ESG Wars – yritysten, sijoittajien ja valtioiden uhat ja mahdollisuudet

Webinaarin aiheena S-kamppailun uusi asema, miksi regulaatio ja klassinen rahantekomotiivi eivät ratkaise ongelmaa ja mitä sijoittajat voivat tehdä?

15.05.2023

Globaali E-ongelma (Environment) on tiedostettu. Nyt näemme aiemmin tunnistamattomia kamppailuja myös S- ja G-rintamilla (S = Social, G = Governance) sekä lokaalisti että globaalisti. Näiden kamppailujen voittaminen on edellytys myös E-ongelman ratkaisulle. Yhteen kietoutuneiden ESG-sotien voiton avaimet ovat yritysten ja sijoittajien käsissä. Tämä ei välttämättä katso yrityksen kokoa uudenlaisten verkostoitumismahdollisuuksien myötä.

Webinaaritallenteessa paneudutaan aiheeseen seuraavien teemojen kautta:

  • S-kamppailun uusi asema ja rintamalinjat
  • Miksi regulaatio ei ratkaise ongelmaa?
  • Miksi klassinen rahantekomotiivi ei ratkaise ongelmaa?
  • Mitä sijoittajat voivat tehdä?

Puhujavieraana webinaarissa rahoituksen professori Markku Kaustia. Kauppatieteiden tohtori Markku Kaustia on rahoituksen Hannes Gebhard pofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on aiemmin työskennellyt Michiganin yliopistossa ja Whartonin kauppakorkeakoulussa sekä opettanut myös Columbia yliopistossa New Yorkissa. Aallossa hän on toiminut rahoituksen laitoksen johtajana sekä rahoituksen maisteri- ja kandiohjelmien johtajana.

Kaustian osaamisaluetta ovat rahoitusmarkkinat, niiden toimijat ja instituutiot. Hänen tutkimustaan on julkaistu taloustieteen arvostetuimmissa tiedejulkaisuissa (esim. Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Management Science). Kaustia opettaa rahoitusta kandi-, maisteri-, MBA- ja tohtoriohjelmissa Aallossa ja muualla, sekä puhuu rahoitusalan seminaareissa. Hänet on palkittu mm. Aalto kauppakorkeakoulun parhaana opettajana.

Hän toimi kahden vuoden ajan EU komission sijoitustuotteiden riskiluokitteluun liittyvässä asiantuntijaryhmässä sekä konsultoi eduskunnan talousvaliokuntaa EU:n vihreää sijoittamista koskevasta regulaatiosta. Viime vuosina Kaustian tutkimus ja opetus ovat suuntautuneet kestävään rahoituksen, erityisesti ilmaston muutokseen ja yritysten yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Oletko kiinnostunut talous- ja rahoitusteemaan liittyvistä koulutusohjelmistamme? Tutustu valmennuksiimme »

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: ESG Wars – yritysten, sijoittajien ja valtioiden uhat ja mahdollisuudet

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka