Aalto MBA -päiväkirja osa 4: ”Korporaatiossakin voi olla ketterä”

"Opin paljon ja ymmärrän start-uppiutta ja yrittäjyyttä nyt paljon paremmin," tiivistää Kai Rönnberg.

Paula Salovaara, 01.02.2017

Read this in English

Aalto MBA -päiväkirja seuraa Kai Rönnbergin opintoja valmistumiseen saakka.

Tammikuu on ehtinyt jo yli puolen välin, ja MBA-opiskelija Kai Rönnbergillä on luvassa täysi opintokevät Aalto EE:ssä. Nyt kuitenkin kurkistetaan vielä joulukuun puolelle ja arvioidaan MBA-moduli nimeltä New Ventures Workshop.

Kurssi oli kokonaisuutena hemmetin hyvä, Rönnberg innostuu. Se oli hyvin työläs, mutta opin paljon ja ymmärrän start-uppiutta ja yrittäjyyttä nyt paljon paremmin.

New Ventures Workshop -moduli sisälsi luentoja start-upin elinkaaresta, rahoituksen hankkimisesta, markkinointisuunnitelmista, lanseerauksesta, sopimuksista ja business planeista. Luennoitsijoille Rönnberg antaa raikuvat aplodit, ja aivan erityisen maininnan siitä, että luennot olivat käytännönläheisiä. Ei ollut mitään ongelmaa, että joku puhuu teoriaa. Sukellettiin pääomasijoittajan sielunelämään ja siihen, miten ne miettii.

Ei ollut mitään ongelmaa, että joku puhuu teoriaa. Sukellettiin pääomasijoittajan sielunelämään ja siihen, miten ne miettii.”

Luentojen lisäksi modulissa tehtiin ryhmissä työtä start-upien kanssa. MBA-opiskelijat valitsivat koulutusalan xEdu-yrityskiihdyttämön kautta tulleista start-upeistä yhteistyöyritykset.

Hankalin kohta oli aikataulujen sovittaminen. Start-upien kiireisistä kalentereista oli vaikea löytää tarpeeksi tapaamisaikoja, kun aikaa oli vain pari viikkoa. Rönnbergin ryhmä ehti tavata yrityskumppaninsa vain pari kertaa.

Tapaamisten ja tietojenvaihdon jälkeen ryhmät kirjoittivat analyysin start-up:ista. Teimme markkinointisuunnitelman ja arvioimme yrityksen markkinointipotentiaalia. Mielestäni analyysin lopputulos oli tosi hyvä, vaikka olihan se kriittinen.

Kurssi oli hyvä muistutus siitä, että korporaatiomaailmassa voi kehittyä ketterämmäksi."                          

Kuukausi modulin jälkeen Rönnbergin mielessä kytee vielä yrittämisen palo. Voihan sitä yrittämistä joskus ajatella, hän sanoo. Ei tämä ainakaan laimentanut kiinnostusta. Viihdyn Outotecillä hyvin ja kurssi oli hyvä muistutus siitä, että korporaatiomaailmassa voi kehittyä ketterämmäksi.

Töissä Outotecin meneillään oleva organisaatiouudistus lohkaisee aimo palan Rönnbergin aikaa tällä hetkellä, mutta sulkapallon jahtaamiseen on ovelasti löytynyt uusi keino: Keksin että lounastauolla ehtii hyvin treenaamaan.  Rönnberg antaa myös raportin kavereiden bändin levyjulkaisukeikasta, ja kertoo lähtevänsä lomamatkalle tyttöystävän kanssa. Hän ei vieläkään allekirjoita väitteitä siitä, että opiskelu ja työ syövät kaiken vapaa-ajan.

Kevään aikana tässä Aalto EE:n sivuilla ilmestyvässä päiväkirjassa seurataan MBA-ryhmän loppuprojektityön valmistumista ja valinnaisia moduleja.  Seuraavaa kurssia Rönnberg odottaa malttamattomana. Vuorossa on Pekka Mattilan Change Management -moduli. Odotan muutoksen työkaluja, vinkkejä ja veikkaan, että paljon työtä on luvassa.

Kai Rönnberg työskentelee Outotecillä, tittelillä Vice President, Services, South East Asia Pacific. Rönnberg aloitti Aalto MBA -ohjelmassa alkuvuodesta 2016  ja hän valmistuu vuoden 2018 alussa. Opintojen edetessä Rönnbergin mietteitä ja kokemuksia seurataan MBA päiväkirja -sarjassa, jonka muut osat näkyvät sivun alaosassa.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto MBA -päiväkirja osa 4: ”Korporaatiossakin voi olla ketterä”

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka