Aalto MBA –päiväkirja, osa 5: ”Taisimme ratkaista ongelmia”

”Tosi hyvä moduuli, koko ryhmä diggas,” kertoi Kai Rönnberg.

Paula Salovaara, 16.03.2017

Read this in English

Aalto MBA -päiväkirja seuraa Kai Rönnbergin opintoja valmistumiseen saakka.

”Tosi hyvä moduuli, koko ryhmä diggas.” Aalto MBA- opiskelija Kai Rönnbergin raportti muutosjohtamiskurssista on vuolas, vaikka viimeinen kurssin tehtävä on vasta puoliksi valmis ja dead line vielä samana iltana.

Rönnberg kertoi edellisessä päiväkirjahaastattelussa odottavansa professori Pekka Mattilan Leading change –modulia innolla, eikä minkäänlaista pettymystä ole kurssin jäljiltä havaittavissa.  Pari minuuttia keskusteltuamme olen jo kuullut mainittavan live-keissit, organisaatiokulttuurit, esimiesten väärin kohdistetun ajankäytön ja viisaan rekrytoinnin.

Mikä oli kurssin kiinnostavin osuus?

Rönnberg kertoo pohtineensa eniten virallisen ja epävirallisen organisaation tunnistamista, ja sitä, miten valta organisaatioissa ei juuri koskaan jakaannu organisaatiokaavion esittämällä tavalla. Hän heräsi seuraamaan ilmiötä myös työpaikallaan Outotecissä, jossa viime vuosi on ollut reippaan muutoksen aikaa. Kun meneillään on oma organisaatiouudistus, niin pystyy tosi hyvin ottamaan tärppejä omaan työhön. Rönnberg sanoo jatkossa tarkkailevansa aiempaa kriittisemmin sitä, miten hyvin yhtiö pystyy perustelemaan muutoksen. Jos sense of urgency puuttuu, muutos jää helposti puoliväliin.

Kun meneillään on oma organisaatiouudistus, niin pystyy tosi hyvin ottamaan tärppejä omaan työhön. 

Live-keissit toivat moduliin vauhtia ja valottivat tosielämän visaisia tilanteita. Kahden eri yhtiön edustajat esittelivät MBA-opiskelijoille ongelmatilanteita ja pienryhmät pohtivat niihin ratkaisuja. Kyse oli yhtiöistä, jotka ovat keskellä oman alan murrosta. Rönnberg kehuu ryhmissä käytyjä keskusteluja. Uskon että ratkaisimme joitain ongelmia. Niin paljon, kun näin lyhyessä ajassa voi.

Rönnberg on kirjoittanut huomioita käymistään kursseista työpaikan Yammer-sivulle. Leading change –modulista hän aikoo raportoida lähiaikoina. Muutosjohtaminen kiinnostaa monia ja modulin kuulumisia on kyselty töissä.

Kalenteri loppukeväälle on tiivis. Maaliskuun alussa on vuorossa Corporate financal policy –moduli ja maaliskuun lopussa Managing growing enterprices. Tahti tuntuu sopivalta, kun opiskeluprojektin loppu häämöttää syksyllä: Pitääkin olla vähän vaikeata, ei tämä ole mikään lomareissu.

Modulikuulumisten ohessa raportoitavaa on myös yksityiselämän puolelta. Viikon takainen pokeri-ilta kavereiden kanssa valaisi loskaista helmikuuta.  Myös MBA-ryhmä kokoontui illanviettoon, jonka jälkeen Rönnberg sanoo huomanneensa, että ryhmä on muuttunut opiskelijatuttavista tiiviiksi ja läheiseksi kaveriporukaksi. Tässä vaiheessa tunnemme toisemme jo tosi hyvin, juttua riittää ja Whatsapp-ryhmä käy jatkuvasti kuumana.

Kai Rönnberg työskentelee Outotecillä, tittelillä Vice President, Services, South East Asia Pacific. Rönnberg aloitti Aalto MBA -ohjelmassa alkuvuodesta 2016  ja hän valmistuu vuoden 2018 alussa. Opintojen edetessä Rönnbergin mietteitä ja kokemuksia seurataan MBA päiväkirja -sarjassa, jonka muut osat näkyvät sivun alaosassa.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto MBA –päiväkirja, osa 5: ”Taisimme ratkaista ongelmia”

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka