Aalto Leaders' Insight -lehti

Aalto Leaders’ Insight on ajatuksia herättelevistä ja ajankohtaisista artikkeleista, podcasteista ja webinaareista koostuva kirjasto, jonka sisällöt käsittelevät johtamista, työelämää ja osaamisen kehittämistä. Tervetuloa mukaamme elämänlaajuisen oppimisen ja kasvun matkalle!

Lehti ilmestyy kerran vuodessa fyysisenä painoksena ja digitaalisena versiona. Seuraava Aalto Leaders' Insight -lehden numero ilmestyy kesäkuussa 2024. 

Tilaa painos omaksesi

 

Uusin numero luettavissa nyt!

Uusimmassa Aalto Leaders' Insight -lehden numerossa tarkastellaan muun muassa intuition roolia bisneksessä ja johtamisessa, tunteiden hajottavaa ja rakentavaa voimaa työelämässä, ESG:tä maailmanpelastaja vai sittenkin epämääräisenä myyntiterminä, sekä sitä, miksi hierarkinen johtaminen on vanhentunut ja mitä nykypäivän ja tulevaisuuden osaajat vaativat johtamiselta. Lehden uusin numero on luettavissa englanniksi nyt!

Lataa uusin Aalto Leaders' Insight -lehti

Aalto Leaders' Insight Vol 11

pdf

Aalto Leaders' Insight on kokoelma ajatuksia herätteleviä näkemyksiä johtamisesta, työelämästä ja osaamisen kehittämisestä. Uusimmassa numerossa tarkastellaan muun muassa intuition roolia johtamisessa, tunteiden voimaa organisaatioissa, ESG:tä maailman pelastaja vai sittenkin epämääräinen myyntiterminä, sekä sitä miksi hierarkinen johtaminen on vanhentunut ja millaisia vaatimuksia nykypäivän ja tulevaisuuden osaajilla on johtamiselle. Lehti on luettavissa englanniksi. 

Mikä puhuttaa juuri nyt? 

Käytännöstä taianomaiseen

Intuitio kantaa edelleen mukanaan hörhöä mielikuvaa vaikka samanaikaisesti ihainnoimamme edelläkävijät, keksijät ja bisnesnerot usein kertovat menestyksensä takana olleen juuri intuitio — olipa kyse sitten Steve Jobsin iPhonesta tai Albert Einsteinen suhteellisuusteoriasta. Työkseen intuitiota tutkiva taiteen tohtori Asta Raami kannustaa tutustumaan ei-tietoisen mielen kapasiteettiin. ”Datausko on peruutuspeiliin katsomista, intuition käyttäjä pyrkii näkemään sen, mitä ei ole vielä edes olemassa.”

Tunnetaidoista johtamisen kovinta ydintä

Sosiaaliset taidot ja tunnetaidot eivät ole luksusta, johon on syytä panostaa vasta kun muut "tärkeämmät" asiat ovat reilassa. Niistä on tullut työelämän arvokasta valuuttaa ja nyt työelämään etsitään osaajia, jotka ovat hyviä ihmisten kanssa. Professori Timo Vuori avaa miksi tunteilla on niin paljon valtaa työelämässä ja luovaa työtä tekevät kertovat kuinka milleniaalit ja Z-sukupolvi muovaavat työelämän omakseen. 

Muuttuuko raha vastuulliseksi ESG-leimalla?

Vastuullisuus eli ESG on maailman nopeimmin kasvava rahoitustrendi. Sen pitäisi pelastaa maailma ja samalla tuottaa komeasti. Mutta kuinka vastuullista vastuullisuus on ja kuka tästä päättää? Rahoituksen professori Vesa Puttonen haastaa ajatuksen ESG:stä maailmanpelastajana ja pohtii, verhoillaanko aikamme suurin globaali kriisi - ilmastokriisi - viherpesulla, samalla myyden puhdasta omatuntoa ja epätodellisia tuotto-odotuksia.

Lue aiempia Aalto Leaders' Insight -lehden numeroita

Aalto Leaders' Insight -lehden numero 10 käsittelee lukuisia ajankohtaisia aiheita. Miten pitää kiinni parhaista osaajista? Miksi oikeudenmukaisuuden tunne on työpaikalla niin tärkeä? Miksi monitieteellistä tutkimusta - kuten psykologian ja teknologian yhdistämistä - tarvitaan, jotta voidaan ratkaista aikamme suuria ongelmia? Entä miten pärjätä maailmassa, joka muuttuu nyt niin nopeasti, että tulevia tapahtumia on liki mahdoton ennustaa?

Lataa numero

Aalto Leaders' Insight Vol 10

pdf

Miten pitää kiinni parhaista osaajista? Miksi oikeudenmukaisuuden tunne on työpaikalla niin tärkeä? Miksi monitieteellistä tutkimusta - kuten psykologian ja teknologian yhdistämistä - tarvitaan, jotta voidaan ratkaista aikamme suuria ongelmia? Entä miten pärjätä maailmassa, joka muuttuu nyt niin nopeasti, että tulevia tapahtumia on liki mahdoton ennustaa? Muun muassa näitä käsitellään Aalto Leaders' Insight -lehden kymmenennessä numerossa!

Miksi työpaikoilla kannattaa pyrkiä rakentamaan monimuotoisia mutta myös kaikenlaiset ihmiset mukaan ottavia tiimejä? Millaisia ennennäkemättömiä mahdollisuuksia hybridityö tuo tullessaan? Miten fyysisten työtilojen suunnittelulla ja taiteella voidaan vaikuttaa ihmisten oppimiseen ja inspiroitumiseen? Aalto Leaders' Insight -lehden numero 9 käsittelee muun muassa näitä aiheita.

Lataa numero

Aalto Leaders' Insight Vol 9

pdf

Miksi työpaikoilla kannattaa pyrkiä rakentamaan monimuotoisia, mutta myös kaikenlaiset ihmiset mukaan ottavia tiimejä? Millaisia ennennäkemättömiä mahdollisuuksia hybridityö tuo tullessaan? Miten fyysisten työtilojen suunnittelulla ja taiteella voidaan vaikuttaa ihmisten oppimiseen ja inspiroitumiseen? Aalto Leaders' Insight -lehden numero 9 käsittelee muun muassa näitä aiheita.

Uusimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka