Uutishuone

Uutishuone

Pitkää uraa finanssialalla tehnyt Ilari Niemi nimitettiin Aalto EE:n uudeksi talousjohtajaksi

Mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Ilari Niemen kiinnostumaan Aalto-yhteisöstä työnantajana.

"Työelämä muuttuu. Meidän pitää kouluttaa korkeasti yhä isompi osa suomalaisista ja toisaalta houkutella osaajia ulkomailta opiskelemaan ja tekemään täällä töitä. Aalto on paras mahdollinen paikka olla tukemassa tätä työtä", sanoo Ilari Niemi. Kuva: Johnny Jussila / Aalto EE

2.10.2023

Valtiotieteiden maisteri Ilari Niemi on nimitetty Aalto University Executive Education and Professional Developmentin (Aalto EE) uudeksi talousjohtajaksi alkaen 18. syyskuuta. Hän vastaa uudessa roolissaan paitsi Aalto EE:n taloudesta myös Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan talousasioista osana Aalto-yliopiston talousjohtoa.

Niemi on työskennellyt pitkään muun muassa finanssialalla esihenkilö- ja johtotehtävissä. Aalto EE:hen hän siirtyi OP:lta, missä hän johti viimeisimpänä vähittäispankin toimialueen talous- ja suunnittelutiimiä.

Kiinnostus yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Niemen innostumaan Aalto EE:stä ja sen omistajasta Aalto-yliopistosta työnantajana.

”Työelämä muuttuu. Meidän pitää kouluttaa korkeasti yhä isompi osa suomalaisista ja toisaalta houkutella osaajia ulkomailta opiskelemaan ja tekemään täällä töitä. Aalto on paras mahdollinen paikka olla tukemassa tätä työtä”, Niemi sanoo.

Koulutus, elämänlaajuinen oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat lähellä Niemen sydäntä. ”Olen itsekin opiskellut monenlaista: kansantaloustiedettä, rahoitusta, laskentatoimea, matematiikkaa, tilastotiedettä, tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta.”

Aalto EE:n toimitusjohtajan, Aalto-yliopiston elämänlaajuisesta oppimisesta vastaavan johtajan Tom Lindholmin mukaan tehtävä kiinnosti useita erittäin kovatasoisia kandidaatteja.

”Ilari erottui joukosta paristakin syystä. Hänellä on vahva tausta ja kokemus useammasta palveluorganisaatiosta. Sitä kautta hän tuo yritykseemme uudenlaista ajattelua ja tekemisen tapaa. Olen myös vaikuttunut siitä aidonuteliaasta asenteesta, jota hän on osoittanut nopeasti muuttuvaa liikkeenjohdon koulutuksen ja jatkuvan oppimisen toimialaamme kohtaan”, sanoo Lindholm.

”Tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa”

Esihenkilönä Niemi haluaa olla aito, ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä.

”Vaikka olen talousihminen, tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa. Esihenkilönä haluan mahdollistaa tiimiläisten mahdollisimman hyvän menestyksen. Annan paljon vastuuta ja olen lähellä sparraamassa, kun tiimiläiset tarvitsevat apua.”

Niemi raportoi tehtävässään Lindholmille ja Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomille.

Aalto EE:n pitkäaikainen Elina Kaivola siirtyy eläkkeelle syksyn 2023 aikana.

”Elina on yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistämme, joka on luotsannut Aalto EE:n taloutta ja johtanut taloustiimiämme läpi monien muutostilanteiden. Haluan koko työyhteisömme puolesta lämpimästi kiittää Elinaa hänen erinomaisesta työstään ja työtoveruudestaan vuosikymmenten ajalta”, Lindholm sanoo.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Anu Haapala
Viestintäpäällikkö
Aalto University Executive Education and Professional Development
Puh. 050 447 1264
anu.haapala@aaltoee.fi


Aalto University Executive Education and Professional Development

Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE) tarjoaa vaikuttavia liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden valmennus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Aalto EE yhdistää laaja-alaisesti käytännön osaamisen sekä Aalto-yliopiston uusimman tutkimustiedon. Toimimme elämänlaajuisen oppimisen alustana liikkeenjohdolle ja asiantuntijoille heidän uransa eri vaiheissa, sekä organisaatioiden strategisena kumppanina mahdollistaen uudistumisen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Koulutusohjelmamme antavat konkreettisia ratkaisuja, älyllistä pääomaa ja ammatillista etumatkaa niin yksilöille kuin organisaatioille.

Aalto EE:llä on kaksi tukikohtaa: päätoimistomme ja -koulutustilamme sijaitsevat Helsingissä, Aasian alueen toimintoja koordinoidaan puolestaan Singaporesta käsin. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto EE:llä on kolme arvostetuinta yliopistomaailman laatuakkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Kuulumme näin ollen maailman instituutioista koostuvaan yhden prosentin parhaimmistoon.