Aalto MBA vlog

Aalto MBA -ohjelman osallistuja Henna Hynynen jakaa kokemuksiaan videopäiväkirjassa.

Henna Hynynen, 22.06.2021

6. jakso: Miten Aalto MBA -ohjelma auttoi kehittymään?

"MBA-ohjelma muistutti minua siitä, mitä voin olla ja mitä voin tehdä. Opin arvokasta tietoa ja taitoja, joista on hyötyä koko loppuelämäksi."

Kuudennessa jaksossa Henna Hynysen kaksi ja puoli vuotta kestänyt MBA-matka on tullut päätökseen. Valmistujaisjuhlatunnelmien keskellä hän pysähtyy pohtimaan, miten ohjelma auttoi häntä kehittymään ja millaisia muistoja hänelle on jäänyt mieleen opintojen varrelta.

5. jakso: Miten työnantaja hyötyy opinnoista?

Viidennessä jaksossa tutustumme Henna Hynysen Head of Cross-Portfolio Management -tehtävään ja hänen työpaikkaansa Lindström Oy:öön. Hän haastattelee VP, Human Resources, Selina Justenia yhtiön Aalto MBA -opinnoista saamista hyödyistä.

Tietenkin Lindström hyötyy jo kaksivuotisen MBA- ohjelman aikana. Pystyt kokeilemaan opittuja asioita heti käytännössä. Tämä hyödyttää sekä meitä että sinua”, sanoo Selina Justen, VP, Human Resources, Lindström.

Mielestäni olen yhdistänyt molempia elämän alueita ja sen kautta syventänyt liiketoiminnan ymmärrystä sekä kasvattanut varmuuttani johtajana. Nämä hyödyt ovat nähtävissä jo nyt ohjelman aikana”, sanoo Henna Hynynen, Aalto MBA -osallistuja, Head of Cross Portfolio Management, Lindström Oy.

4. jakso: Kuinka yhdistää opiskelu ja muu elämä? 

“Aikataulutan kaiken. Koska aikani on arvokasta, pitää minun olla oman aikani herra. Kun palloja on ilmassa monta yhtä aikaa, niiden näkeminen kalenterissa helpottaa. Se antaa rauhaa ja luottamusta: pystyn hoitamaan kaiken – niin pitkän kuin lyhyen aikavälin tavoitteet.” 

Täysipäiväisen työskentelyn ohella energian laittaminen tutkinto-opiskeluun voi tuntua pelottavalta. Tässä jaksossa Henna Hynynen kertoo, miten hän on pystynyt yhdistämään MBA-opinnot muuhun elämään. Se ei ole helpoin asia järjestää, mutta kuten kaikki muukin elämässä, se on mahdollista. 

3. jakso: Mikä on Personal Development Process eli PDP? 

“On tärkeää ymmärtää miten omat käyttäytymismallit sopivat eri tilanteisiin ja eri ihmisten kanssa työskentelyyn. Luottamuksen opettelu ja erityisesti syvän luottamuksen rakentaminen tiimeissä ja organisaatioissa on ollut erittäin arvokasta. Nyt ymmärrän miten se mahdollistaa rakentavaan konfliktiin astumisen, joka taas luo sitoutumista, luotettavuutta ja tuloksia.” 

Kolmannessa jaksossa Henna Hynynen kertoo Aalto MBA:n osana olevasta Personal Development Processista eli PDP:stä. Se on ainutlaatuinen osa opintoja, jota usein myös kutsutaan ohjelman piilotetuksi jalokiveksi. Henna kertoo ajatuksiaan PDP:stä ja prosessista sekä myös lisää itsestään.

2. jakso: Minkälainen on Aalto MBA -lähijakso ja miten saada siitä mahdollisimman paljon irti? 

“Aloitan ennakkotehtävän tekemisen mahdollisimman nopeasti. Edellisen lähijakson jälkitehtävän ja seuraavan ennakkotehtävän aikataulut ovat vähän limittäin, joten teen ensin jälkitehtävän ja hyppään heti ennakkotehtävän kimppuun.”

Toisessa jaksossa Henna Hynynen kertoo, mitä lähijakson suorittaminen vaati. Minkälaisia tehtäviä? Kuinka pitkä oppimisprosessi on ja kuinka hän valmistautuu lähijaksoihin? Entä mitä tapahtuu lähijakson jälkeen? 


1. jakso: Miten kaikki alkoi? 

”Odotin tietoa malttamattomana. Tarkistin sähköpostiani koko ajan. Ja sitten se tuli. Viesti löysi saapuneet-laatikkoni. Otsikossa luki: ’Onneksi olkoon, sinut on valittu mukaan Aalto MBA 2019 -ohjelmaan’ Se hetki oli niin mahtava. Halusin nousta paikaltani ja huutaa kaikille: ’Hei, minut on valittu!” 

Ensimmäisessä jaksossa Henna Hynynen paljastaa, miksi hän haki Aalto MBA -ohjelmaan, minkälainen hakuprosessi oli sekä minkälaisia tunteita hän koki prosessin aikana. Hän kertoo myös, mitä oppi ensimmäisellä lähijaksolla. 

 

 

Aalto EE:n Aalto MBA for Executives on käänteentekevä liikkeenjohdon ohjelma kokeneille asiantuntijoille ja johtajille, jotka haluavat laajentaa urakehitysmahdollisuuksiaan sekä uudistaa kykyään kehittää ja johtaa liiketoimintaa innovatiivisella ja vastuullisella tavalla. Lue lisää

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto MBA vlog

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka