Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Mietitpä sitten työpaikan vaihtamista tai uuteen haasteeseen tai työtilaisuuteen tarttumista, Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen verkkosivusto auttaa sinua selvittämään, mitä sinun kannattaa opiskella seuraavaksi.

Kuva: Otso Alasko

Reetta Räty, 31.01.2022

Read this in English

Missä?

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen verkkosivusto kokoaa yhteen paikkaan kaikki elämänlaajuisen oppimisen kurssit ja koulutusohjelmat. Sivusto on osoitteessa lifewidelearning. aalto.fi. Sivustolla oleva työkalu suosittelee sinulle sopivia kursseja valitsemiesi hakuehtojen perusteella.

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen erityisasiantuntija Leena Koskinen sanoo, että työkalun avulla on helppo etsiä ja valita itselle sopivia kursseja tai koulutusohjelmia.

Tarjonta koostuu Aalto-yliopiston pääalojen eli tekniikan, kauppatieteiden ja taiteiden alojen lisäksi myös monialaisista opinnoista."

”Tarjoamme myös henkilökohtaista ohjausta eli meiltä voi pyytää lisätietoja ja vinkkejä oman oppimispolun suunnitteluun. Kurssi- ja ohjelmatarjonta koostuu Aalto-yliopiston pääalojen eli tekniikan, kauppatieteiden ja taiteiden alojen lisäksi myös monialaisista opinnoista.”

Mitä?

Elämänlaajuisen oppimisen verkkosivustolta löydät Aalto-yliopiston avoimen yliopiston ja Aalto EE:n ohjelmia ja kursseja sekä Aalto-yliopiston FITech-verkostoyliopistoon sisältyvät kurssit. Myös Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssit kuuluvat tarjontaan.

Elämänlaajuisen oppimisen ratkaisut koostuvat niin yksittäisistä kursseista kuin kokonaisista koulutusohjelmista. Aalto-yliopiston avainosaamisalueet ovat ICT ja digitalisaatio, materiaalit ja kestävä luonnonvarojen käyttö, taide ja design sekä liiketoiminta muuttuvassa kansainvälisessä ympäristössä. Painopisteenä on kolme monialaista teemaa: kehittyneet energiaratkaisut, terveys ja hyvinvointi sekä ihmislähtöiset elinympäristöt.

Opiskelijat voivat perehtyä tiettyyn alaan kurssi kerrallaan sitä mukaa, kun he haluavat päivittää osaamistaan nykyisiä tehtäviään varten tai etsiessään uusia työtilaisuuksia."

”Kattava kurssi- ja koulutustarjontamme sisältää muun muassa taloustieteitä, palvelumuotoilua, digitaalista kuvajournalismia, johtamiskoulutusta ja teknologiaa. Opiskelijat voivat perehtyä tiettyyn alaan kurssi kerrallaan sitä mukaa, kun he haluavat päivittää osaamistaan nykyisiä tehtäviään varten tai etsiessään uusia työtilaisuuksia. Suosittelen tutustumaan myös monialaisten opintojen tarjontaan”, sanoo Koskinen.

”Kurssit ja ohjelmat ovat joko maksuttomia, niistä veloitetaan kohtuullinen 15 euron maksu per opintopiste tai ne ovat markkinahintaisia. Kursseja ja ohjelmia on eniten tarjolla aina lukukausien alussa. Uusia kursseja lisätään verkkosivuille sitä mukaa, kun ne tulevat saataville.”

Muutamia esimerkkejä jo julkaistuista uusista verkkokursseista ovat Työn tulevaisuus ja Communicative Planning for Urban Mobility. Uusi Essentials of Emotional Intelligence -kurssi julkaistaan keväällä 2022.

Miksi?

Muuttuvan työelämän vuoksi ammattilaisten on jatkuvasti päivitettävä osaamistaan. Vanhanaikaisten työtapojen hallitseminen ja kerran suoritetut tutkinnot eivät enää riitä. Kaikki työikäiset voivat hyötyä osaamisensa täydentämisestä ja uusien taitojen opettelusta. Oppiminen on tulevaisuuden työelämän perusta.

Leena Koskisen sanoo muuttuvan työelämän vaativan toisinaan nopeaa toimintaa – kouluttautumista ja päivittämistä. Se avaa myös oven uudenlaisille työmahdollisuuksille.

Ei ole välttämätöntä suorittaa kokonaista uutta tutkintoa tai valtavaa määrää kursseja - pienelläkin panostuksella voi saada muutoksen aikaan."

”On tärkeää ymmärtää, ettei ole välttämätöntä suorittaa kokonaista uutta tutkintoa tai valtavaa määrää kursseja –  pienelläkin panostuksella voi saada muutoksen aikaan. Lisää tietopaketteja julkaistaan vähitellen esimerkiksi podcastien ja videoiden muodossa. Elämänlaajuisen oppimisen ratkaisut tarjoavat erinomaisen tilaisuuden kenelle tahansa saada uusinta tutkittua tietoa tiiviissä paketissa.”

Kuka voi osallistua?

Kaikki. Olipa tavoitteenasi vaihtaa työtehtäviä nykyisessä työpaikassasi tai suunnata uudelle urapolulle, voit osallistua opintojaksoille, vaikka et olisi kirjoilla missään oppilaitoksessa.

”Osa kursseista ja ohjelmista on suunnattu kenelle tahansa, eivätkä ne vaadi erityistä koulutustaustaa. Tutustu valikoimaan ja ota meihin yhteyttä, niin autamme löytämään sinulle sopivan kurssin”, sanoo Koskinen.


Aalto EE ja elämänlaajuinen oppiminen

Haluatko oppia uutta ja päivittää taitojasi, mutta et halua sitoutua kokonaisen uuden tutkinnon suorittamiseen? Sinun ei tarvitsekaan, vaan voit päivittää osaamistasi yksittäisten opintojaksojen avulla.

Aalto University Executive Education (Aalto EE) on Suomen johtava täydennyskoulutuksen tarjoaja, ja sen tavoitteena on alusta alkaen ollut tarjota elämänlaajuista oppimista.

Aalto EE ja Aalto-yliopisto ovat nyt yhdessä kehittäneet täysin uuden elämänlaajuisen oppimisen brändin nimeltä Aalto ACCESS. Se on suunniteltu tarjoamaan uudenlaisia matalan kynnyksen ohjelmia ja kursseja, jotka ovat avoinna entistä suuremmalle joukolle. Ne tuovat yhteen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijat ja kenet tahansa, joka haluaa päivittää taitojaan verkossa tai kampuksella.

Aalto ACCESS -ohjelmat on suunnattu työelämän ammattilaisille, jotka kaipaavat helposti lähestyttäviä ja käytäntöön sovellettavia oppimisratkaisuja. Ohjelmia on mahdollista räätälöidä organisaatioille tai yksilöille, jotka haluavat oppia tärkeimmät tiedot tai laajentaa ymmärrystään tietyistä aiheista tai harkitsevat alanvaihtoa.

Kaikki Aalto ACCESS -ohjelmat kehitetään yhteistyössä Aalto-yliopiston laitosten ja tiedekuntien kanssa. Ne perustuvat Aalto-yliopiston kandidaatin- ja maisterintutkinnon opintoihin ja niitä sovelletaan työelämän ammattilaisten tarpeisiin. Ainutlaatuinen tarjonta antaa osallistujille mahdollisuuden oppia ja verkostoitua Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoiden ja muiden kampuksella työskentelevien ammattilaisten kanssa. Opiskelijat voivat hyödyntää opiskelumateriaaleja joustavasti verkossa ja pitää mikro-oppimistuokioita puhelimella tai muilla digitaalisilla laitteilla.

”Tavoitteenamme on tarjota täydennyskoulutusmahdollisuuksia ilman valtavaa sitoutumista ja tuoda yleensä vain rajoitetulle ryhmälle avoinna olevat yliopisto-opinnot kaikkien saataville”, kertoo Aalto ACCESSin liiketoimintajohtaja Kerttu Kuokkanen.

”Organisaatioiden työntekijöille ja sidosryhmille haluamme puolestaan tarjota mahdollisuuden elämänlaajuiseen oppimiseen ja auttaa työntekijöitä ja tiimejä kehittämään taitojaan joustavasti, entistä ketterämmin ja tehokkaammin.”

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen ratkaisut ulottuvat yksittäisistä kursseista kokonaisiin koulutusohjelmiin ja tutkintoihin. Lue lisää ja tutustu tarjontaan täällä.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka