Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Tutkinto akkreditoidusta oppilaitoksesta on erinomainen sijoitus
Johtaminen

Tutkinto akkreditoidusta oppilaitoksesta on erinomainen sijoitus

Koulutus on yksi tärkeimmistä elämän aikana tehtävistä investoinneista. Se voi vaikuttaa uraan dramaattisesti. Tutkinto voi olla uramuutoksen työkalu tai tekijä, jonka avulla saa ylennyksen toisen ehdokkaan sijaan, kirjoittaa Mikko Laukkanen.

Mikko Laukkanen, 25.03.2022

|

Artikkelit

Rekrytointiprosessin alusta alkaen koulutus on todennäköisesti avaintekijä. Monet työnantajat ovat kiinnostuneita siitä, missä hakija on opiskellut. Jos tutkinto ei ole heidän mielestään hyvämaineisesta oppilaitoksesta, ansioluettelo päätyy luultavasti pinon pohjalle. Julmaa mutta valitettavan yleistä.

Tästä syystä tutkinto oppilaitoksesta, joka ei täytä tiukkoja laatuvaatimuksia, ei ole hyvä sijoitus, koska siitä ei todennäköisesti ole paljon apua uralla etenemisessä. Valinnan tekemisen jälkeen ei välttämättä voi enää aloittaa uudelleen ja hankkia tutkintoa korkealaatuisesta korkeakoulusta.

Jos aikoo sijoittaa aikaa ja rahaa koulutukseen, kannattaa etsiä oppilaitos, joka tarjoaa sijoitukselle parhaan tuoton."

Niinpä jos aikoo sijoittaa aikaa ja rahaa koulutukseen, kannattaa etsiä oppilaitos, joka tarjoaa sijoitukselle parhaan tuoton. Tästä syystä akkreditoinnit eli laatuleimat ovat ensimmäinen asia, jota on hyvä tarkastella arvioitaessa oppilaitoksen tarjoaman koulutuksen laatua.

Akkreditoinnit osoittavat, että oppilaitos tarjoaa jatkuvasti korkealaatuista koulutusta ja tutkimusta. Ne varmistavat, että sillä on olemassa prosessit ja laadunvalvonta tietyn koulutustason ylläpitämiseksi. Prosesseilla ja valvonnalla on merkitystä paitsi ohjelman laadun varmistamisessa myös tutkinnon arvon säilyttämisessä tulevaisuudessa.

Jokainen akkreditointi keskittyy mittaamaan kauppakorkeakoulujen koulutusohjelmien eri osa-alueita. AACSB esimerkiksi varmistaa oppilaitoksen yhdenmukaisuuden liiketoiminta- ja kirjanpitostandardien kanssa kaikissa niissä koulutusohjelmissa, jotka johtavat vastaavan alan tutkintoon.

Jos tietyllä oppilaitoksella on yksi akkreditointi, se tarkoittaa, että sen koulutus on korkealaatuista kyseisen akkreditoinnin painopistealueella. Kahden akkreditoinnin oppilaitoksilla on useampi osa-alue, joilla ne ovat erinomaisia.

Jotkut koulut ovat saaneet akkreditoinnin kaikilta kolmelta huippuakkreditoijalta (AACSB, AMBA ja EQUIS), kuten Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, mikä vahvistaa heidän sitoutumistaan korkealaatuisen koulutuksen tarjoamiseen nykyisille ja tuleville opiskelijoille.

Akkreditoinnit osoittavat, että oppilaitos tarjoaa jatkuvasti korkealaatuista koulutusta ja tutkimusta."

Minulle akkreditoinnin puuttuminen on lähes aina selvä varoitusmerkki. Muutamalla eliittikoululla ei ehkä ole todellista tarvetta ulkopuolisen tahon antamalle hyväksymisleimalle, mutta usein huomaa, että jopa maailman arvostetuimmat oppilaitokset esittelevät hanakasti akkreditointejaan.

Uskon vilpittömästi, että valmistuminen oppilaitoksesta, jolla ei ole akkreditointia, on kuin kävelisi hämärään tatuointiliikkeeseen toivoen kävelevänsä ulos loistava taideteos ihollaan. Todennäköisyys tämän toteutumiselle on melko pieni, joten muista tarkastella huolella tavoittelemiasi opiskelupaikkoja. Vaivannäkö maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.

Akkreditointien tutkimiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Näin varmistat, että tutkintosi, olipa sitten kyse MBA-, Executive MBA- tai DBA-tutkinnosta, on järkevä investointi, joka tasoittaa urapolkuasi haluamaasi suuntaan. Tutkinto akkreditoidusta (AACSB, AMBA ja EQUIS) oppilaitoksesta on kaikkien ansioluetteloiden helmi.

Kauppatieteiden tohtori Mikko Laukkanen on Aalto EE:n akateeminen johtaja. Kirjoitus on julkaistu alun perin englanniksi AACSB Insights -julkaisussa vuonna 2021 .


Palaa Aalto Leaders' Insight -pääsivulle

Löydä lisää luettavaa ja kuunneltavaa