Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Data, Analytics, and AI for Professionals -opintokokonaisuus 

Syvällistä ymmärrystä ja käytännön soveltamistaitoja data-analytiikan ja tekoälyteknologioiden hyödyntämiseen

Onko tehtävänäsi edistää organisaatiosi datan hyödyntämistä? Oletko valitse-massa organisaatiollesi sopivia työkaluja ja teknologioita datan ja tekoälyn hyödyntämiseen? Haluatko ymmärtää, miten tekoälysovellukset käytännössä toimivat ja kuinka niitä rakennetaan? Vai haluatko ohjelmoida tekoälytoteutuksia?

Data, Analytics, and AI for Professionals (DAAP) -opintokokonaisuudesta löydät vaihtoehdot niin tekoälyn liiketoimintamahdollisuuksien ja -haasteiden ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen kuin tekoälypalveluiden tekniseen hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Opintokokonaisuus on suunniteltu auttamaan organisaatioita ja yksilöitä omaksumaan – ymmärtämään, valitsemaan, käyttämään, soveltamaan ja kehittämään – uusia teknologioita ja työkaluja. 

Kokosimme yhteen parhaat dataan, analytiikkaan ja tekoälyyn keskittyvät koulutuksemme ja kouluttajamme ja loimme elämänlaajuista oppimista tukevan oppimiskokonaisuuden, joka mahdollistaa joustavan opintopolun toteuttamisen. 

DAAP:n modulaarisen rakenteen ansiosta voit valita itsellesi sopivan tahdin opiskella sinua kiinnostavia kokonaisuuksia.  Koko ohjelma sisältää kolme erillistä moduulia (à 3 päivää).

Ohjelmasta on mahdollista siirtää 9 ECTS-opintopistettä Aalto Executive MBA- tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Lataa esiteKysy lisätietoja

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Suomen tekoälykeskus FCAI:n kanssa.

Aloitus

Joustava aloitus

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Etene opintokokonaisuudessa joustavasti

Introduction to AI and Data

Moduuli 1 / 3 päivää

AI Methods and Applications

Moduuli 2 / 3 päivää

Ethical and Legal Considerations of AI

Moduuli 3 / 3 päivää

DAAP-opintokokonaisuudessa opettavat Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Suomen Tekoälykeskuksen (FCAI) sekä alan edistyneimpien yritysten johtavat kouluttajat ja asiantuntijat.

Ohjelmaan on koottu kattava kokemuksemme sekä parhaat kouluttajat ja sisällöt suosituista data, analytiikka ja tekoäly -koulutusohjelmista kuten Diploma in Artificial Intelligence. Koulutuskokonaisuudessa yhdistyy viimeisin tutkimustieto ja käytännön oppiminen erilaisten esimerkkien ja harjoitusten avulla.

 Luo itsellesi sopiva oppimispolku ja suorita opintoja haluamaasi tahtiin. Tarjoamme kiinnostavia opintomoduuleita, joiden avulla syvennät osaa-mistasi itseäsi kiinnostavista aiheista. Tarjolla on päivittyvä valikoima opintoja.

Hyödyt

Ohjelma rakentaa tulevaisuuden osaamista. Tarjoamme kolme moduulia, joista kukin lähestyy tekoälyä, dataa sekä analytiikkaa eri näkökulmista. Kokeneet kouluttajamme takaavat vaikuttavan oppimiskokemuksen, josta sinä ja organisaatiosi hyödytte takuulla.

Syvennät ymmärrystäsi data-analytiikasta ja tekoälystä sekä kartutat käytännön taitoja.
Opit tekoälyteknologioista sekä siitä, miten organisaatiosi ottaa niistä kaiken hyödyn irti.
Opit kehittämään ja ottamaan käyttöön tekoälyyn perustuvia ratkaisuja.
Ostaessasi kaikki kolme moduulia kerralla saat mahdollisuuden tehdä projektityön huippukouluttajamme ohjauksessa.

Kenelle? 

Ohjelma sopii kaikille, jotka tarvitsevat työssään syvällistä ymmärrystä ja käytännön soveltamistaitoja data-analytiikan ja tekoälyteknologioiden hyödyntämisestä.

Ohjelma sopii muun muassa

  • Projekti- ja tuotepäälliköille
  • Kehityspäälliköille ja -johtajille
  • IT-asiantuntijoille, -päälliköille ja -johtajille
  • Analyytikoille
  • Cloud Engineereille, pilvipalveluasiantuntijoille
  • Ohjelmoijille ja kehittäjille
  • Eri alojen insinööreille

Sisältö

Data, Analytics, and AI for Professionals -opintokokonaisuuden opinto-moduulit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Voit suorittaa joustavasti halua-masi ja tarvitsemasi määrän opintoja.

DAAP-opintokokonaisuus rakentuu kolmesta opintomoduulista, jotka kaikki sisältävät kolme yhteistä opintopäivää. Opintoihin sisältyy sekä in-tensiivistä lähiopetusta että tekemällä oppimista. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. datastrategia, tekoälyteknologiat ja -sovellukset sekä dataan liittyvät juridiset ja eettiset kysymykset. Ohjelmaan sisältyy käytännön tapausesi-merkkejä.
 

Opintojaksoja täydentävät yksilöharjoitukset ja projektityöt, joiden ansiosta voit soveltaa oppimaasi heti omassa työssäsi. Koko DAAP-opintokokonaisuuden suorittavilla on mahdollisuus tehdä omalle organisaatiolle projektityö, johon saa henkilökohtaista ohjausta ohjelman huippuasiantuntijoilta.

Aikataulu ja moduulit

Data, Analytics, and AI for Professionals (DAAP) -opintoja on mahdollista suorittaa joko kokonaisuutena  tai joustavasti moduuli kerrallaan oman aikataulusi mukaan.

Kukin moduuli on mahdollista suorittaa erikseen omana ohjelmanaan, mutta suosittelemme moduulien suorittamista annetussa järjestyksessä. Kaikki kolme moduulia sekä projektityön kolmen vuoden sisällä suorittaville myönnetään Diploma in Data, Analytics and AI for Professionals.

 

Moduulit

Kouluttajat

Teemu Roos

Teemu Roos on tietojenkäsittelytieteen professori Helsingin yliopistossa. 

Hän johtaa tekoälyn opetusta Suomen tekoälykeskuksessa FCAIssa. Roos on suositun Elements of AI -verkkokurssin vastuuopettaja – kurssi on keskeinen osa Suomen ainutlaatuista tekoälystrategiaa, jossa tekoäly kuuluu kaikille.

Jaakko Hollmén

TkT Jaakko Hollmén on johtava tutkija Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella.

Hollménin tutkimusintressit liittyvät koneoppimiseen, tiedon louhintaan ja tekoälyyn. Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on ennustava analytiikka

Hollménilla on yli 20 vuoden kokemus data-analyysistä, niin teollisuudessa kuin yliopistotutkimuksen parissa. Hän on perustajana Northlet Oy:ssä, joka tarjoaa analytiikkapalveluja ja konsultointia yrityksille. Vuonna 2017 hän toimi pääjärjestäjänä Euroopan suurimmassa koneoppimisen ja tiedon louhinnan alan konferenssissa, ECML-PKDD 2017:ssa.

Koulutukseltaan Hollmén on tekniikan tohtori.

Marko Turpeinen

Marko Turpeinen on professori Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella.

Marko Turpeisella on yli 25 vuoden kokemus liiketoiminnan visionäärinä ja kansainvälisenä koulutus- ja innovaatiojohtajana teollisuuden ja verkostoyhteiskunnan digitaalisessa muutoksessa.

Turpeinen on aiemmin työskennellyt muun muassa MIT Media Labissa, johtanut EIT Digitalia Suomessa, ohjannut digitaalista innovaatiota Alma Mediassa ja ollut yksi MyData-liikkeen käynnistäjistä.

Laura Ruotsalainen

Laura Ruotsalainen on tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Helsingin yliopistossa.

Hän johtaa spatiotemporaalisen data-analyysin (SDA) tutkimusryhmää, joka tutkii ja kehittää konenäköä ja koneoppimismenetelmiä kestävyystieteen päämäärien edistämiseksi.

Ruotsalainen on Suomen Tekoälykeskuksen (FCAI) ohjausryhmän jäsen vastuualueenaan tekoälyn ja kestävyystieteen synergioiden edistäminen.

Antti Lyyra

Antti Lyyra on tutkijana London School Economicsissa liikkeenjohdon laitoksella, josta hän väitteli tohtoriksi vuonna 2018.

Hänen tutkimuksensa keskittyy robotiikan ja tekoälyn innovaatiodynamiikkaan tuotestrategian ja -kehityksen näkökulmasta. Lisäksi hän opettaa Management of Information Systems and Digital Innovation -maisteriohjelmassa palvelusuunnittelua, tekoälyn johtamista, organisaatiotutkimusta ja tutkimusmenetelmiä.

Antti on työskennellyt johtavana analyytikkona itseajavien autojen ohjelmistoja kehittävässä yrityksessä keskittyen operaatio- ja markkina-analyysiin sekä strategiaan sekä omaa pitkän kokemuksen suurten tietojärjestelmien kehityksestä.

Antti Ukkonen

Antti Ukkonen on tietojenkäsittelytieteen tutkija ja kouluttaja. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus T&K työstä sekä yksityisissä ja julkisissa organisaatioissa.

Tällä hetkellä Antti toimii yksityisenä konsulttina ja auttaa yrityksiä tekoälyhankkeiden kanssa. Edellisessä tehtävässään hän toimi tuotejohtajana Speechly Oy:ssä, jonka Roblox Inc osti syyskuussa 2023. Tätä ennen hän oli akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on myös työskennellyt Työterveyslaitoksella, Aalto-yliopistossa ja internetyhtiö Yahoo!:n tutkimuslaitoksella. Antilla on tekniikan tohtorin tutkinto Aalto-yliopistosta (2008), ja hän on datatieteen dosentti Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen osastolla.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Yksittäisen opintomoduulin hinta on 3 300 € (+ alv).

Halutessasi voit ostaa useamman moduulin yhdellä kertaa pakettihintaan:

  • kaksi moduulia 5 700 € (+ alv)
  • kolme moduulia  7 950 € (+ alv)

Data, Analytics, and AI for Professional (DAAP) -opintokokonaisuuden moduulit

Voit valintasi mukaan osallistua koko DAAP-opintokokonaisuuteen, joka sisältää kaikki kolme moduulia sekä mahdollisuus tehdä omalle organisaatiolle projektityö, johon saa henkilökohtaista ohjausta ohjelman huippuasiantuntijoilta, tai ilmoittautua erillisille DAAP-opintojaksoille.