Uutishuone

Uutishuone

Nimityksiä Aalto University Executive Education Oy:n johdossa

Miro Malmelin on nimitetty Aalto EE:n kaupalliseksi johtajaksi ja Laura Sivula Aalto ACCESSin liiketoimintajohtajaksi.

29.8.2022

Kauppatieteiden maisteri Miro Malmelin on nimitetty Aalto University Executive Education Oy:n (Aalto EE) kaupalliseksi johtajaksi (Commercial Director, Organizations).

Malmelin on työskennellyt viisitoista viime vuotta liikkeenjohdon valmentamisen ja johtamisen kehittämisen parissa Suomessa ja Hongkongissa. Hänellä on jo ennestään kokemusta Aalto EE:stä, missä hän toimi vuodet 2013–2017 muun muassa myyntijohtajana.

”Johtamisen kehittämisen ja liikkeenjohdon valmennuksen ala on nyt suuressa murroksessa muun muassa digitalisaation myötä. Haluan olla mukana varmistamassa, että Aalto EE on edelläkävijänä johtamassa tätä murrosta ja on alallaan Pohjoismaiden ykkönen”, Malmelin sanoo.

”Yrityksissä on nyt valtava tarve ja paine kehittää osaamista, kyvykkyyksiä ja johtamista. Aalto EE:n tehtävä on tukea yrityksiä ja organisaatioita parhain mahdollisin keinoin ja auttaa niitä uudistumaan. Minusta on mahtavaa palata Aalto EE:hen tässä mielenkiintoisessa vaiheessa, kun paitsi koko ala, myös oma organisaatiomme on uuden strategian myötä uudistumassa.”

Malmelin siirtyi Aalto EE:hen Henley Business Schoolista, missä hän toimi liiketoimintayksikön johtajana vuosina 2018–2022.

Master of Arts Laura Sivula on nimitetty Aalto EE:hen liiketoimintajohtajaksi. Sivula vastaa Aalto ACCESS -portfoliosta, johon kuuluu inklusiivisia, matalan kynnyksen ohjelmia ja kursseja. Aalto ACCESS yhdistää Aalto EE:n ja Aalto-yliopiston koulutustarjonnat, joiden sisältö on suoraan sovellettavissa osallistujan työhön ja elämäntilanteeseen.

Sivula on valmistunut maisteriksi taloustieteestä ja johtamisesta Aberdeenin yliopistosta. Hän on työskennellyt vuodesta 2016 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ohjelmajohtajana ja opetuksen kehittämisen tehtävissä, viimeisimpänä Aalto-yliopiston kesäkoulun johtajana.

Uudessa roolissaan Sivula toimii liiketoimintajohtajana sekä Aalto-yliopistossa että Aalto EE:ssä kehittäen elämänlaajuisen oppimisen tarjontaa.

"Oppimisen tarve läpäisee kaikki alat, organisaatiot ja ammatit. Aalto-yliopistolla ja Aalto EE:llä on yhdessä ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota tutkintokoulutukseen ja tutkimukseen nojautuvia uusia oppimisen muotoja helposti lähestyttävissä formaateissa”, Sivula sanoo.

“Tulemme näkemään suuria muutoksia elämänlaajuisen oppimisen kentällä etenkin alustamaisen oppimisen ja pienten osaamiskokonaisuuksien osalta. Aalto-yhteisön vahva osaaminen digitalisaatiossa tulee tukemaan elämänlaajuisen oppimisen toimintamallien kehityksessä.”

Aiemmin Aalto ACCESS -portfoliosta vastannut valtiotieteiden maisteri, MBA Kerttu Kuokkanen siirtyy vastaamaan Aalto EE:n toteuttamista MBA-, Executive MBA- ja Executive DBA -ohjelmista. Hänen tittelinsä on Director, Degree Programs.

”Olemme valtavan iloisia siitä, että olemme saaneet osaamisen kehittämisen raudanlujat ammattilaiset Miro Malmelinin ja Laura Sivulan mukaan vahvistamaan Aalto EE:n huippuosaajista koostuvaa asiantuntijajoukkoa. He tuntevat Aalto-yliopistoyhteisön entuudestaan hyvin, ja heillä on vahvaa ymmärrystä osaamisen kehittämisen alasta niin organisaatioiden kuin yhteiskunnan tasolla sekä loistavat verkostot”, sanoo Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston Head of Lifewide Learning Tom Lindholm.

Lisätiedot

Miro Malmelin
Commercial Director, Organizations
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 040 352 1248
miro.malmelin@aaltoee.fi

Laura Sivula
Business Area Director, Aalto ACCESS
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 050 384 7228
laura.sivula@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education Oy:hyn (Aalto EE) kuuluu viisi eri brändiä. Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja, Aalto PRO asiantuntijoiden täydennyskoulutusta ja Aalto ENT kehittämispalveluita, jotka auttavat yrittäjiä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja -mahdollisuuksia. Finva tarjoaa Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta sekä uusin brändimme Aalto ACCESS inklusiivisia, matalan kynnyksen ohjelmia ja kursseja, joiden oppeja voidaan helposti soveltaa osallistujan työhön, yhdistäen sekä Aalto EE:n että Aalto-yliopiston tarjonnan.

Aalto University Executive Educationin laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.