Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Ymmärrän nyt paremmin, millainen johtaja haluan olla – ja minulla on selkeämpi kuva siitä, kuinka pääsen tavoitteeseeni.”

Esther Vispoel
Henkilöstöjohtaja, Films & Specials, UPM Raflatac

Rakastan ja tarvitsen haasteita. Olen parhaimmillani, kun saan oppia uutta ja kehittyä paremmaksi versioksi itsestäni”, kertoo UPM Raflatacin Films & Specials -liiketoimintayksikön henkilöstöjohtaja Esther Vispoel.

”Nautin monipuolisesta työnkuvastani. Parasta työssäni on se, kun löydän Films & Specials -liiketoimintajohtajien kanssa parhaita keinoja tukea HR-käytännöillä liiketoimintastrategiaamme.”

Vispoel on työskennellyt suurimman osan urastaan HR-tehtävissä. Ennen UPM Raflatacia hän työskenteli KONE Oyj:ssä 10 vuotta – aluksi kotimaassaan Belgiassa ja myöhemmin erilaisissa globaaleissa tehtävissä Suomesta käsin.

Vispoel on kehittänyt liiketoimintaosaamistaan Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

”Halusin vahvan perustan, joka tekisi minusta entistä paremman nykyisessä työssäni, ja saada myös paremmat valmiudet siirtyä halutessani jonain päivänä liiketoimintarooliin”, Vispoel sanoo.

”Valitsin Aalto EMBA -ohjelman sen erinomaisen maineen ja kovatasoisten osallistujien vuoksi. Valintaprosessi varmistaa sen, että mukana on vain erittäin motivoituneita ihmisiä.”

Hyödyllisiä oivalluksia jokaisesta opintojaksosta

Vispoel tähdentää saaneensa jokaisesta opintojaksosta tietoa ja taitoja, joita hän on voinut hyödyntää työssään.

”M&A-opintojakso on hyvä esimerkki. UPM Raflatac sai saksalaisen AMC AG:n ostoprosessin valmiiksi syyskuussa 2022. Teemme HR-kollegoitteni kanssa edelleen tiiviisti töitä integraatioprosessin viimeisten vaiheiden parissa”, Vispoel toteaa.

”Sain M&A-opintojaksosta erittäin arvokkaita ideoita, joita olen jo hyödyntänyt paljon. Raflatacilla on kestävän kasvun strategia: haemme orgaanista kasvua, jota voidaan mahdollisesti tukea myös yritysostoilla. Uskon, että saatan jatkossakin hyötyä taidoista, joita ammensin M&A-opintojaksosta ja M&A-painotteisesta Business Strategy -projektista.”

Vispoelilla on monia muitakin hyviä esimerkkejä. Financial Accounting ja Finance -opintojaksojen ansiosta hän puhuu nyt samaa kieltä rahoitus- ja liiketoimintakollegoittensa kanssa. Strategic Marketing -opintojaksosta hän sai puolestaan tärkeitä huomioita muun muassa kilpailuedusta ja arvonluonnista.

”Kestävä kehitys on keskeinen osa strategiaamme ja työskentelytapojamme, joten ESG-opintojakso oli myös äärimmäisen merkityksellinen ja kiinnostava. Power and Influence -opintojakso oli niin ikään hyvin kiehtova. Se on auttanut minua luomaan yhteyksiä ja vaikuttamaan monimutkaisessa globaalissa matriisiympäristössä”, hän sanoo.

Yhteisöllinen oppimiskokemus

Vispoel kertoo nauttineensa yhteisöllisestä oppimiskokemuksesta ja vuorovaikutteisesta opetustyylistä.

Oli todella palkitsevaa oppia muilta osallistujilta, kuulla kokemuksista heidän organisaatioistaan ja toimialoiltaan."

”Kouluttajat olivat helposti lähestyttäviä ja aina tarvittaessa valmiita jatkokeskusteluihin. Pidin erityisesti siitä, kuinka auliisti kouluttajat antoivat meidän haastaa heitä luokassa. He selvästi nauttivat siitä – mikä johti hyvin usein äärimmäisen kiinnostaviin keskusteluihin”, hän muistelee.

”Oli myös todella palkitsevaa oppia muilta osallistujilta, kuulla kokemuksista heidän organisaatioistaan ja toimialoiltaan. Saimme tutkimukseen pohjautuvia työkaluja, viitekehyksiä ja parhaita käytäntöjä – minkä jälkeen aina peilasimme niitä omiin ‘maailmoihimme’ ja kokemuksiimme”, Vispoel kuvailee.

Vispoelin EMBA-ryhmässä oli laaja kirjo eri alojen ammattilaisia aina yritysjohtajista kirurgeihin.

”Vaikka enemmistö oli suomalaisia, ryhmässämme oli varsin kiinnostava yhdistelmä monia eri kansalaisuuksia ja nykyisiä kotimaita”, Vispoel huomauttaa.

”Pystyimme jakamaan kokemuksiamme hyvin avoimesti Aalto EE:n luomassa turvallisessa ympäristössä. Meistä muodostui tiivis ryhmä, jossa syntyi elinikäisiä ystävyyksiä. Tiedän, että voin koska tahansa soittaa kelle tahansa ryhmästämme jos haluan keskustella, ideoida tai pyytää apua.”

EMBA-ohjelmassa tehty opintomatka Yalen yliopistoon oli Vispoelille erityisen mieleenpainuva kokemus.

”Oloni oli siellä kuin lapsella Disneylandin huvipuistossa. Yale oli taianomainen paikka ja professorien opetustyyli oli uskomattoman viihdyttävä. Koko opintomatka oli ainutlaatuinen elämys. Olen onnellinen, että sain jakaa sen monen EMBA-ryhmäläiseni kanssa.”

Arvokasta tukea muilta osallistujilta

Vispoel korostaa saaneensa todella paljon Aalto EMBA -ohjelmasta.

”Ymmärrän nyt paremmin, millainen johtaja haluan olla – ja minulla on selkeämpi kuva siitä, kuinka pääsen tavoitteeseeni. Ohjelma teki minusta monipuolisemman ammattilaisen ja avasi uusia kehitysmahdollisuuksia”, hän sanoo.

”Sain lisää itseluottamusta, todella arvokkaan vertaisyhteisön ja uusia ystäviä. Tunnistan nyt myös paremmin omat vahvuuteni ja tiedän, kuinka hyödyntää niitä oikein.”

Sain lisää itseluottamusta, todella arvokkaan vertaisyhteisön ja uusia ystäviä."

Opintojensa kiireisimpänä aikana Vispoelilla oli myös poikkeuksellisen vaativa ja mielenkiintoinen projekti käynnissä silloisella työnantajallaan KONEella. Aalto EMBA:n Self-Development-prosessi ja muilta osallistujilta saatu tuki ja valmennus auttoivat Vispoelia pärjäämään haastavassa tilanteessa, oppimaan mahdollisimman paljon ja kehittymään vahvemmaksi.

”Self-Development-prosessi auttoi minua tutkimaan ‘riittävyyden’ käsitettä. Se merkitsee täydellisyyden tavoittelusta luopumista ja luottamista siihen, että on itsessään riittävän hyvä. Se ei ollut minulle helppo läksy”, Vispoel pohtii.

”Kaikki se tuki, mitä sain muilta osallistujilta, oli minulle äärimmäisen arvokasta. Olin todella otettu, kun opintojemme lopussa EMBA-ryhmämme palkitsi minut ‘well-being champion’ -palkinnolla, tunnustuksena siitä, kuinka aktiivisesti olin pyrkinyt tukemaan myös heitä.”

Vispoel sanoo EMBA-ohjelman vastanneen täysin hänen odotuksiaan ja suosittelevansa sitä mielellään muille. Aalto EMBA -ohjelmaa harkitseville hänellä on muutamia tärkeitä neuvoja:

”Ohjelman alussa huomasin, että suurimmalla osalla ihmisistä oli aivan samat ajatukset kuin minullakin: olenko tarpeeksi hyvä, älykäs tai kiinnostava tähän porukkaan? Älä anna tällaisten ajatusten estää sinua lähtemästä mukaan. Lisäksi, jos sinulla on perhe, muista, että EMBA tulee varmasti viemään monia iltoja ja viikonloppuja. Varmista, että sinulla on täysi tuki perheeltäsi.”

Vispoelilla on tulevaisuudelle yksi tärkeä toive: hän haluaisi nähdä monen EMBA-ryhmäläisensä edistävän monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja osallisuutta omissa organisaatioissaan.

”Kävimme hyviä keskusteluja tästä aiheesta. Toivon vilpittömästi, että moni kanssani EMBA-opintomatkan jakanut johtaja päättää aktiivisesti edistää DEI-hankkeita omissa organisaatioissaan – jotta erilaisista taustoista tulevilla ihmisillä, kuten ulkomaalaisilla, olisi enemmän mahdollisuuksia työskennellä ja menestyä suomalaisissa yrityksissä.”

Aalto Executive MBA -ohjelma

Esther Vispoel on kertonut kokemuksistaan EMBA-opintojen, työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä myös Financial Timesin artikkelissa "My lessons from business school."