Uutishuone

Uutishuone

Aalto EE nosti räätälöityjen ohjelmien sijoitustaan Financial Timesin rankingissa

Aalto-yliopisto nosti räätälöityjen ohjelmien sijoitustaan Financial Timesin juuri julkaistussa kansainvälisessä yliopistovertailussa ja on nyt sijalla 32 maailman parhaiden johdon kouluttajien listalla. Sijoitus arvostetussa vertailussa vahvistaa entisestään Aalto-yliopiston johtamis- ja asiantuntijakoulutusten asemaa voimakkaasti kilpaillun alan kansainvälisellä huipulla.

Kuva: Otso Alasko

22.5.2023

Talouslehti Financial Timesin (FT) yliopistovertailussa Aalto-yliopisto nosti sijoitustaan räätälöityjen ohjelmien rankingissa kolme (3) sijaa edellisvuodesta, sijalle 32. Avoimet ja räätälöidyt johtamis- ja asiantuntijakoulutukset toteuttaa Aalto-yliopiston omistama Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE).

Aalto EE:n kansainvälinen sijoitus räätälöidyissä ohjelmissa oli juuri julkaistussa rankingissa 32. (35. vuonna 2022) ja avoimissa ohjelmissa 59. (46. vuonna 2022). Yhdistetty ranking-sijoitus oli 37. (34. vuonna 2022). Sijoitukset perustuvat FT:n käyttämään pisteytykseen, jossa vertailu tehdään neljäntoista eri tavoin painotetun kriteerin pohjalta, joista tärkeimpänä ovat asiakkaiden arvioinnit.

"Kilpailu Financial Timesin rankingin sijoituksista on kovaa ja vuosittain listalle nousee uusia bisneskouluja, sekä poistuu vanhoja. Aalto EE:n sijoittuminen vertailussa on osoitus vahvasta asemastamme johtamis- ja asiantuntijakoulutusten kansainvälisessä parhaimmistossa," sanoo Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen johtaja Tom Lindholm.

”Olemme äärimmäisen ylpeitä useamman sijan noususta räätälöityjen ohjelmien rankingissa. Asiakasorganisaatiomme ovat antaneet meille huipputasoista palautetta muun muassa ohjelmien sisällöistä ja muotoilusta – sijoittaen meidät vertailussa Pohjoismaiden kärkikolmikkoon.”

Opetusmetodit ja -materiaalit Pohjoismaiden parhaita

Merkittävä osa Aalto EE:n liiketoimintaa ovat asiakaskohtaiset organisaatioille räätälöidyt ohjelmat, joita Aalto EE toteuttaa vuosittain noin sata. Räätälöidyt ohjelmat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä asiakasorganisaatioiden kanssa näiden tarpeista käsin. Aalto EE:n nousu räätälöityjen ohjelmien vertailussa on osoitus ohjelmien vaikuttavuudesta, sisältöjen ajankohtaisuudesta ja kiinteästä suhteesta käytännön liiketoimintaan ja osaamisen kehittämiseen organisaatioissa. 

”Olemme äärimmäisen kiitollisia asiakkaillemme heidän antamastaan erinomaisesta palautteesta. Nousu vertailussa on osoitus asiakaslupauksemme lunastamisesta: synnytämme konkreettisia ratkaisuita organisaatioiden kehityshaasteisiin sekä tarjoamme ohjelmia, joilla on selkeä vaikutus organisaatioiden liiketoimintaan käytännössä,” kertoo Aalto EE:n räätälöidystä ohjelmista vastaava kaupallinen johtaja Miro Malmelin

Vertailu perustuu asiakasorganisaatioille toteutettuun kyselyyn sekä oppilaitosten välittämiin tietoihin. Näistä merkittävämpi painoarvo on asiakasorganisaatioiden vastauksilla. 

Aalto EE:n tarjonnassa yhdistyy laaja-alainen käytännön osaaminen, Aalto-yliopiston tuorein tutkimustieto sekä huippuluokan ammattilaiset ja kouluttajat niin akateemiselta kuin liike-elämänkin puolelta. Yksi vertailun merkittävistä kriteereistä on opetusmetodit ja -materiaalit, joiden tarkastelussa Aalto EE sijoittui Pohjoismaiden parhaaksi. 

”Aalto-yliopistossa taide ja tiede kohtaavat teknologian ja talouden, mikä tekee siitä globaalisti ainutlaatuisen monitieteellisen yliopiston – ja tälle pohjalle rakentuvat myös Aalto EE:n koulutusratkaisut. Maailman muuttuessa yhä kompleksisemmaksi ja nopea syklisemmäksi toimintaympäristöksi, nousee monitieteellisyyden merkitys osana uusien innovaatioiden syntymistä. Me uskomme, että tulevaisuuden innovaatiot ja ratkaisut aikamme haasteisiin löytyvät eri alojen leikkauspisteistä,” Lindholm toteaa. 

”Vaikuttavien osaamisen kehittämisen ratkaisuiden kysyntä on kasvanut, sillä organisaatiot haluavat osaamisen kehittämisen investoinneistaan selkeitä liiketoimintahyötyjä. Tällaisessa ajassa vaikuttavien opetusmenetelmien merkitys korostuu. Olen ilahtunut nähdessäni, että panostuksemme ja kehitystyömme ohjelmien muotoiluun ja opetusmenetelmiin ovat tuottaneet tulosta ja tämä kehitystyö on huomattu nyt myös kansainvälisesti,” Malmelin lisää. 

Aalto EE:n avoimet ohjelmat herättävät kansainvälistä kiinnostusta

FT:n avoimien ja räätälöityjen ohjelmien yhteisvertailussa Aalto EE sijoittui Pohjoismaiden kolmanneksi parhaaksi – samoin kuin räätälöityjen ohjelmien rankingissa. 

Aalto EE on kansainvälinen yritys, jolla on paljon liiketoimintaa myös etenkin Aasiassa, sekä laaja kansainvälinen kumppaniverkosto. Omien ohjelmien lisäksi Aalto EE tuottaa ohjelmia yhteistyössä kumppaniyliopistojen kanssa muun muassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Aalto EE sijoittuikin avoimien ohjelmien vertailussa Pohjoismaiden kärkeen kansainvälisten osallistujien määrässä tarkasteltuna. 

”Olemme panostaneet pandemian jälkeen digitaaliseen oppimiseen ja menetelmäkehitykseen. Toteutamme useita ohjelmia hybridimuotoisena, mikä mahdollistaa kansainvälisten osallistujien osallistumisen ohjelmiimme entistä laajemmin,” kertoo Aalto EE:n avoimista ohjelmista vastaava liiketoimintajohtaja Minna Wickholm

”Lanseerasimme viime vuonna uusia avoimia ohjelmia sekä Euroopassa että Aasiassa. Uusia ohjelmia suunniteltaessa ja olemassa olevia ohjelmia kehitettäessä teemme jatkuvia panostuksia varmistaaksemme ohjelmien kansainvälisyyden. Meille on kunnia-asia, että ohjelmamme kiinnostavat kansainvälisiä osallistujia ja että osallistujaprofiili ohjelmissamme on monimuotoinen,” Wickholm täydentää.  

FT Ranking on kolmiosainen. Listalle pääsi tänä vuonna maailman 75 parhaaksi arvioitua räätälöityjä ohjelmia tarjoavaa ja 75 parhaaksi arvioitua avoimia ohjelmia järjestävää bisneskoulua. Kilpailu rankingissa on kovaa ja listalle otettiin tuoreimmassa vertailussa 15 bisneskoulua lisää edellisvuoteen verrattuna; viisi räätälöityjen ja kymmenen avointen ohjelmien vertailuun. Yhteisrankingille puolestaan nousee maailman 50 parhaaksi arvioitua oppilaitosta. 

Rankingissa kansainvälisesti parhaiten pärjäsivät räätälöityjen ohjelmien vertailussa yhdysvaltalainen Duke Corporate Education, avointen ohjelmien vertailussa espanjalainen Iese Business School ja yhdistetyssä vertailussa ranskalainen HEC Paris. 

Lisätietoja

Tom Lindholm
Toimitusjohtaja, Aalto University Executive Education Oy
Head of Lifewide Learning, Aalto-yliopisto
Puh. 0500 474746
tom.lindholm@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education and Professional Development

Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE) tarjoaa vaikuttavia liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden valmennus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Aalto EE yhdistää laaja-alaisesti käytännön osaamisen sekä Aalto-yliopiston uusimman tutkimustiedon. Toimimme elämänlaajuisen oppimisen alustana liikkeenjohdolle ja asiantuntijoille heidän uransa eri vaiheissa, sekä organisaatioiden strategisena kumppanina mahdollistaen uudistumisen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Koulutusohjelmamme antavat konkreettisia ratkaisuja, älyllistä pääomaa ja ammatillista etumatkaa niin yksilöille kuin organisaatioille.

Aalto EE:llä on kaksi tukikohtaa: päätoimistomme ja -koulutustilamme sijaitsevat Helsingissä, Aasian alueen toimintoja koordinoidaan puolestaan Singaporesta käsin. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto EE:llä on kolme arvostetuinta yliopistomaailman laatuakkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Kuulumme näin ollen maailman instituutioista koostuvaan yhden prosentin parhaimmistoon.