Haku/ilmoittautuminen

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Edellinen sivu

AaltoJOKO®

Uusi ote strategiseen johtamiseen

AaltoJOKO® on Suomen johtava liikkeenjohdon valmennusohjelma, jossa tieteellinen tieto yhdistyy vankkaan käytännönläheisyyteen. AaltoJOKO®n taustafilosofiassa yritysten ja yhteisöjen menestys perustuu strategiseen osaamiseen, verkostoihin sekä taitaviin ja jaksaviin johtajiin.

AaltoJOKO® -ohjelman suorittamisen voit aloittaa joko syksyllä tai keväällä - kaikki osallistujat suorittavat sisällöllisesti saman ohjelman. Syyslukukaudella painotus on henkilökohtaisen johtamisen ja johtajuuden uudistumisessa, kevätkaudella yritysten strategisessa johtamisessa muuttuvassa toimintaympäristössä.

Ohjelman kaksi vuosittaista sisääntuloa mahdollistavat myös kaksinkertaiset kontaktit: esimerkiksi syksyllä aloittanut AaltoJOKO® -ryhmä opiskelee keväällä aloittaneen ryhmän kanssa. Aina tammikuussa toteutettava Study Tour on kaikille JOKO-ohjelmille yhteinen. Study Tourille voit osallistua, kun sinulle ja organisaatiollesi parhaiten sopii.

Ohjelmasta on mahdollista siirtää opintopisteitä Aalto Executive MBA tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Lataa esite  Kysy lisätietoja

Aloitus

Astu hetkeksi pois kiireisestä arjesta ja löydä uusia näkökulmia ja menetelmiä liiketoiminnan kehittämiseen ja johtajana kehittymiseen.

Syvenny yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa strategiseen johtamiseen ja verkostoidu johtajakollegoiden kanssa yli toimialarajojen.

Inspiroidu, innostu ja verkostoidu myös muiden JOKO-ohjelmien osallistujien kanssa ulkomaille suuntautuvalla Study Tourilla.

Valmennuksen hyödyt

AaltoJOKO® -ohjelmassa saat konkreettisia välineitä muutoksen johtamiseen ja strategian läpiviemiseen. Ohjelman aikana laajennat johtamisessa tarvittavaa kokonaisnäkemystä ja ymmärrystä, ja kehität itsetuntemustasi ja omaa vaikuttamistyyliäsi. Organisaatiosi saa käyttöönsä uusia hyödynnettäviä strategianäkökulmia eri toimialoilta liiketoiminnan uudistamiseen ja tuloksen johtamiseen.

Saat konkreettisia välineitä muutoksen johtamiseen ja strategian läpiviemiseen
Laajennat johtamisessa tarvittavaa kokonaisnäkemystä ja ymmärrystä
Opit uusia näkökulmia ja malleja liiketoiminnan uudistamiseen
Kehität itsetuntemustasi ja omaa vaikuttamistyyliäsi
Verkostoidut, sparraat ja jaat kokemuksia kokeneiden johtajakollegoiden kanssa yli toimialarajojen, myös ohjelman jälkeen alumniverkostossa

Kenelle?

AaltoJOKO® on suunnattu kokeneille johtajille ja vaativissa tehtävissä toimiville asiantuntijoille, jotka tarvitsevat uusia näkökulmia ja välineitä organisaationsa strategiseen kehittämiseen ja oman johtajuutensa uudistamiseen.

Ohjelman osallistujat tulevat useiden eri toimialojen yrityksistä sekä julkisen sektorin organisaatioista ja yhteisöistä. Osallistujat työskentelevät vaativissa johto- tai asiantuntijatehtävissä.

Mietitkö, onko ohjelma sinulle sopiva? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Ota yhteyttä

Sisältö ja aikataulu

AaltoJOKO® -ohjelman sisältö koostuu lähijaksoista ja käytännönläheisistä Live Case -harjoituksista. Lähijaksot ovat 2-3-päiväisiä tiettyyn aihealueeseen keskittyviä kokonaisuuksia, joilla kokeneiden valmentajien vuorovaikutteiset alustukset, keskustelut ja soveltavat ryhmä- ja yksilötyöt varmistavat oppimisen. Live Case -harjoitusten kesto on noin 2 kuukautta ja niiden aikana oppiminen tapahtuu käytännössä - kokeilun ja harjoittelun kautta. Syksyn aikana osallistujille tehdään myös oman persoonallisuuden piirteitä erilaisissa tilanteissa avaava Hogan Assessment.

Syyskuussa aloittava AaltoJOKO® -ryhmä päättää opintonsa toukokuussa. Syksyllä he opiskelevat yhdessä edellisessä helmikuussa aloittaneen ryhmän kanssa ja keväällä seuraavassa helmikuussa aloittavan ryhmän kanssa. Kaikki ryhmät suorittavat sisällöllisesti samat opinnot ja osallistuvat halutessaan JOKO-ohjelmien yhteiselle Study Tourille vuoden alussa. Koska useat ryhmät opiskelevat yhdessä, verkostoituvat osallistujat opintojensa aikana kymmenien johtajakollegoiden kanssa. Esimerkiksi AaltoJOKO 95:lle osallistuneella oli 38 opiskelutoveria – ja 41 jos hän osallistui Study Tourille!

Ohjelman rakenne

8 lähijaksoa

Yksi lähijakso on kestoltaan 2-3 päivää

2 Live Case -harjoitusta

Live Case -harjoitusten kesto on noin 2 kuukautta

Study Tour

Study Tour toteutetaan tammikuussa kaikkien JOKO-ohjelmien yhteisenä ulkomaan opintomatkana

Koulutusjaksot 2019 syyskuun aloituksessa

Koulutuspäivämäärät ja tarkempi sisältö helmikuussa 2020 alkavaan koulutukseen ilmoitetaan syksyn 2019 aikana!

JOKO Study Tour

Suomi ja Singapore ovat nousseet suhteellisen nopeasti heikoista lähtökohdista maailman menestyneimpien valtioiden joukkoon. Miten kaksi näin erilaista maata ovat menestyneet? JOKO Study Tour Singaporeen on matka strategisen johtamisen peruskysymysten äärelle ja siksi se sopii yhtä hyvin yritysten kuin julkisorganisaatioidenkin johdolle. Juuri sinulle, joka aiot opiskella, opiskelet tai olet opiskellut Aalto EE:n JOKO-ohjelmissa, kuten AaltoJOKO®, Autoalan JOKO, FinanssiJOKO, Johtaminen terveydenhuollossa tai KuntaJOKO. Lue lisää

Kouluttajat

AaltoJOKO®ssa sinua valmentavat muun muassa seuraavat Aalto-yliopiston huippuasiantuntijat.

Riitta Lumme-Tuomala

Riitta Lumme-Tuomalan erityisosaaminen löytyy johtamisen alueelta; erityisesti hän on perehtynyt eri sukupolvien johtamiseen liittyviin kysymyksiin ja työn muutokseen. Tulevaisuuden johtaminen ja Talent Management ovat hänen osaamisensa keskiössä.

Lumme-Tuomalalla on MBTI I ja II sertifiointi ja hän luennoi säännöllisesti edellä mainituista aiheista. Aalto University Executive Educationissa Lumme-Tuomala toimii markkinointi- ja viestintäjohtajana, sekä Venäjän markkinoista ja Talent Management konseptista vastaavana johtajana. Lumme-Tuomala on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta sekä suorittanut EMBA-tutkinnon HSE Executive Educationissa. Hänen kesäkuussa 2017 valmistuneen DBA-väitöskirjansa aiheena on Talent Management.

Teemu Malmi

Professori Teemu Malmi toimii laskentatoimen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Professori Malmin erityisosaamisalueita ovat johtamisjärjestelmät, strategian toimeenpano ja kannattavuuslaskenta.

Professori Malmin erityisosaamisalueita ovat johtamisjärjestelmät, strategian toimeenpano ja kannattavuuslaskenta. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu alan kansainvälisissä lehdissä kuten Journal of Management Control, Management Accounting Research ja European Accounting review.

Professori Malmi opettaa säännöllisesti useissa johdon koulutusohjelmissa ja on toiminut konsulttina useille eri yrityksille muun muassa seuraavilta aloilta: IT, elektroniikka, energia, rahoitus, elintarvike, terveydenhuolto, media, metalli, liikenne/kuljetus. Hänellä on myös kokemusta julkisella sektorilla työskentelystä, kuten ministeriöistä, kunnista ja sairaaloista.

Professori Malmilla on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Pekka Mattila

Valtiotieteiden tohtori Pekka Mattila toimii käytäntöön suuntautuneena professorina (Professor of Practice) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtajana sekä johtamisen ja markkinoinnin professorina moninaisissa johtamisen kehittämisen ohjelmissa.

Yli kymmenen finanssialan kehitys- ja johtotehtävissä vietetyn vuoden jälkeen Pekka Mattila siirtyi 2008 markkinoinnin ja liikkeenjohdon konsultoinnin pariin. Parhaillaan Mattila toimii esimerkiksi A-lehdet Oy:n, Aro Systems Oy:n ja Kansallisgallerian hallitusten jäsenenä. Vuodesta 2012 syksyyn 2014 hän vaikutti myös merkittävän suomalaisen vähittäispankin hallituksessa sekä vuosina 2009-2017 Helsingin juhlaviikoista vastaavan säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Helsingin yliopistossa sosiologian alalla suoritettujen tutkintojen jälkeen hän syvensi liikkeenjohdon osaamistaan maineikkaassa London Business Schoolissa sekä New Yorkin Columbia Business Schoolissa. Mattila vierailee säännöllisesti opettajana johtavissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on toiminut neuvonantajana ja valmentajana yli 280 pohjoismaiselle tai kansainväliselle suuryritykselle, keskeisell

Vesa Puttonen

KTT Vesa Puttonen toimii rahoituksen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista sijoittamisen ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoista ja julkaissut useita kirjoja ja tutkimuksia strategisen rahoituksen, riskienhallinnan ja sijoittamisen alueilta.

Puttonen on ollut kirjoittajana yli 30 kansainvälisesti julkaistussa tutkimuksessa ja 17 kirjassa.

Puttonen väitteli tohtoriksi Vaasan yliopistossa vuonna 1993. Hän on työskennellyt Vaasan korkeakoulussa, Turun kauppakorkeakoulussa sekä Suomen Akatemiassa. Lisäksi Puttonen on toiminut myös yritysmaailman johtotehtävissä, rahastoyhtiö Conventumissa ja Helsingin pörssissä. Hän toimii hallituksen jäsenenä useissa yrityksissä.

Luettavaa aiheesta

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta