EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan – Finvan koulutuksista ymmärrystä sisäisen valvonnan teemoihin

Kesän kynnyksellä suurelle osalle finanssialalla työskentelevistä on varmasti tullut selväksi EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR – General Data Protection Regulation) voimaantulo. EU:n tietosuoja-asetus korvaa henkilötietolain ja koskee kaikkia EU:n alueella toimivia organisaatioita. Tietosuoja-asetuksen ytimessä on yksityisyydensuoja ja tietosuoja-asetus takaakin meille jokaiselle enemmän oikeuksia omaan henkilödataan.

Jani Tuomainen, 19.06.2018

Asetuksen voimaantulosta ehti kulua muutama tunti, kun Itävaltalainen tietosuoja-aktivistien ryhmä teki valituksen isojen sosiaalisen median toimijoiden, kuten Google, Facebook, WhatsApp ja Instagram, tietosuojan tasosta. Esimerkiksi Facebookin tapauksessa ongelmana on aktivistiryhmän mukaan ollut ennenkaikkea se, että tietyissä tapauksissa tilin luominen ei ole ollut mahdollista, ja se on estetty, mikäli käyttäjä ei ole antanut suostumustaan henkilötietojen käyttämiseen johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Työtä on siis edelleen edessä ja lainsäädännön noudattamista testataan heti alkumetreillä. Finanssialalle tietosuojan näkökulmasta tärkeää on etenkin ns. toimittajahallinta sekä toimiminen monitoimittaja ympäristössä. Koska GDPR liittyy henkilötietojen käsittelyyn on yritysten ymmärrettävä kaikki tietovirrat eri järjestelmissä. Tehokas tiedonhallinnan johtaminen ja sisäinen valvonta takaa sääntelyn mukaisen toiminnan, mahdollisissa tietovuototapauksissa.

Finvan syksyn alun seminaarisisältöjen kautta pyrimme herättämään ajatuksia ja ymmärrystä sisäisen valvonnan teeman lisäksi kannattavuuden johtamiseen, tehokkaaseen liiketoimintatiedon hallintaan, ohjelmistorobotiikkaan ja tekoälyyn sekä IFRS- ja Solvenssi-raportointiin ja näiden aiheiden kautta tuottamaan kumppaneidemme toimintaan kilpailukykyä sekä kotimaisilla että kansainvälisillä finanssitoiminnan markkinoilla. Tervetuloa mukaan!

Jani Tuomainen
Senior Program Manager, Finva


Esimerkkejä syksyn koulutuksistamme

Compliance ja sisäinen valvonta finanssialalla 30.8.2018

Kannattavuuden johtaminen 11.9.2018

Business Intelligence – analytiikan oikeaoppinen hyödyntäminen finanssialalla 12.9.2018

Ohjelmistorobotiikka (RPA) ja tekoäly (AI) finanssialalla 13.9.2018

IFRS-sääntely ja -raportointi 18.9.2018

Solvenssi II 19.9.2018

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan – Finvan koulutuksista ymmärrystä sisäisen valvonnan teemoihin

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka