Korona-ajan ensimmäinen opintomatka toi Warwickin MBA- ja EMBA-osallistujia Helsinkiin opiskelemaan suunnittelua

Aalto EE isännöi syyskuussa ensimmäistä opintomatkaryhmää sitten Covid-19-pandemian alun. Monille EMBA- ja MBA -osallistujille kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun he opiskelivat yhdessä muiden ihmisten kanssa samassa fyysisessä tilassa.

Kuvat: Junnu Lusa

Anu Haapala, 21.09.2021

MBA- ja Executive MBA -osallistujille kansainväliset opintomatkat ja oppimiskokemukset ovat tärkeä osa opintoja. Opintomatkat tarjoavat mahdollisuuden opiskella uudessa ympäristössä. Lisäksi ne ovat hyvä mahdollisuus rakentaa ammatillisia ja henkilökohtaisia verkostoja sekä tutustua uusiin kulttuureihin ja paikkoihin.

Covid-19-pandemia keskeytti opintomatkat ja kulttuurien väliset kohtaamiset ympäri maailmaa kuukausiksi, mutta nyt Aalto University Executive Education (Aalto EE) on "palaamassa normaaliin" myös omissa tiloissaan järjestettävien kansainvälisten opintomatkojen suhteen.

Syyskuussa 2021 Aalto EE isännöi ensimmäistä kansainvälistä pandemianjälkeisen ajan opintomatkaa, kun joukko MBA- ja EMBA -osallistujia Warwick Business Schoolista vieraili Helsingissä, missä he suorittivat opintomoduulia suunnitteluajattelusta ja palvelumuotoilusta.

"Mahdollisuus lähteä taas ulkomaille tuntuu fantastiselta"

Viiden päivän matkan aikana osallistujat sukelsivat syvälle muotoiluajattelun ja palvelumuotoilun maailmaan. Opinnoissa käsiteltiin aiheita eri näkökulmista niin, että niissä yhdistyivät teoria ja käytännöt sekä käsitteet ja kokeilu suomalaiseen ja pohjoismaiseen tapaan.

Osallistujat kävivät tutkijoiden ja yritysjohtajien pitämillä luennoilla, vierailivat yrityksissä ja muissa paikoissa, kuten Helsingin keskustakirjasto Oodissa, sekä tutustuivat ylipäänsä pääkaupunkiseutuun.


Bhavik Sanghvi ja Chris Man

EMBA-osallistuja Chris Manin ja MBA-osallistuja Bhavik Sanghvin mielestä opintomatkan tuoma mahdollisuus opiskella uudessa ympäristössä on erittäin arvokas, ja he molemmat nauttivat ajastaan Suomessa. "Kun on elänyt Covidin keskellä, mahdollisuus lähteä taas ulkomaille tuntuu fantastiselta", Man sanoo. "Tämä altistaa meidät eri professoreille ja luennoille mutta myös erilaiselle ajattelulle."

"Työskentelen IT-alalla ja olin kuullut Helsingin olevan design-pääkaupunki, joten tämä oli tietysti tilaisuus tulla katsomaan, miten asiat hoituvat käytännössä", Sanghvi sanoo.

Ensimmäinen opiskelukokemus kasvokkain

Monille osallistujille kyseessä oli ensimmäinen ulkomaanmatka pandemian jälkeen. Monet heistä eivät olleet kertaakaan opintojensa aikana opiskelleet samassa fyysisessä tilassa muiden ihmisten kanssa.

"Suoritan etäopiskelumuotoista MBA-tutkintoa, joten tämä on itse asiassa ensimmäinen kasvokkain tapahtuva kokemukseni, joka minulla on ollut sen jälkeen, kun aloitin kesäkuussa 2020. Tämä on ollut hyvin erityistä aikaa", sanoo Chrissie Smith.


Chrissie Smith

Smith toteaa oppivansa parhaiten tekemällä. Siksi paikan päällä järjestetyn Design Thinking and Service Design -moduulin oppimismenetelmät sopivat hänelle erityisen hyvin. Aamuisin osallistujat osallistuivat luennoille, joilla keskusteltiin tietyn aiheen teoriasta. Iltapäivisin he pääsivät soveltamaan oppeja käytäntöön työskennellessään tehtävien parissa yhdessä eri taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Hän huomauttaa, että mahdollisuus päästä tutustumaan eri kulttuureihin ja alueisiin on tärkeää. "Suunnittelu varsinkin täällä Helsingissä, missä olemme, on niin arvokas osa kaupunkia. Sen näkeminen ja kokeminen on ihan eri asia kuin niistä lukeminen kirjasta tai netistä."


Rodolfo Falcao

MBA-osallistuja Rodolfo Falcao on samaa mieltä. Hän saapui Helsinkiin jo muutama päivä ennen moduulin alkua ehtiäkseen tutustua kaupunkiin paremmin ja nähdäkseen paikkoja, jotka ovat merkityksellisiä myös design-näkökulmasta. "Jo ennen oppitunteja ja joka ilta opiskelun jälkeen yritän hieman tutkia kaupunkia ja yhdistää näkemäni oppimaani."

Sekä Smithin että Falcaon mielestä se, että kuulee erilaisia ihmisiä ja ajatuksia sekä näkee erilaisia alueita ja kulttuureja tuo merkittävää lisäarvoa heidän MBA-opintoihinsa. Näiden asioiden yhdistelmä tekee opintomatkasta hienon kokemuksen, sanoo Falcao.

Opintomatkat ovat merkittävä osa EMBA- ja MBA-opintoja. Aalto EE järjestää niitä niin muiden korkeakoulujen opiskelijoille kuin omien degree-ohjelmiensa osallistujille. Lue lisää Aalto EE:n degree-ohjelmista

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Korona-ajan ensimmäinen opintomatka toi Warwickin MBA- ja EMBA-osallistujia Helsinkiin opiskelemaan suunnittelua

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka