Aalto EE:llä on tuhansia alumneja Koreassa ja Taiwanissa – yhteistyöllä on yhteiskunnallistakin vaikuttavuutta

Aalto EE alkoi pyörittää Executive MBA -ohjelmia Etelä-Koreassa jo 1990-luvulla. Muutamaa vuotta myöhemmin se alkoi tehdä yhteistyötä myös Taiwanissa.

Delegaatio aSSISTista vieraili Aalto EE:ssä marraskuussa 2021. Kuvassa Dong-sung Cho ja hänen puolisonsa rouva Cho, varapääjohtaja Yong-joo Choi, professori Hwy-Chang Moon ja hänen puolisonsa rouva Moon sekä Head of New Business Ventures and Partnerships Kyunh-Ju Kim. Aalto EE:ltä mukana Head of Thought Leadership and Design Raija Kuokkanen, degree-ohjelmista vastaava liiketoimintajohtaja Hanna-Riikka Myllymäki, entinen toimitusjohtaja Pekka Mattila ja ohjelmajohtaja Andreea Anghelin. Kuva: Otso Alasko

Anu Haapala, 08.08.2022

Read this in English

Aalto EE:n degree-ohjelmissa voi opiskella paitsi Suomessa myös Etelä-Koreassa ja Taiwanissa. Maissa on yhteensä jo tuhansia Aalto EE:n alumneja.

Yhteistyö Koreassa alkoi vuonna 1995, kun Helsingin kauppakorkeakoulun silloinen rehtori Veikko Jääskeläinen ja professori Dong-Sung Cho Seoul National Universitystä ja vuonna 1993 perustetusta The Institute for Industrial Policystä (IPS, nyk. aSSIST Business School) päättivät aloittaa yhteistyön.

”Luulen, että Jääskeläinen halusi kansainvälistymistä kauppakorkeakouluun. Siihen maailmanaikaan moni asia käynnistyi kahdenvälisistä suhteista”, Aalto EE:n degree-ohjelmista vastaava Business Area Director Hanna-Riikka Myllymäki sanoo.

Korea on teollisuudessa ja kuluttajatuotteiden valmistajana monella alueella tärkeä toimija, vaikka siitä ei hirveästi Suomessa puhuta."

”Hän varmasti tajusi, miten iso merkitys siellä ololla on. Korea on teollisuudessa ja kuluttajatuotteiden valmistajana monella alueella tärkeä toimija, vaikka siitä ei hirveästi Suomessa puhuta.”

Taiwanissa yhteistyö käynnistyi muutamaa vuotta myöhemmin, 2000-luvun alussa, kun Aalto EE:n edeltäjä HSE Executive Education oli juuri perustanut toimipisteen ja tytäryhtiön Singaporeen. Moni länsimainen ja myös suomalainen yritys oli ja on edelleen keskittänyt Aasian-toimintonsa sinne.

”Meillä oli täällä todella isoja asiakkuuksia – Nokia niistä ehkä merkittävimpänä – mikä oli aikanaan tärkeä syy Singaporen tytäryhtiön perustamiselle”, sanoo Executive Director Anu Vänskä, joka johtaa tytäryhtiö Aalto Executive Education Academy Ptd Ltd:tä.

Taiwan-yhteistyön taustalla oli määrätietoinen tarve hakea yritykselle uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Paikalliset kumppanit ovat elintärkeä osa yhteistyötä

Aalto EE:n Aasian-presenssissä keskeinen osa ovat erinomaiset paikalliset kumppanit, jotka ymmärtävät paikallista kulttuuria, kieltä ja bisnes- ja koulutuskenttää. Etelä-Koreassa kumppani on tällä hetkellä aSSIST, Taiwanissa Pan Asia International Education Center.

Vänskä pitää erittäin tärkeänä sitä, että myös Aalto EE:n Singaporen toimipisteessä on mandariinikiinantaitoisia työntekijöitä. Taipein EMBA-ohjelmassa Pan Asian tuottamat moduulit ovat kiinaksi. Englanninkielisiin moduuleihin on aina tarjolla myös simultaanitulkkaus.

Se, mikä partnereitamme kiinnostaa Aallossa, ovat akkreditointimme ja menestyksemme rankingeissa. Meille yhteistyö on puolestaan bisneksen kannalta kriittisen tärkeää."

Yhteistyö aSSISTin kanssa on kestänyt melkein 30 vuotta, Pan Asia puolestaan on Aalto EE:n kolmas kumppani Taipeissa.

”Meillä on Koreassa yli 4 000 Aalto Executive MBA -alumnia ja erittäin toimiva yhteistyö partnerimme kanssa. Se, mikä partnereitamme kiinnostaa Aallossa, ovat akkreditointimme ja menestyksemme rankingeissa. Meille yhteistyö on puolestaan bisneksen kannalta kriittisen tärkeää. Tämä on win–win-tilanne”, Myllymäki sanoo.

Vaikka kumppani Taiwanissa on vaihtunut muutaman kerran, maassa on haluttu pysyä. Degree-yhteistyö on tärkeää ja luo pohjaa monelle erityyppiselle koulutusyhteistyölle.

”Degree-ohjelmat ovat pitkiä, ja niihin sitoutuvat niin osallistujat kuin kumppani”, sanoo Vänskä.

Laajempaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta

On selvää, että kansainvälinen yhteistyö hyödyttää yksilöitä ja heidän taustaorganisaatioitaan. Opiskelijat ja alumnit eri maista tutustuvat toisiinsa ja kansainvälisiin professoreihin sekä oppivat tuntemaan erilaisia työtapoja ja kulttuureja.

Yhteistyöllä on myös laajempaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta, huomauttaa Myllymäki.

Kun esimerkiksi LG Electronics – yksi niistä korealaisyrityksistä, joille Aalto EE ja aSSIST ovat toteuttaneet räätälöityä Executive MBA -ohjelmaa – oli perustamassa tutkimuskeskusta Eurooppaan, se pohti sijaintia Suomen ja Saksan välillä. Keskus perustettiin lopulta Turkuun.

Taiwanissa Aalto EE ei ole toistaiseksi tehnyt yrityksille räätälöityjä ohjelmia, mutta Taiwanin EMBA-ohjelmaan tulee jatkuvasti uusia osallistujia samoista yrityksistä."

”Olen tietysti sitä mieltä, että sillä on merkitystä, että yli 400 LG:n ylimmässä johdossa työskentelevää on koulutettu Aalto EMBA:ssa.”

Aalto EE:n ja aSSISTin yhteistyö nousi esiin jopa, kun Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in vieraili Suomessa vuonna 2019 ja tapasi presidentti Sauli Niinistön. Moon Jae-in tutustui vierailunsa aikana myös Aalto-yliopistoon.
Taiwanissa Aalto EE ei ole toistaiseksi tehnyt yrityksille räätälöityjä ohjelmia, mutta Taiwanin EMBA-ohjelmaan tulee jatkuvasti uusia osallistujia samoista yrityksistä.

”Vaikka emme tee yrityskohtaisia ohjelmia itse, voimme olettaa, että välillinen vaikutuksemme niissä yrityksissä on merkittävä”, Vänskä sanoo.

”Osoitus tyytyväisyydestä ohjelmaan on myös se, että osallistujien joukossa on myös muita kuin paikallisten taiwanilaisten yritysten edustajia. Esimerkiksi viimeisimmässä ohjelmassa on kolme osallistujaa Googlelta. Olemme siis kiinnostava vaihtoehto myös amerikkalaisten jättiyritysten työntekijöille Taiwanissa.”

Aalto EE on tehnyt yhteistyötä kansainvälisten huippuyliopistojen kanssa vuodesta 1995 lähtien. Verkostomme kautta toteutettavia koulutus- ja valmennusratkaisuja on tarjolla tänä päivänä ympäri maailman. Lue lisää

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto EE:llä on tuhansia alumneja Koreassa ja Taiwanissa – yhteistyöllä on yhteiskunnallistakin vaikuttavuutta

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka