Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Sain Aalto MBA -ohjelmasta kattavan näkemyksen liiketoiminnasta, uudenlaista itseluottamusta, erinomaisen verkoston ja välitöntä hyötyä työnantajalleni.”

Joonas Likander
Senior Manager, Global Sourcing Polymer, Kemira

Kemira Oyj:n Senior Manager, Global Sourcing Polymer Joonas Likander nauttii työstään strategisen hankinnan parissa.

”Vastaan kolmen eurooppalaisen polymeeritehtaamme isommista raaka-ainehankintasopimuksista. Työssäni on mukavasti haastetta: sopimukset ovat tyypillisesti monivuotisia ja kymmenien miljoonien eurojen arvoisia. Parasta työssäni on se, kun kaikki klikkaa kohdalleen ja saan luotua sopimuksia, jotka hyödyttävät niin Kemiraa kuin toimittajiamme”, Likander kertoo.

Likander on kemiantekniikan diplomi-insinööri. Työuransa alussa hän teki koulutustaan vastaavaa työtä, mutta viitisen vuotta sitten hän siirtyi Kemiran strategian ja liiketoiminnan kehitystiimiin.

”Sain vaativia tehtäviä vastuulleni aika aikaisessa uravaiheessa. Vaikka asiat sujuivat hyvin ja sain kiitosta työstäni, jouduin tekemään paljon töitä selvittääkseni asioita, jotka ovat kaupallisen koulutuksen saaneille ihmisille perustietämystä. Aika pian minulla kypsyi päätös suorittaa Aalto MBA -ohjelma työni ohella”, hän toteaa.

Vertaistukea ja näkemystä muilta osallistujilta

Likander keskittyi Aalto MBA -opintojensa aikana erityisesti rahoitukseen.

”Ymmärrän nyt entistä paremmin toimittajiemme pelikenttää, mistä on ollut selkeää hyötyä työssäni. Tiedostan, kuinka iso merkitys päätöksenteossa on esimerkiksi sillä, rahoittavatko he toimintaansa omalla pääomalla vai lainarahalla – ja miksi jotkut toimittajat etsivät ennen kaikkea volyymiä, toiset tasaista liiketoimintaa, ja kolmannet parasta hintaa”, hän kuvailee.

”Johdannaiset ja suojaus ovat myös avautuneet minulle uudella tasolla, mistä on niin ikään etua toimittajien kanssa neuvotellessa”, hän lisää.  

Likander kertoo oppineensa Aalto MBA:n aikana paljon paitsi kouluttajilta, myös muilta osallistujilta.

”Olipa aihe mikä tahansa – strategia, HR, rahoitus, tai vaikkapa digitalisaatio – MBA-ryhmässämme oli aina useampi ihminen, joka pystyi kertomaan aiheeseen liittyvistä käytännön kokemuksista uransa varrelta. Yllätyin positiivisesti siitä, miten paljon ryhmässä käydyt keskustelut rikastivat opiskelukokemustani.”

Business Projectista välitöntä hyötyä Kemiralle

Likanderilla on erityisen mieluisia muistoja Aalto MBA:n Business Projectista.

Aalto MBA antoi minulle uudenlaista itseluottamusta ja taitoa heittäytyä erilaisiin tilanteisiin.

”Puolen vuoden Business Project oli palkitseva kokemus. Sain Kemiran vedenkäsittelyn arvoketjua koskevaan strategiseen projektiin loistotiimin MBA-ryhmästämme”, hän muistelee.

”Projekti herätti paljon kiinnostusta Kemiralla ja ohjausryhmässämme oli liiketoimintasegmenttimme ylintä johtoa. Olen ylpeä tekemästämme työstä: siitä oli välitöntä liiketoimintahyötyä Kemiralle”, Likander korostaa.  

Likander sanoo saaneensa Aalto MBA -ohjelmasta jopa enemmän, kuin odotti.

”Sain toki sen mitä hain, eli kattavan näkemyksen liiketoiminnasta. Yllätyksekseni sain sen lisäksi niin paljon muutakin, että liiketoimintaosaamisen petraaminen jäi melkeinpä sivurooliin, niin tärkeää kuin se minulle olikin”, hän pohtii.

”Aalto MBA antoi minulle uudenlaista itseluottamusta ja taitoa heittäytyä erilaisiin tilanteisiin: sain hyvät valmiudet esiintyä ja käydä neuvotteluja yllättävissäkin tilanteissa vajavaisilla tiedoilla. Se on erittäin tärkeä taito työelämässä”, hän huomauttaa.

”Pisteenä i:n päälle sain mahtavan verkoston samanhenkistä porukkaa – ja Business Project toi selvää hyötyä työnantajalleni.”

Tuore isä sai joustoa opintoihin

Likander kertoo suosittelevansa vilpittömästi osallistumista Aalto MBA -ohjelmaan.

Aikataulujouston ansiosta sain tuoreena isänä vietyä MBA-ohjelman kunnialla maaliin tavoiteaikataulussani.

”Kannattaa hypätä rohkeasti mukaan. Opiskelu on intensiivistä, mutta tehtävissä töiden ohella kunhan on valmis panostamaan”, hän alleviivaa.

”Aalto EE myös joustaa elämäntilanteiden mukaan. Saimme puolisoni kanssa kaksostyttäret opintojeni aikana. Aalto EE muokkasi opintosuunnitelmaani niin, että sain käytyä osan opintojaksoista etukäteen ja väljyyttä aikatauluuni lastemme syntymän aikoihin”, Likander sanoo.

”Aikataulujouston ansiosta sain tuoreena isänä vietyä MBA-ohjelman kunnialla maaliin tavoiteaikataulussani – ja oli siitä sekin hyöty, että tutustuin MBA-osallistujiin myös muilta vuosikursseilta.”

Aalto MBA -ohjelma

Joonas Likander on myöhemmin siirtynyt Kemiran sisällä eteenpäin uuteen tehtävään.