Aalto MBA –päiväkirja osa 3 : Rahoitusmalleja, ryhmätöitä ja haikea hetki

“Odota, pakitan ensin auton ulos.” Kai Rönnberg on matkalla kohti työpaikkaa ja valmis kertomaan syksystään.

Paula Salovaara, 05.12.2016

Read this in English

Aalto MBA -päiväkirja seuraa Kai Rönnbergin opintoja valmistumiseen saakka.

“Odota, pakitan ensin auton ulos.” Puhelimesta kuuluu piippausta ja kohta Rönnberg on matkalla kohti työpaikkaa ja valmis kertomaan syksystään. Se on ollut kiinnostava, mutta kiireinen. Parin viikon työmatka Australiaan aiheutti kalenterisuman, jonka purkamiseen kului aikaa.

Opintoinnostusta ei kiire ole nakertanut. Juuri päättynyt Aalto MBA:n Foundations of Finance -moduli oli Rönnbergin mielestä erinomainen ja kurssin vetänyt professori Matti Suominen on selvästi onnistunut työssään. Rönnberg kuvailee opetusta: "Hyvä opetustyyli, keskusteleva. Professori antoi ryhmän tuoda esiin omaa näkemystä, mutta ei jäänyt kuitenkaan vellomaan asioissa. Huumorintajusta tulee vielä lisäplussaa.

Nyt on vähän haikea olo, olimme viimeistä kertaa koko kurssin porukka yhdessä. 

Kesän jälkeen ohjelmassa on ollut International Macro Economics, sekä Operations Management –modulit. Kummastakin jäi käyttökelpoista oppia, ja aivan erityisesti Rönnberg innostui makrotalouskurssin politiikkakeskusteluista. Poliittisten päätösten vaikutus talouteen oli hyvä mauste laskutoimitusten välissä.

Foundations of Finance –modulissa laskutikku oli jatkuvassa käytössä, ja edessä on vielä tentti viikon kuluttua. Moduli oli Rönnbergin mielestä haastavampi kuin moni aikaisempi. Palkinnoksi pakertamisesta hänellä on nyt arvokasta tietoa yritysten valuaatiosta, rahoitusmalleista ja investointien takaisinmaksulaskelmista. Rönnberg sanoo nähneensä modulin aikana monien aiemmin osaamiensa kaavojen merkityksen käytännössä. Osa opeista solahtaa heti työkäyttöön.

Juuri päättynyt moduli oli viimeinen pakollisista kursseista. Nyt on vähän haikea olo, olimme viimeistä kertaa koko kurssin porukka yhdessä, kertoo Rönnberg. Opiskelun taitekohtaa juhlittiin pikkujouluissa myöhään yöhön saakka.

Haikeutta kestää vain hetken, sitten pääsemme ensi kevään suunnitelmiin. Kevään päähommana on Business project, strategiaryhmätyöt, jotka tehdään kurssin osallistujien työnantajille.

Rönnbergin työnantajan Outotecin ehdotus pääsi yhdeksi ryhmätyöksi, ja siitä Rönnberg on hyvillään, sillä projektiaiheita oli ollut enemmän kuin ryhmiä. Projektin etenemistä seurataan kevään aikana päiväkirjamerkinnöissä.

Tämän vuoden puolella on tilaa vielä yhdelle modulille. Finanssioppien jälkeinen kurssi New Venture Workshop sisältää vähemmän matematiikkaa ja enemmän käytännön oppeja. Kurssin aikana mba-opiskelijat osallistuvat ryhmittäin suomalaisten start-up yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

Kevään kurssit ovat valinnaisia ja monet aiheet kiinnostavia. Valitsen kurssit professorin mukaan. Hyvän professorin johdolla oppii moninkertaisesti. Rönnberg kertoo.  Hän palaa vielä kehumaan Foundations of Finance –modulia vetänyttä professori Matti Suomista. Suomisen jatkokurssi kuuluu opintosuunnitelmaan.

Lopuksi Rönnberg arvioi vielä kouluarvosanalla tämän syksyn opinnot ja antaa todistukseen numeron kahdeksan ja puoli. Viime kevään arvosana oli hieman korkeampi ja ensi kevääksi on kovat odotukset.

Rönnberg on saapunut työpaikalle, luurista kuuluu taas pakituspiippausta. Nyt pitää juosta kokoukseen.

Kai Rönnberg työskentelee Outotecillä, tittelillä Vice President, Services, South East Asia Pacific. Rönnberg aloitti Aalto MBA -ohjelmassa alkuvuodesta 2016  ja hän valmistuu vuoden 2018 alussa. Opintojen edetessä Rönnbergin mietteitä ja kokemuksia seurataan MBA päiväkirja -sarjassa, jonka aiemmat osat näkyvät sivun alaosassa.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto MBA –päiväkirja osa 3 : Rahoitusmalleja, ryhmätöitä ja haikea hetki

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka