Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Henkilövakuutusten vastuunvalinta ja mielenterveys

Onnistunut vastuunvalinta henkilövakuutuksissa, erityisesti mielenterveyttä koskevissa kysymyksissä, on sopimusoikeudellisesti tärkeää vakuutuksenottajan, vakuutetun henkilön ja vakuutusyhtiön näkökulmasta.

Puolen päivän mittaisessa Henkilövakuutusten vastuunvalinta ja mielenterveys -seminaarissa käydään läpi mielenterveyden häiriöitä sekä psykiatrisia sairauksia. Keskitymme terveysselvityksessä kysyttyjen ja vakuutettavan ilmoittamien tietojen merkitykseen etenkin vakuutushakemuksen käsittelyn ja vastuunvalinnan yhteydessä, mutta myös korvauskäsittelyssä.

Seminaarissa tutustutaan useisiin esimerkkitapauksiin ja kuullaan psykiatrian erikoislääkärin esitys mielenterveyden häiriöistä, psykiatrisista sairauksista ja niiden vaikutuksista ajan kuluessa, hoidon aikana ja hoidon jälkeen. Seminaarissa käsitellään myös vastuunvalinnan merkitystä ja vastuunvalintaa sopimusoikeudellisesta näkökulmasta käsin sekä tarkastellaan käytännön esimerkkien kautta mielenterveyden häiriöitä ja psykiatristen sairauksien vaikutusta henkilövakuutusten käsittelyyn, mahdollisiin rajoitusehtoihin tai epäämisiin. 

Lisäksi seminaarissa käsitellään vakuutushakemuksen hylkäämiseen tai vakuutusturvan rajoittamiseen liittyviä tilanteita, kuten päätöksen perustelua, päätöksestä tiedottamista, kun vakuutuksenottajana on työnantaja tai kun vakuutus otetaan asuntolainan yhteydessä lisävakuutena. 

Ilmoittaudu  Kysy lisätietoja

Kenelle?

Seminaari soveltuu henkilövakuuttamisen parissa työskenteleville vakuutus- ja korvauskäsittelijöille, asiantuntijoille ja henkilövakuutusten myyjille ja vakuutusyhtiöiden asiakasneuvojille.

Seminaari sopii hyvin myös pankkien rahoitusneuvottelijoille, korvauslakimiehille ja vakuutuslääkäreille sekä asianajajille.

Ohjelma

8.30

Aamukahvi

8.50

Seminaarin avaus

9.00

Mielenterveyden häiriöt ja psykiatriset sairaudet, vaikutukset vakuutuksen myöntämiseen

Tuula Metsä, johtajaylilääkäri, Keva

10.30

 

Vakuutushakemuksessa ilmenevien seikkojen vaikutukset päätökseen

  • Selonottovelvollisuus terveysselvityksessä
  • Vakuutettavan tiedonantovelvollisuus

Veera Lammi, johtaja, Riskihenkivakuuttaminen, LähiTapiola Henkiyhtiö

11.30

Tauko

11.45

Vakuutushakemuksen hylkääminen tai vakuutusturvan rajoittaminen

  • Päätöksen perusteleminen
  • Kenelle päätös voidaan antaa tiedoksi eri tilanteissa
  • Miten yhdenvertaisuus toteutuu vastuunvalinnassa

Tuomas Korkeamäki, Eläkepäällikkö, OTM, Mandatum Life

13.00

Yhteenveto ja seminaaripäivän päätös


Ohjelman muutokset mahdollisia.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta