Uutishuone

Uutishuone

Aalto EMBA valittiin jälleen maailman sadan parhaan Executive MBA-ohjelman joukkoon

Ohjelma on ainoa pohjoismainen EMBA-ohjelma, joka on valittu mukaan Financial Timesin arvostettuun vertailuun jo seitsemäntoista vuotta peräkkäin.

Aalto EMBA:n sijoitusta kohensi etenkin se, että käytännönläheinen koulutus pohjaa vahvasti tieteeseen. Kuva: Otso Alasko / Aalto EE

16.10.2023

Aalto Executive MBA (Aalto EMBA) on jälleen valittu maailman sadan parhaan Executive MBA -ohjelman joukkoon arvostetun talouslehti Financial Timesin vuosittaisessa kansainvälisessä vertailussa.

Tällä kertaa Aalto EMBA oli sijalla 93 (88. vuonna 2022). Pohjoismaisten ohjelmien joukossa Aalto EMBA oli neljänneksi paras, parantaen sijoitustaan pykälällä viime vuodesta.

Aalto EMBA on pohjoismaisista ohjelmista ainoa, joka on pysynyt listalla yhtäjaksoisesti vuodesta 2006.

”Aalto EMBA -ohjelman lisäksi vain noin parikymmentä muuta koulua on pysynyt listalla yhtäjaksoisesti näin pitkään. Tämä kertoo ohjelmamme luotettavasta laadusta ja pitkäjänteisesti jatkuneesta kehitystyöstä. Aallon lisäksi muita tähän joukkoon kuuluvia eurooppalaisia kouluja ovat muun muassa London Business School ja IMD”, sanoo MBA-ohjelmista vastaava johtaja Kerttu Kuokkanen Aalto University Executive Education and Professional Developmentista (Aalto EE).

Aalto EMBA:n sijoitukseen vaikutti myönteisesti etenkin se, että kokeneille johtajille suunnattu käytännönläheinen koulutus pohjaa vahvasti tieteeseen.

Suhteessa professoriensa määrään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu tuottaa merkittävän määrän huipputason tiedejulkaisuja. Myös tohtoriksi valmistuneiden kouluttajien määrä on Aalto EMBA:ssa korkea.

"Aalto-yliopisto on huippulaadukas tutkimusyliopisto ja kaikki se, mitä Aalto EMBA:ssa opetamme, perustuu viimeisimpään tutkittuun tietoon. Tuloksemme tässäkin vertailussa kertovat, että olemme onnistuneet tekemään tiedosta merkityksellistä ja lähestyttävää ohjelmiemme osallistujille. Erinomaiseksi arvioitu asiakaskokemus kertoo osaltaan onnistuneista valinnoista opetusmenetelmien osalta", sanoo Aalto EE:n akateeminen johtaja ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Mikko Laukkanen.  

Vertailun perusteella Aalto EMBA:n suorittaneet johtajat ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa asiakaskokemukseen. Aalto EMBA:n asiakastyytyväisyys oli tämänvuotisessa vertailussa erittäin korkea (9,36/10) – maailman 27. ja pohjoismaiden toiseksi korkein. Asiakastyytyväisyys ei kuitenkaan ole vertailussa virallinen arvostelukriteeri.

Financial Timesin EMBA-ranking perustuu niin ohjelmasta tiettynä vuonna valmistuneille alumneille kuin koulutusta järjestäville tahoille teetettäviin kyselyihin. Virallisia vertailukriteerejä on kuusitoista, joita painotetaan eri tavoin. Tänä vuonna tehty vertailu perustuu vuonna 2020 valmistuneille alumneille tehtyyn kyselyyn.

Vertailussa maailman parhaaksi EMBA-ohjelmaksi valittiin jälleen Northwestern-yliopistoon kuuluvan Kellogg School of Managementin ja Hongkongin tiede- ja teknologiayliopiston yhteinen EMBA-ohjelma. Se oli vertailussa ylimmällä sijalla myös vuonna 2022.

 

Lisätiedot

Kerttu Kuokkanen
MBA-ohjelmista vastaava johtaja, Aalto University Executive Education and Professional Development
Puh. 045 657 8919
kerttu.kuokkanen@aaltoee.fi

Mikko Laukkanen
Akateeminen johtaja, Aalto University Executive Education and Professional Development
Työelämäprofessori, Aalto-yliopisto
Puh. 050 407 0790
mikko.laukkanen@aaltoee.fi

 

Aalto University Executive Education and Professional Development

Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE) tarjoaa vaikuttavia liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden valmennus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Aalto EE yhdistää laaja-alaisesti käytännön osaamisen sekä Aalto-yliopiston uusimman tutkimustiedon. Toimimme elämänlaajuisen oppimisen alustana liikkeenjohdolle ja asiantuntijoille heidän uransa eri vaiheissa, sekä organisaatioiden strategisena kumppanina mahdollistaen uudistumisen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Koulutusohjelmamme antavat konkreettisia ratkaisuja, älyllistä pääomaa ja ammatillista etumatkaa niin yksilöille kuin organisaatioille.

Aalto EE:llä on kaksi tukikohtaa: päätoimistomme ja -koulutustilamme sijaitsevat Helsingissä, Aasian alueen toimintoja koordinoidaan puolestaan Singaporesta käsin. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto EE:llä on kolme arvostetuinta yliopistomaailman laatuakkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Kuulumme näin ollen maailman instituutioista koostuvaan yhden prosentin parhaimmistoon.