Uutishuone

Uutishuone

Rahoituskurssi on julkaistu autoalalle

Finva Finanssikoulutus ja Autoalan Keskusliitto (AKL) ovat lanseeranneet autoalalle suunnitellun rahoituskurssin, jonka tavoitteena on varmistaa autoalan ammattilaisten rahoitusosaaminen ajoneuvorahoitusten parissa toimiessa.

30.11.2022

Finva Finanssikoulutus ja Autoalan Keskusliitto (AKL) ovat toteuttaneet autoalalle suunnatun Rahoituskurssin

Rahoituskurssin tavoite on helpottaa rahoitusyhtiöiden tehtävää rahoitustuotteiden myyntiin osallistuvien autoliikekumppaneiden osaamisen varmistamisessa ja todentamisessa. Rahoituskurssilla halutaan myös mahdollistaa autoliikkeille niiden oman riskienhallinnan vahvistaminen henkilöstön kouluttamisella ja tukea automyyjiä autorahoituksen välityksessä. Kurssin esittelyn ja hintatietoa löydät Autoalan rahoituskurssin sivulta sekä osoitteesta akl.fi.

Autoalan rahoituskurssi varmistaa tarvittavan osaamisen  

Rahoituskurssilla varmistetaan asiakkaan tuntemisen, rahanpesun ja terrorismien rahoittamisen estämisen, tietosuojan ja rahoittamisen sääntelyn osaaminen, kun autoalan ammattilaiset toimivat rahoitusyhtiöiden myyjinä ajoneuvorahoituksen parissa. Rahoituskurssi opastaa toimimaan oikein erityisesti kuluttaja-asiakkaiden ajoneuvokaupan rahoittamiseen liittyvissä kohtaamisissa. 

Rahoituskurssi suoritetaan itsenäisesti verkossa. Se sisältää viisi verkkokurssia ja osaamistestin. Kurssit ovat kestoltaan noin 20–30 minuuttia ja opiskelu on vaivatonta työpäivän lomassa. 

Rahoituskurssi on toteutettu Finvan ja AKL:n yhteistyönä 

Rahoituskurssi on Finva Finanssikoulutuksen ja Autoalan Keskusliiton yhteistyössä toteuttama. Palvelussa on parhaillaan mukana kuusi rahoitusyhtiötä ja se on avoin kaikille rahoitusyhtiöille.   

Finva Finanssikoulutus tarjoaa monipuolisinta finanssikoulutusta jo 50 vuoden kokemuksella. Osana Aalto University Executive Education Oy:tä Finva palvelee finanssialaa ja finanssiosaamista tarvitsevia yksilöitä ja organisaatioita laajasti ja kansainvälisesti tavoitteenaan olla finanssikouluttamisen pohjoismainen osaamiskeskittymä. 

Autoalan Keskusliitto (AKL) on auto-, leasing- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten taloudellisia ja työmarkkinaetuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys, jonka tehtävänä on edistää jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä. Autoalan Keskusliitto toimii tiiviissä yhteistyössä viranomaisten, tieliikenteen järjestöjen sekä rahoitus- ja vakuutusalan kanssa. AKL tuottaa jäsenistölleen korkeatasoisia neuvonta-, koulutus-, tiedotus- ja tietopalveluita.

Lisätietoja

Salla Närhinen 
Ohjelmajohtaja, Aalto University Executive Education Oy
salla.narhinen@aaltoee.fi 

Jari Ketola  
Kehitysjohtaja, Autoalan Keskusliitto
jari.ketola@akl.fi


Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education Oy:hyn (Aalto EE) kuuluu viisi eri brändiä. Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja, Aalto PRO asiantuntijoiden täydennyskoulutusta ja Aalto ENT kehittämispalveluita, jotka auttavat yrittäjiä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja -mahdollisuuksia. Finva tarjoaa Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta sekä uusin brändimme Aalto ACCESS inklusiivisia, matalan kynnyksen ohjelmia ja kursseja, joiden oppeja voidaan helposti soveltaa osallistujan työhön, yhdistäen sekä Aalto EE:n että Aalto-yliopiston tarjonnan.

Aalto University Executive Educationin laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.