Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Lean Six Sigma Green Beltista Black Beltiksi – GB2BB

Koulutuspolku Green Beltista Black Beltiksi

Onko sinulle jo myönnetty Green Belt -sertifikaatti ja haluat täydentää osaamistasi ja pätevyyttäsi Black Belt -tasolle? Tavoitteletko kattavampaa työkalupakkia ongelmanratkaisuun ja parannusprojekteihin? Kaipaatko tuoreita näkökulmia toimintatapoihin parannusten aikaansaamiseksi?

Lean Six Sigma GB2BB -valmennuksessa voit jatkaa siitä mitä jo Green Belt -roolissasi osaat.

Valmennuksessa opit ja harjoittelet soveltamaan kaikkia keskeisiä Black Belt -oppimäärään kuuluvia työkaluja ja menetelmiä. Black Belt -tasolla syvennät ja täydennät DMAIC-kehittämismallin osaamistasi tekemällä opintojaksojen rinnalla organisaatiosi keskeistä prosessia parantavan ja toimintaa kehittävän projektin, jolla saavutat mitattavia tuloksia. Saat tukea projektiisi ansioituneelta Master Black Belt -asiantuntijaltamme, jolla on yli 20 vuoden kokemus Lean Six Sigma -menetelmien käytöstä ja lähes 2500 kehitysprojektin ohjausta eri toimialoille Suomessa ja ulkomailla.

Black Belt -tasolla käsitellään mm. vaativia analyysi- ja koesuunnittelumenetelmiä, muutoshallintaa ja -johtamista, fasilitointitaitoja sekä lean six sigman jalkauttamista. 

Saat tehoa tavoitteelliseen prosessien kehittämiseen ja välittömiä hyötyjä organisaatioosi. Valmennuksissamme Black Belt -projektilla tavoitellaan tyypillisesti 80 000-200 000 euron suuruisia ja jopa sitä suurempia säästöjä vuositasolla. Osallistujamme hakevat parannuksia ja säästöjä esimerkiksi seuraavissa mittareissa: läpimenoaika, asiakastyytyväisyys, tuottavuus, toimitusvarmuus, palvelun laatu tai henkilöstötyytyväisyys.

 

Lataa esite  Kysy lisätietoja

Aloitus

Kysy lisätietoja!

Hinta:

Palautetta kouluttajista

"Tähänastisen työurani paras koulutus on ollut Riston ja Mikan vetämä GB, kunnes tulin GB2BB-koulutukseen, joka syventää aikaisempia oppeja isolla kädellä. Aivan huippua!"

"Hauska ja kannustava opettaja, joka jaksoi käydä epäselvätkin asiat perinpohjaisesti läpi."

"Osaava, pitkän linjan kouluttaja. Huumoriakaan ei puuttunut."

"Hyvä tsemppi päällä koko ajan, kannustava." (Mika Koivisto)

"Oikeastaan olisi pitänyt antaa kouluttajalle 7! (asteikolla 1-6)" 

"Riston esimerkit ja syvä asiantuntijuus on ehdoton plussa."

"Päivä oli kevyempi kuin etäkoulutukselta odotin Risto Lintulan innostavan ja osallistavan opetustyylin johdosta."

Aalto EE:ssä on kokemusta GB2BB -valmennusten toteuttamisesta jo vuodesta 2013.

Pidetyillä huippuvalmentajilla on yli 20 vuoden kokemus Lean Six Sigma -menetelmien käytöstä.

Master Black Belt -asiantuntijamme on ohjannut lähes 2 500 kehitysprojektia eri toimialoille Suomessa ja ulkomailla.

Hyödyt

Black Belt -asiantuntijan avulla organisaatiosi saavuttaa mitattavia tuloksia, parannuksia ja kustannussäästöjä keskeisissä prosesseissa ja mittareissa esimerkiksi tuottamatonta toimintaa ja haitallista vaihtelua vähentämällä. DMAIC-menetelmää soveltamalla organisaatiosi saa etumatkaa kiristyvässä kilpailussa: esimerkiksi järkevämpää ja joustavampaa toimintaa, tehokkuutta, tuottavuutta ja sähläyksen vähentämistä sekä systemaattista ongelmanratkaisukykyä ja parannuksia asiakas- ja työtyytyväisyyteen.

Hallitset kaikki keskeiset Black Belt -tasolle kuuluvat työkalut ja menetelmät ja hankit Black Belt -sertifikaatin
Saavutat heti tuntuvia taloudellisia säästöjä ja mitattavia parannuksia kehitysprojektissasi
Opit tukemaan ja valmentamaan kehittämistiimejä
Opit suunnittelemaan ja johtamaan vaativia ongelmanratkaisuprojekteja koko organisaatiossa

Kenelle? 

Valmennus on tarkoitettu sinulle, jolle on jo myönnetty Green Belt -sertifikaatti ja haluat täydentää osaamistasi ja pätevöityä Black Belt -tasolle.

Tavoitteenasi on toteuttaa vaativia läpimurtoprojekteja ja saavuttaa mitattavia hyötyjä organisaatiossasi Lean Six Sigma -menetelmiä hyödyntämällä. Sinulla voi myös olla tavoitteena nykyisiä tehtäviäsi vaativammat haasteet, mihin haet lisäosaamista.

Sisältö ja aikataulu

GB2BB-valmennuksessa teet kehitysprojektin tai vaihtoehtoisesti voit antaa erillisiä näyttöjä valittujen työkalujen soveltamisesta omassa organisaatiossasi. Kokenut Master Black Belt tukee projektin tekoa koulutuksen kuluessa ja antaa etätukea jaksojen välissä.

Koulutusjaksojen, henkilökohtaisen kehitysprojektin ja lopputentin hyväksytysti suoritettuasi sinulle myönnetään arvostettu Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti. 

Black Belt -koulutus vastaa kansainvälistä American Society of Quality (ASQ) Body of Knowledge -vaatimustasoa.

Valmennus sisältää 13 päivää teoriaopetusta, ryhmätöitä ja datan analyysiharjoituksia Minitab-tilasto-ohjelmalla, lopputentin ja oman organisaation kehitysprojektin. Opetus koostuu viidestä koulutusjaksosta: 2+2+3+2+3 pv ja päätöspäivästä. Valmennuskieli on suomi, ja materiaalit ovat englanniksi.

Opintojaksoilla 2 ja 4 käsiteltävät tilastolliset menetelmät

 • Advanced Hypothesis Testing (non-parametric testing )
 • 2, 3, 4 Way ANOVA and GLM
 • Multiple Regression, Fit Regression Model and Fit Binary Logistic Model
 • DMADV Overview
 • Business case simulation
 • DFSS for product overview
 • Revisit to DOE
 • Revisit DOE Regression Analysis
 • Two Level Designs and Fractional designs
 • Three Level Designs and intro to Taguchi
 • Response surface design - Central Composite design CCD
 • Definitive Screening
 • Binary Response for Definitive Screening Design
 • How Many Replicates
 • Blocking in DOE
 • D-optimal
 • DOE cook book
 • Distributions and Non-Normal Capability
 • Basic Reliability Concepts
 • MSA Revisited
 • Sampling plan
 • SPC revisit

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Mika Koivisto

Master Black Belt Mika Koivistolla on yli 20 vuoden kokemus laadun ja toiminnan kehittämisestä ja Six Sigma -työkalujen soveltamisesta. Hän on urallaan ohjannut lähes 2500 Lean Six Sigma -projektia eri toimialoille Suomessa ja kansainvälisesti.

Mika suoritti Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen 1999 ja valmistui Master Black Beltiksi Nokia Oyj:n ensimmäiseltä MBB -kurssilta vuonna 2000. Työskennellessään Nokian toiminnoissa sekä alihankkijoiden parissa ympäri maailmaa hän toimi mm. yhtiön Six Sigma Deployment Leaderinä ja Master Black Beltinä, sekä vastasi Design for Six Sigma (DFSS) -menetelmien käyttöönotosta suunnitteluprosesseissa. 

Vuodesta 2009 Mika on toiminut yrittäjänä, kouluttajana ja osakkaana Nordic Process Improvement Oy:ssä erityisosaamisenaan tilastolliset menetelmät, Lean Six Sigma ja Design for Six Sigma. Hän tuntee kehittämismenetelmät syvällisesti ja osaa soveltaa niitä käytäntöön monipuolisesti erilaisissa prosesseissa ja tilanteissa. Mikan osaamista ja tuloksellista, käytännönläheistä toimintatapaa arvostetaan ja myös saavutetut säästöt puhuvat puolestaan.

Risto Lintula

DI, Black Belt Risto Lintulalla on yli kolmen vuosikymmenen kokemus prosessien ja johtamisjärjestelmien kehittämisestä niin teollisuuden kuin palveluorganisaatioiden parissa. Hän on kokenut yritysjohdon sparraaja, tuloshakuinen kehittäjä ja kehittämistoiminnan fasilitaattori.

Toimiessaan Laatukeskuksen toimitusjohtajana kahdentoista vuoden ajan, Risto valmensi kymmeniä menestyviä yrityksiä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sekä tutustui suureen joukkoon huippuorganisaatioita ympäri maailmaa.

Vuodesta 2006 hän on toiminut konsulttina ja valmentajana sekä neuvonantajana ja hallitustehtävissä. Nykyisin hän on osakas Nordic Process Improvement Oy:ssä. Hänen erityisosaamisen alueitaan ovat strategialähtöinen kehittäminen, kehittämistoiminnan johtaminen ja tuloksellinen toimeenpano, Lean ja Six Sigma -menetelmien soveltaminen, analyyttiset ongelmanratkaisumenetelmät sekä prosessit ja johtamisjärjestelmät.

Risto on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta ja Leeds Business Schoolista. Lisäksi hän on suorittanut mm. Master Of Quality -koulutuksen 1994 ja Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen 2006.

Luettavaa aiheesta

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Tutustu myös muihin koulutuksiimme