Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto EMBAn aikana otin konkreettisesti aikaa itselleni. Koulutus laajensi, virkisti ja syvensi liiketoimintaosaamistani.”

Johanna Kantokari

Head of Internal Controls Johanna Kantokari vastaa KONE Oyj konsernin sisäisestä valvonnasta globaalisti.

”Sisäinen valvonta KONE Oyj:llä oli aiemmin hajautettu maayhtiöihin. Aloittaessani KONEella 4,5 vuotta sitten, tehtävänäni oli rakentaa keskitetympi lähestyminen ja pääsinkin luomaan globaalin sisäisen valvonnan mallin ja prosessit sovitettuna olemassa oleviin maakohtaisiin käytäntöihin. Parasta työssäni on monipuolisuus ja itsenäisyys. Joka ikinen päivä on erilainen – ja työyhteisönä KONE on loistava”, Kantokari kertoo.

Kantokari on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on valmistunut lisäksi Aalto Executive MBA -ohjelmasta.

”Olin tehnyt jo aika pitkän uran sisäisen valvonnan parissa, kun päätin hakeutua Aalto EMBA -ohjelmaan. Halusin vahvistaa ja laajentaa liiketoimintaosaamistani, jotta ymmärtäisin entistä paremmin mitä kumppanini ja sidosryhmäni tekevät, ja mikä on heille tärkeää”, hän sanoo.

Ihana ja vaativa EMBA-kokemus

Kantokari tiivistää EMBA-kokemuksensa kahteen sanaan: ihana ja vaativa.

”Aalto EMBA sekä pakottaa että inspiroi ajattelemaan. Leading Change oli todella hyödyllinen opintojakso, sillä teen paljon töitä muutoksenhallinnan parissa. Corporate Sustainability jäi mieleeni erityisen antoisana opintojaksona, sain siitä paljon ajattelemisen aihetta”, hän muistelee.

Vuorovaikutus muiden EMBA-osallistujien kanssa rikasti merkittävästi Kantokarin oppimiskokemusta.

Oli uskomattoman hienoa saada jakaa EMBA-matka niin samanhenkisen porukan kanssa."

”Olimme ensimmäinen niin sanottu koronaryhmä. Vaikka iso osa opetuksesta tapahtui etänä, meille muodostui loistava yhteishenki”, hän painottaa.

”Aalto EMBAn aikana sain uuden EMBA-perheen oman perheeni, vanhojen ystävieni ja kollegoiden rinnalle. Oli uskomattoman hienoa saada jakaa EMBA-matka niin samanhenkisen porukan kanssa – ja matkamme jatkuu, sillä olemme kaikki pitäneet yhteyttä myös opintojen jälkeen.”

Business Strategy Project (BSP) jäi Kantokarin mieleen erityisen antoisana kokemuksena. ”Olen työskennellyt koko urani yksityisellä sektorilla. BSP tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä toimimaan tontilla, minne minulla ei olisi muutoin mitään asiaa. Olin mukana Keravan terveyspalveluille toteutetussa BSP:ssä, jossa pohdittiin julkisen sektorin lääkäreiden tuottavuutta. Se oli mahtava kokemus”, hän kuvailee.

”BSP-ryhmässämme oli diplomi-insinööri, juristi, lääkäri ja kaksi ekonomia. Vaikka olimme todella erilaisia ihmisiä, ryhmädynamiikkamme toimi loistavasti. Jokainen toi projektiin omia vahvuuksiaan ja vaikka sen itse sanonkin, teimme todella hyvää työtä: korkein akateeminen arvosana projektista lämmitti tietysti mieltä, mutta ennen kaikkea olen ylpeä siitä, että työmme tuloksia viedään nyt Keravalla käytäntöön.”

Aalto CFO Program kevensi EMBA-polkua

Kantokari kertoo Aalto EMBA -ohjelman olleen hänelle itsestään selvä valinta, sillä hän oli käynyt muutama vuosi sitten Aalto CFO Program -koulutusohjelman ja tiesi Aalto EE:n tarjoavan todella tasokasta koulutusta.

Aalto CFO Program – tai Aalto Financial Executive -ohjelma, kuten sitä silloin vielä kutsuttiin –kevensi EMBA-polkuani”, hän toteaa.

Kantokarin EMBA-ryhmässä oli muutama muukin osallistuja, joka aloitti opintonsa Aalto CFO Program -ohjelman kautta.

”Pääsimme EMBA:n aikana kevyemmällä kattauksella rahoituksen jaksoista, ja saimme hypätä suoraan vapaavalintaisiin opintojaksoihin. Minulle tämä polku oli mainio valinta. Pystyin yhdistämään opinnot, työn ja perhe-elämän ottamatta lainkaan opintovapaata, vaikka lapsemme ovat vielä varsin nuoria”, hän kertoo.

Aikaa reflektoida ja tärkeitä oivalluksia

Kantokari sanoo saaneensa Aalto EMBA -ohjelmasta juuri sitä, mitä hakikin.

”Aalto EMBAn aikana otin konkreettisesti aikaa itselleni. Koulutus laajensi, virkisti ja syvensi liiketoimintaosaamistani. Se opetti minulle myös paljon omista toimintamalleistani ja siitä, miten reagoin erilaisissa tilanteissa. Opin myös viestimään ja neuvottelemaan tavalla, joka edistää toivottua muutosta ja lopputulemaa”, hän mainitsee.

EMBA-ohjelmassa et jää koskaan yksin. Tukea ja apua on aina saatavilla."

”Sain ohjelman aikana myös tärkeitä oivalluksia. Ymmärsin esimerkiksi, miten me voimme sisäisessä valvonnassa tukea KONE Oyj:n strategisten tavoitteiden toteutumista.”

Kantokarilla on yksi tärkeä viesti EMBA-opintoja harkitseville ihmisille:

”Jos pohdit, että onko minusta tähän, niin unohda epäröinti. Uskallan luvata, että sinä pystyt siihen. Olet vahvempi kuin luuletkaan ja tulet pärjäämään mainiosti. Tärkeintä on kirkastaa itselleen ennen opintojen alkua, miksi haluaa matkalle lähteä”, Kantokari korostaa.

”Välillä voi tulla turnausväsymystä, mutta viimeisen opintojakson aikana mietit todennäköisesti jo haikeana, että ei kai tämä vielä lopu! Kokemus on huikea ja siihen kannattaa ryhtyä”, hän lupaa.

”EMBA-ohjelmassa et jää koskaan yksin. Tukea ja apua on aina saatavilla, niin muilta opiskelijoilta kuin Aalto EE:n loistavalta henkilökunnalta. Suosittelen lämpimästi osallistumista.”

Aalto Executive MBA -ohjelma

Johanna Kantokari on myöhemmin siirtynyt uuden työnantajan palvelukseen.