Kirjan julkistamistilaisuus: Yrityksen riskienhallinta

Webinaarimuodossa järjestetyssä kirjan ”Yrityksen riskienhallinta” julkistamistilaisuudessa juhlistetaan kirjan valmistumista yhdessä kirjailijoiden Marko Juvonen, Mikko Koskensyrjä, Leena Kuhanen, Pasi Kämppi ja Tero Talala kanssa. Kuulet samalla lisää päivitetyn kirjan sisällöstä.

18.03.2024

Tilaisuudessa käydään läpi kirjan keskeiset teemat ja lopuksi paneelikeskustelussa pureudutaan tarkemmin ajankohtaisiin riskienhallinnan yksityiskohtiin. Saat kuulla mm. riskien maailmasta, riskienhallinnasta ja ISO 31000 -standardista ja riskien nelikentästä.

”Yrityksen riskienhallinta on järjestelmällistä, ennakoivaa tekemistä. Parhaiten se onnistuu yhdessä tekemällä ja osallistamalla henkilöstöä. Uusia riskienhallinnan ilmiöitä tulee aina, ja niihin kannattaa tarttua ajoissa. Tällä hetkellä ajankohtaisia teemoja ovat esimerkiksi vastuullisuuteen, tieto- ja kyberturvallisuuteen, poikkeusoloihin ja yrityksen toimitusketjun hallintaan liittyvät riskit sekä yritystoiminnan jatkuvuuden varmistaminen. Yrityksen riskienhallinnan kirjasta voit saada uusia ajatuksia ja keinoja riskien hallitsemiseen omassa organisaatiossasi.” Mikko Koskensyrjä

Kenelle

Kirjasta on erityisesti hyötyä vakuutusalalla toimiville asiantuntijoille sekä yrityksille, joissa halutaan panostaa riskienhallinnan kehittämiseen. Lisäksi se sopii kaikille riskienhallinnasta kiinnostuneille.

”Suuri osa yrityksen tietoriskeistä voidaan välttää tunnistamalla yrityksen tärkeimmät suojattavat kohteet ja laittamalla yrityksen perussuojaustaso kuntoon.” Pasi Kämppi

”Kirja on hyvä perusteos riskienhallintatyöhön – Peruskivi polulla riskienhallinnan oppimiseen ja kehittämiseen.” Marko Juvonen

Kirja: Yrityksen riskienhallinta

Kirja antaa lukijalle hyvät ja kattavat perustiedot riskienhallinnasta ja perehdyttää lukijan yritystoiminnan riskeihin ja niiden hallintakeinoihin. Riskienhallinta on nykyisin merkittävä kilpailukeino muuttuvassa maailmassa yrityksen koosta tai toimialasta riippumatta. Hyvällä riskienhallinnalla saavutetaankin kilpailuetua ja imagohyötyjä markkinoilla. 

Kirja noudattelee SFS-ISO 31000:2018 -standardia, ja se toimiikin käytännönläheisenä oppaana standardiin. Alihankinnan ja siihen liittyvien riskien lisääntymisen takia toimitusketjun riskienhallinta on nostettu omaksi kokonaisuudeksi. Lainsäädännön muuttumisen myötä erityisesti tietosuojaa ja vastuullisuutta käsittelevät osuudet ovat uudistuneet. Ulkoisen ympäristön muutoksista käsittelyn piirissä ovat esimerkiksi epidemiariskit ja megatrendit. 

Voit tutustua kirjaan paremmin täältä.

Kohtaa kirjailijat

Marko Juvonen –  KTL, Underwriter/riskipäällikkö, LähiTapiola Vahinkovakuutus. Taustalla neljännesvuosisata yritysten riskienhallinnan parissa eri rooleissa; konsulttina, riskinottajana eli yrittäjänä, Underwriterina/riskipäällikkönä, tutkijana sekä asiantuntijana.  

Mikko Koskensyrjä – (DI, VTS, AmO, EOQ Risk Manager) on riskienhallinnan ammattilainen, joka on toiminut yli 25 vuotta riskienhallinnan ja vakuuttamisen asiantuntijatehtävissä mm. Fenniassa, Risk Consultilla ja LähiTapiolassa.

Leena Kuhanen –  asianajaja ja varatuomari, joka hoitaa sopimus- ja vahingonkorvausoikeudellisia ja yhtiöoikeudellisia toimeksiantoja ja riidan ratkaisua. Ennen asianajajauraa hän on toiminut vakuutusyhtiössä erilaisissa juristitehtävissä mm. henkilöstöriskien johtavana asiantuntijana sekä suurasiakkaissa chief underwriterina.

Pasi Kämppi –  työskentelee Laurea ammattikorkeakoulussa kyberturvallisuuden koulutusohjelman koordinaattorina, kyberturvallisuuden projekteissa tutkijana ja projektipäällikkönä sekä kyberturvallisuuden lehtorina. Hänellä on myös yli 15 vuoden työkokemus tietoliikennealalta, ja hän on kirjoittanut useita tieteellisiä julkaisuja kollegoidensa kanssa.

Tero Talala -  vastaa Fennian kuljetus- ja logistiikkariskien vakuuttamisesta. Hänellä on 20 vuoden kokemus yritysten riskienhallinnasta, vakuuttamisesta ja vahingoista.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Kirjan julkistamistilaisuus: Yrityksen riskienhallinta

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka