavia, käytännön esimerkkejä on runsaasti, ja ohjelman rakenne ja sisältö ovat huippuunsa hiottuja”, hän painottaa.

Vihannosta on ollut erityisen palkitsevaa päästä opintojaksojen välissä kokeilemaan opittuja asioita töissä.

”Opitut asiat kertautuvat ja jalostuvat, kun niitä soveltaa ja testaa omassa arjessaan koulutusjaksojen välillä. Se on ollut yksi koulutuksen suurimpia anteja. Ohjelma antaa erinomaiset eväät viedä opittuja taitoja ja työkaluja omaan työarkeen – ja mainion tilaisuuden reflektoida niiden toimivuutta taas seuraavassa moduulissa”, hän sanoo.

”Meillä on Terrafamessa esimerkiksi käynnissä turvallisuuteen ja toiminnalliseen tehokkuuteen keskittyvä hanke, johon sain valmennuksesta erinomaisia ideoita. Minua puhuttelee kulttuurimuutos, jossa operatiivista tasoa kannustetaan ottamaan vastuuta turvallisuudesta ja laadusta. AaltoJOKO®-valmennuksessa perehdyimme Bradleyn käyrään, joka kuvaa tällaista kulttuurimuutosta hyvin: ihmisten saadessa lisää tietoa ja ottaessa vastuuta kollektiivisesta turvallisuudesta, muuttuu organisaation toiminta vaiheittain reaktiivisesta yhteistoiminnalliseksi”, hän mainitsee.

Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka tutuksi porukka on tullut etänäkin. Ryhmätyökalujen avulla olemme päässeet hyvään vuorovaikutukseen.”

Vihanto kuvailee valmennuksen sisältöä korkeatasoiseksi. Erityisen mielenkiintoisina aiheina hän mainitsee muun muassa organisaatiokulttuurin kehittämisen, luovan johtamisen menetelmät ja muutosjohtamisen.

”Heti ohjelman aluksi perehdyimme johtajan identiteettiin, opimme vaikuttamisen keinoja ja syvennyimme erilaisiin johtamistyyleihin. Se oli hyvin antoisaa”, Vihanto muistelee.

”Kaikki kouluttajat ovat innostavia ja ammattitaitoisia, mutta oma ehdoton suosikkini on Pekka Mattila. Hänen vetämä osuus muutosjohtamisesta oli äärimmäisen puhutteleva ja mieleenpainuva kokonaisuus”, hän jatkaa.

Sujuvasti hoituva etäopiskelu säästää aikaa ja vaivaa

Vihanto kertoo ryhmäytymisen toimineen valmennuksessa erinomaisesti, vaikka iso osa opetuksesta on järjestetty etänä.

”Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka tutuksi porukka on tullut etänäkin. Ryhmätyökalujen avulla olemme päässeet hyvään vuorovaikutukseen ja keskustelumme ovat olleet erittäin palkitsevia”, hän korostaa.

”Alkusyksystä 2020 meillä oli muutama päivä lähiopetusta. Se oli upea kokemus ja ehdottomasti matkan väärtti – mutta nyt kun täältä Kainuusta ei pääse pääkaupunkiseudulle lentäen, vaan matka on taitettava junalla, säästää sujuvasti hoituva etäopiskelu merkittävästi aikaa ja vaivaa”, hän pohtii.

Vihanto on osallistunut koulutukseen yhdessä Terrafamen Geologia- ja kaivossuunnitteluosaston osastopäällikkö Juho Torvin kanssa.

”Teen Juhon kanssa tiiviisti yhteistyötä, ja on ollut hyödyllistä osallistua samanaikaisesti valmennukseen. Olemme esimerkiksi järjestäneet yhdessä Kaiku-tiimin keskustelut, joissa reflektoimme muiden esimiesten ja ylimmän johdon kanssa eri opintojaksoissa käsiteltyjä teemoja”, hän sanoo.

Vihanto kertoo suosittelevansa mielellään AaltoJOKO®-ohjelmaa.

”Odotukseni olivat korkealla, mutta ne ylittyivät. Ohjelma vahvistaa omaa identiteettiä johtajana ja virkistää ajattelua. Suosittelen lämpimästi osallistumista: koulutus on korkeatasoinen ja ammattitaidolla toteutettu kokonaisuus – ja taatusti antoisa kokeneimmillekin johtajille”, hän huomauttaa.

AaltoJOKO®-ohjelma

Pentti Vihanto on myöhemmin siirtynyt toiseen organisaatioon.