Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Minipodcast: Digitaalinen talousfunktio – missä on sen potentiaali?
Edellinen sivu Photo: Kukka-Maria Rosenlund / Aalto University
Talous ja rahoitus

Minipodcast: Digitaalinen talousfunktio – missä on sen potentiaali?

Digitaalisessa talousfunktiossa keskitytään pikemminkin oivallusten tuottamiseen kuin transaktioiden käsittelyyn. Se auttaa yrityksiä tehostamaan talousprosesseja, luo uusia toimintatapoja ja tukee päätöksentekoa ja ongelmanratkaisua, sanoo vanhempi yliopistonlehtori David Derichs.

08.05.2024

|

Podcast

Tässä podcast-jaksossa keskustelemme digitaalisesta talousfunktiosta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun vanhemman yliopistonlehtorin David Derichsin kanssa. Derichs on suorittanut tutkinnot Aalto-yliopistossa ja London School of Economicsissa, toiminut neuvonantajana kahdessa startupissa sekä työskennellyt kansainvälisenä strategiakonsulttina Roland Berger Strategy Consultants -yrityksessä.

Digitaalisella rahoituksella tarkoitetaan nopeaa, pitkälle automatisoitua rahoitustoimintoa, joka keskittyy tiedon jakamiseen transaktioiden käsittelyn sijaan. Miten tällainen rahoitustoiminto voi hyödyntää dataa paremmin?

Voimme tarkastella asiaa kahdesta näkökulmasta: ensin prosesseista ja sitten datatieteestä."

"Mielestäni voimme tarkastella asiaa kahdesta näkökulmasta: ensin prosesseista ja sitten datatieteestä", Derichs selittää Aalto Leaders' Insight -podcastissa.

Prosessien näkökulmasta talousfunktion digitalisoituminen auttaa yrityksiä tehostamaan toimintaansa automaation avulla, mahdollistaa täysin uusia prosesseja ja tukee päätöksentekoa sekä ongelmanratkaisua.

Digitaalinen rahoitusympäristö kehittyy nopeasti, ja keskeiset suuntaukset muokkaavat yritysten rahoitustoimintoja maailmanlaajuisesti. Derichs viittaa tuoreeseen PWC Digitalin talousjohtajatutkimukseen, johon osallistui 522 yritystä. Tulokset korostavat, että digitalisaatio on yritysten ykkösprioriteetti.

"Olemme kaikki nähneet valtavan datan kasvun viime vuosina, esimerkiksi sähköiseen laskutukseen siirtymisen myötä."

Yritykset voivat hyödyntää näitä tietolähteitä ja myös ulkoisia big data -lähteitä, kuten sosiaalisen median dataa.

Koneoppimisella ja tekoälyyn perustuvilla teknologioilla on suuri vaikutus rahoitustoimintoihin.

"Meillä on nyt mahdollisuus neuvoa-antaviin toimintoihin näiden teknologioiden avulla ja voimme virtaviivaistaa tiedonkeruuprosessia."

Mitkä muut suuntaukset vaikuttavat rahoitustoimintoon tällä hetkellä? Missä vaiheessa olemme yritysten rahoitustoimintojen digitaalisessa murroksessa, ja mikä vie yrityksiä eteenpäin? Millaisia taitoja, ajattelutapoja ja kulttuureja tarvitaan rahoitustoiminnossa tulevan menestyksen varmistamiseksi? Kuuntele koko englanninkielinen jakso saadaksesi vastaukset näihin kysymyksiin!

Tämä Aalto Leaders' Insight -minipodcast-sarja käsittelee ajankohtaisia taloushallintoon liittyviä teemoja. Tavoitteenamme on auttaa finanssialan ammattilaisia pysymään ajan tasalla ajankohtaisista trendeistä. Jakson juontaa Aalto-yliopiston Head of Content and Media Kate Jurva. Äänitarkkailijana ja -editoijana toimii Aalto EE:n vanhempi tuottaja Jeremi Pinola. Lisää jaksoja suomeksi löydät Spotifysta ja muilta suosituimmilta podcast-alustoilta.


Palaa Aalto Leaders' Insight -pääsivulle

Löydä lisää luettavaa ja kuunneltavaa