Skenaariotyöskentely strategisessa päätöksenteossa: Analytiikka ja generatiivinen tekoäly tukemassa strategista ennakointia

Yritykset joutuvat tekemään strategisia päätöksiä toimintaympäristössä, jonka tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa. Ennustamisen sijaan yritysten kannattaakin pyrkiä hahmottamaan tulevaisuuteen liittyviä epävarmuuksia muutaman uskottavan, mutta keskenään erilaisen skenaarion avulla.

04.05.2023

Webinaaritallenteessa paneudutaan aiheeseen seuraavien kysymysten kautta:

  • Kuinka tehdä strategisia päätöksiä, jotka auttavat varautumaan erilaisiin tulevaisuuden skenaarioihin ja muokkaamaan toimintaympäristöä toivottuun suuntaan?
  • Entä kuinka valjastaa analyyttiset työkalut ja generatiivinen tekoäly paremman strategisen ennakoinnin ja päätöksenteon tueksi?

Puhujavieraana webinaarissa apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Eeva Vilkkumaa toimii apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, jossa hän opettaa liiketoiminnan analytiikkaan ja behavioristiseen päätösteoriaan liittyviä kursseja. Hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi vuonna 2014 Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta, matematiikan ja systeemianalyysin laitokselta.

Vilkkumaan kehittää tutkimuksessaan matemaattisia malleja yritysten ja julkisorganisaatioiden päätöksenteon tueksi. Hänen keskeisiä osaamisalueitaan ovat portfoliopäätösanalyysi, monitavoiteoptimointi, epävarmuuksien mallinnus ja ryhmäpäätösprosessien fasilitointi. Viimeaikaisia sovelluskohteita ovat muun muassa skenaariopohjainen strategiatyö sekä terveydenhuollon resurssien kustannusvaikuttavat allokointi.

Vilkkumaa on perustajaosakas Swanlake Strategy Oy:ssä, joka tarjoaa konsultointipalveluilta yhdistäen asiakasymmärryksen, matemaattisen mallinnuksen ja strategiaosaamisen. Vilkkumaa on myös osakkaana Decision & Action Oy:ssä, joka on erikoistunut räätälöityyn päätöksenteon tukeen matemaattisia menetelmiä hyödyntäen.

Oletko kiinnostunut johtamisen kehittämiseen tai strategisen johtamiseen liittyvistä valmennuksista? Tutustu valmennuksiimme »

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Skenaariotyöskentely strategisessa päätöksenteossa: Analytiikka ja generatiivinen tekoäly tukemassa strategista ennakointia

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka