Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Minipodcast: Maailma muuttuu – miten muuttuu verotus?
Edellinen sivu Kuva: Jeremi Pinola / Aalto EE
Talous ja rahoitus

Minipodcast: Maailma muuttuu – miten muuttuu verotus?

”Yritykset joutuvat olemaan aika skarppina monen asian suhteen tällä hetkellä”, sanoo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Marja Hokkanen.

08.05.2024

|

Podcast

Tässä podcast-jaksossa keskustellaan siitä, miten verotus muuttuu, kun maailma muuttuu. Finanssiaallon harjalle johdattelee Marja Hokkanen, jonka erityisosaamista on muun muassa Euroopan unionin verolainsäädäntö. Hokkanen työskentelee työelämäprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Muun muassa verokilpailua ja -suunnittelua suitsiva verotuksen harmonisaatio, digitalisaatio sekä vihreä siirtymä mullistavat nyt verotusta niin kansainvälisesti, EU-tasolla kuin kansallisesti.

Viime aikoina etenkin suuriin konserneihin on kohdistunut paljon globaalin tason säätelyä, mikä on lisännyt muun muassa raportoinnin määrää. Pienimpien yritysten ja suurten konsernien verotus on jossain määrin eriytynyt.

”Yritykset joutuvat olemaan aika skarppina monen asian suhteen tällä hetkellä”, Hokkanen sanoo.

Yritykset joutuvat olemaan aika skarppina monen asian suhteen tällä hetkellä."

”Jos me ajatellaan vihreää siirtymää, me nähdään erittäin paljon tällaista harmonisaatiohalukkuutta. Esimerkiksi EU-tasolla meillä on pöydällä energiaveropaketti, jossa olisi tarkoitus uudistaa eri muotoisen energian verotus tähän päivään.”

EU:n edellinen energiaveropaketti on jo yli 20 vuotta vanha. Nyt tavoitteena on, että verotuksessa huomioitaisiin esimerkiksi uudenlaiset polttoaineet ja hiilijalanjäljet.

Mistä veropoliittiset muutokset kertovat isossa kuvassa? Millaisia haasteita – ja mahdollisuuksia – ne tuovat suomalaisille, kansainvälisesti toimiville yrityksille? Miten yritysten kannattaa nyt varautua muutoksiin veropolitiikassa? Kuuntele koko jakso!

Aalto EE:n Finanssiaallon harjalla -minipodcastsarjan taloushallinnon ja -johtamisen jaksot käsittelevät sitä, mihin asioihin yritysten talousjohdossa on nyt kiinnitettävä huomiota, jotta ne pärjäävät myös tulevaisuudessa. Jakson juontaa Aalto EE:n viestintäpäällikkö Anu Haapala. Äänitarkkailijana ja editoijana toimi Aalto EE:n tuottaja Jeremi Pinola. Lisää jaksoja löydät muun muassa Aalto Leaders’ Insightin Spotifysta.


Palaa Aalto Leaders' Insight -pääsivulle

Löydä lisää luettavaa ja kuunneltavaa