Uutishuone

Uutishuone

Aalto EE tuo Pohjoismaiden tietojohtajat yhteen helmikuussa 2024

Aalto EE tuo maailmankuulun CDOIQ Symposiumin ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin helmikuussa 2024. Rekisteröityminen tapahtumaan on auki!

Kuva: Tuomas Uusiheimo / Aalto-yliopisto

24.5.2023

Iloksemme saamme kertoa, että maailmalla tunnettu Chief Data Officer & Information Quality (CDOIQ) Symposium saapuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin helmikuussa 2024.  Jo kuudentoista vuoden ajan vuosittain MIT:n kampuksella Cambridgessa, Yhdysvalloissa järjestetty symposium järjestetään 6. helmikuuta 2024 Espoossa, Aalto-yliopiston upealla Otaniemen kampuksella. 

”Teemme yhteistyötä maailman johtavien organisaatioiden ja edelläkävijäyritysten kanssa ja haluamme toimia jatkossakin suunnannäyttäjänä data- ja analytiikkaosaamisellamme”, kertoo Aalto EE:n data- ja analytiikkaohjelmista vastaava johtaja Jonni Junkkari.

”Suomessa ja Pohjoismaissa on lukuisia esimerkkejä menestyneistä yrityksistä ja startupeista, joista useat ovat toimineet pioneereina datalähtöisessä liiketoiminnassa. Haluamme tarjota sekä alustan eri alojen datajohtajille ja -asiantuntijoille käydä keskustelua keskenään sekä oppia niin toisiltaan kuin tapahtuman huippuluokan puhujilta.”

Tapahtuma kerää Suomen ja Pohjoismaiden tietojohtajat yhteen keskustelemaan datan roolista arvonluojana organisaatioissa, sekä datan hyödyntämisestä ajassa, jossa dataa on saatavilla enemmän kuin koskaan aiemmin ja kysyntää datalähtöiselle päätöksenteolle on havaittu yhä useammassa organisaatiossa, toimialasta riippumatta.

Tapahtuma on jo yli vuosikymmenen ajan edistänyt datajohtamisen merkityksen tunnistamista sekä rakentanut ymmärrystä kuinka laadukkaalla datalla voidaan tuottaa kaupallista lisäarvoa organisaatioille. 

”Analyyttiset yritykset valtaavat markkinoita hyödyntämällä tietoaineistoja ja dataa. Näissä yrityksissä tietoa johdetaan itseisarvoisena pääomana. Tässä onnistuminen edellyttää valtaa muuttaa liiketoimintaa sekä suunnata investointeja tiedonhallintaan – tietopääoman johtajaa,” Aalto EE:n Senior Advisor, Sami Laine, avaa symposiumin tausta-ajatusta ja merkitystä.

Yli 20-vuotisen uransa aikana Laine on toiminut datajohtamisen parissa asiantuntijana, konsulttina, tutkijana ja opettajana useilla eri toimialoilla. Hän on toiminut aiemmin pitkään puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä DAMA Finland yhdistyksessä, joka edistää ja kehittää tiedonhallinnan ja informaation roolia osana organisaatioiden kehittämistä, sekä MIT CDOIQ Symposiumin ohjelmatoimikunnan jäsenenä. 

”Positiona CDO (Chief Data Officer) tai tietojohtaja on melko uusi ja usein heikosti ymmärretty, vaikka samanaikaisesti datan arvo ja määrä ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. CDOIQ Symposium on toiminut edelläkävijänä tällä saralla ja kerännyt tietopääoman johtajat yhteen jo yli vuosikymmenen ajan. Onkin suuri kunnia saada tapahtuma nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin.” 

Lue lisää tapahtumasta

Lisätietoja

Ida Hyvärinen
Program Manager
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 010 837 3765
ida.hyvarinen@aaltoee.fi

Jonni Junkkari
Program Director
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 010 837 3860
jonni.junkkari@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education and Professional Development

Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE) tarjoaa vaikuttavia liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden valmennus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Aalto EE yhdistää laaja-alaisesti käytännön osaamisen sekä Aalto-yliopiston uusimman tutkimustiedon. Toimimme elämänlaajuisen oppimisen alustana liikkeenjohdolle ja asiantuntijoille heidän uransa eri vaiheissa, sekä organisaatioiden strategisena kumppanina mahdollistaen uudistumisen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Koulutusohjelmamme antavat konkreettisia ratkaisuja, älyllistä pääomaa ja ammatillista etumatkaa niin yksilöille kuin organisaatioille.

Aalto EE:llä on kaksi tukikohtaa: päätoimistomme ja -koulutustilamme sijaitsevat Helsingissä, Aasian alueen toimintoja koordinoidaan puolestaan Singaporesta käsin. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto EE:llä on kolme arvostetuinta yliopistomaailman laatuakkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Kuulumme näin ollen maailman instituutioista koostuvaan yhden prosentin parhaimmistoon.