Kirjan julkistamistilaisuus: Kuljetusten vakuuttaminen

Webinaarimuodossa järjestetyssä kirjan ”Kuljetusten vakuuttaminen” julkistamistilaisuudessa juhlistetaan kirjan valmistumista yhdessä kirjailijoiden kanssa. Tilaisuudessa Pamela Holmström, Reija Rantanen ja Markus Hytönen kertovat päivitetyn kirjan sisällöstä. Tilaisuuden juontaa Finva Finanssikoulutuksen kirjoista vastaava ohjelmajohtaja Salla Närhinen.

02.04.2024

Luonnon ääri-ilmiöt, geopoliittinen maailmantilanne, pakolaiskriisi – tällä haavaa hyvin monenlaiset ongelmat heijastuvat kansainvälisiin kuljetuksiin. Kansainvälistä kauppaa harjoittavien yritysten on entistä tarkemmin ymmärrettävä kuljetusten vakuuttamista ja sitä, ettei kaikkea voi vakuuttaa. Myös kuljetusten vakuuttamisen parissa työskentelevien ja vakuutuslajiin erikoistuvien on katsottava kokonaisuutta ja paneuduttava logistisiin ketjuihin ja niihin vaikuttaviin yksityiskohtiin.

”Päivitetty ja paljolti uudesti kirjoitettu Kuljetusten vakuuttaminen vastaa entistä paremmin Vakuutustutkinnon ja muidenkin opiskelijoiden tarpeisiin. Kirja tutustuttaa tenttijän perusteellisesti kuljetusten vakuuttamista koskeviin periaatteisiin ja käsitteisiin,” vinkkaavat kirjan kirjoittajat.

”Kirja antaa kattavan kuvauksen Institute Cargo Clauses -ehdoista ja alan toimintatavoista kaikille, jotka työskentelevät yrityksissä tai vakuutusalalla kuljetusvakuutusten parissa ja tarvitsevat hyvää käsikirjaa, käytännön esimerkkejä ja ajankohtaista tietoa,” kertoo ohjelmajohtaja Salla Närhinen.

Kuljetusten vakuuttaminen -kirja

Juuri päivitetty Kuljetusten vakuuttaminen antaa kokonaiskuvan tavarakuljetusten vakuuttamisesta. Teoksessa esitellään yksityiskohtaisesti kansainvälisessä kaupassa käytettäviä Institute Cargo Clauses -vakuutusehtoja ja selitetään kaupan osapuolten Incoterms 2020 -lausekkeisiin perustuvat vakuuttamistarpeet ja -velvollisuudet. Lisäksi kirjassa tarkastellaan rahdinkuljettajan ja muiden kuljetusketjun osapuolten vastuuta tavaravahingoista ja kuljetusten viivästymisestä lain ja kuljetussopimusten valossa.

”Kirja on perusteos, joka antaa selkeän kuvan lukijalle kuljetusvakuutuksista ja siihen liittyvistä aihealueista. Kirjassa käsitellään laajemmin muun muassa seuraavia aihealueita; kuljetussopimukset, remburssi, päivitetyt Incoterms 2020 -lausekkeet, PSYM 2015 -ehdot sekä yhteishaveri ja meripelastus. Lisäksi tavaran kuljetusvakuutusehtoja käsitellään ICC-ehtojen näkökulmasta,” toteavat kirjoittajat kirjan sisällöstä.

Voit tilata kirjan täältä.

Kirjan kirjoittajat

Pamela Holmström, OTK, on toiminut vakuutusalalla erilaisissa kuljetusoikeudellisissa asiantuntijatehtävissä yli 20 vuoden ajan. Nykyisin hän toimii merioikeusjuristina If Vahinkovakuutuksessa. Hän toimii aktiivisesti Suomen Merioikeusyhdistyksen (CMI) hallituksen jäsenenä sekä vakuutustutkinnon (VTS) asiantuntijaryhmässä vastaten kuljetusten vakuuttamisen VTS-tutkinnon koemateriaaleista. Pamela toimii kouluttajana ja luennoitsijana alan asiantuntijaseminaareissa. 

Reija Rantanen, OTK, tradenomi, on toiminut logistiikka- ja vakuutusalalla erilaisissa kuljetuksen asiantuntija- ja tiiminvetäjän tehtävissä 20 vuoden ajan. Nykyisin hän toimii OP Ryhmässä asiakkuusjohtajana. Hän toimii vakuutustutkinnon (VTS) asiantuntijaryhmässä vastaten kuljetusten vakuuttamisen VTS-tutkinnon koemateriaaleista. Reija toimii kouluttajana ja luennoitsijana alan asiantuntijaseminaareissa. 

Markus Hytönen, logistiikkainsinööri, on toiminut teollisuuden logistiikan parissa useita vuosia ja viimeiset 9 vuotta kuljetusvakuutusten riskienhallintatehtävissä. Nykyisin hän toimii If Vahinkovakuutuksessa. Hän on ollut mukana erinäisien kuljetusalan yhdistysten toiminnassa sekä logistiikkaan liittyvissä projektityöryhmissä. 

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Kirjan julkistamistilaisuus: Kuljetusten vakuuttaminen

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka