Podcast: Aivotutkijan vinkit keskittymiskyvyn elvyttämiseksi - multitaskaaminen stressaa ja laskee suorituskykyä

Aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisala muistuttaa, että ihminen pystyy keskittymään yhteen vaativaan tehtävään kerrallaan. Asiasta toiseen pomppiminen stressaa, aiheuttaa virheitä ja väsyttää. Tutkija antaa käytännön vinkkejä keskittymiskyvyn elvyttämiseen.

Reetta Räty, 22.12.2019

Tässä podcast-jaksossa puhutaan keskittymiskyvystä ja sen puutteesta aivotutkimuksen näkökulmasta. Muun muassa älylaitteiden käyttö ja uniongelmien lisääntyminen heikentävät keskittymiskykyä. Keskustelemassa aivotutkija Mona Moisala ja toimittaja Reetta Räty.

”Kaikkiin ihmisaivoihin pätee sama perusperiaate: me emme voi tehdä useampaa keskittymiskykyä vaativaa tehtävää samanaikaisesti. Suoritustasomme laskee, väsymme ja stressaannumme, jos multitaskaamme.”

Aivotutkijan mukaan on ”ihan epärealistista”, että ihminen tekisi kahdeksan tuntia keskittymistä vaativaa työtä päivässä. Olennaista olisi saada raivattua päivään tunti-pari häiriötöntä aikaa. Työpaikalla kannattaisi puhua siitä, miten taataan työpäiviin aikaa, jossa ei ole jatkuvia keskeytyksiä. Hän antaa vinkkejä, mitä asioita työpaikalla voi tehdä, jotta keskittyminen olisi mahdollista.   

Muut suomenkieliset podcastit löydät alta. Englanninkielistä kuunneltavaa löydät täältä.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Podcast: Aivotutkijan vinkit keskittymiskyvyn elvyttämiseksi - multitaskaaminen stressaa ja laskee suorituskykyä

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka