Uutishuone

Uutishuone

Lasten kulttuurikasvatuksen parissa työskentelevä Joonas Keskinen on vuoden 2023 MBA-stipendiaatti

Aalto University Executive Education Oy (Aalto EE) on myöntänyt MBA-stipendin tänä vuonna lasten kulttuuri- ja taidetoiminnan parissa työskentelevälle Joonas Keskiselle. Kolmatta kertaa myönnetyn stipendin arvo on 42 800 euroa, ja se kattaa osallistumisen Aalto MBA for Executives -ohjelmaan.

Vuoden 2023 MBA-stipendiaatti Joonas Keskinen on työllään mahdollistamassa lasten yhtäläiset oikeudet kulttuuriin ja taiteeseen. Kuva: Emma Niemi / koulutus.fi

11.10.2022

Tämänvuotinen, koulutus.fi:n kanssa yhteistyössä järjestetty MBA-stipendihaku oli auki 30.4.–13.6.2022. Stipendiä haki toista sataa henkilöä, heistä kaksi eteni viimeiselle haastattelukierrokselle. Vuoden 2023 stipendin saajaksi valittiin Joonas Keskinen, filosofian maisteri ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Taidetestaajat-toiminnan päällikkö. 

"Joonas teki positiivisella ja innostavalla persoonallaan sekä kovalla opiskelumotivaatiollaan suuren vaikutuksen valitsijaraatiin. Kaikkein eniten stipendiaatin valintaa tehdessä vaakakupissa painoi kuitenkin se, kuinka merkittävää työtä Joonas tekee taidealalla valtakunnallisesti kaikkien kasiluokkalaisten hyväksi, ja kuinka suuri vaikuttavuus hänen MBA-opinnoillaan voi tämän työn kautta olla pitkällä tähtäimellä suomalaisiin nuoriin sekä taidekenttään laajemminkin”, perustelee Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava johtaja Kerttu Kuokkanen

Keskinen on työskennellyt viidentoista vuoden ajan lastenkulttuurin parissa; mahdollistaen työllään lapsille tasavertaiset oikeudet kulttuuriin ja taiteeseen. Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen vierailuja taiteen pariin.

”Nykyisessä työssäni tavoittelen sitä, että jokaisen lapsen oikeus taiteeseen ja kulttuuriin toteutuisi. On hienoa saada tuon työn tueksi uutta osaamista liiketoimintapuolelta”, Keskinen kertoo.

Halu elämänlaajuiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen innosti Keskisen MBA-ohjelman pariin. Hän ennen kaikkea odottaa opintojen antavan varmuutta ja jykevyyttä päätöksentekoon, käytännön työkaluja työhönsä johtajana, sekä silmiä avaavia ja oivalluksia synnyttäviä keskusteluja muiden MBA-osallistujien  kanssa.

“Minua innostaa ajatus siitä, että Aallon MBA-opinnot ovat haastavat, koska haluan aidosti oppia ja ymmärtää asioita. Varmasti tulee rankkoja jaksoja, mutta olen valmis sitoutumaan opintoihin. Kaikkein motivoivinta on, kun opiskeltavat asiat ovat sellaisia, joilla on jokin käytännön funktio omassa elämässä ja työssä”, Keskinen kertoo.

Aalto MBA -opintojen keskeisiä teemoja ovat kestävä kehitys ja vastuullinen johtaminen, jotka kantavat läpi koko opintokokonaisuuden. Keskinen painottaakin, että juuri kestävä kehitys on hänelle henkilökohtaisesti merkityksellinen teema.

“Teema on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Odotan innolla, miten se on sisällytetty liiketoiminnan johdon opintoihin ja millä uusilla tavoilla saan sen kytkettyä taide- ja kulttuurialan eri projekteihin.”

Stipenditoimikuntaan kuuluivat Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen johtaja Tom Lindholm, Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava johtaja Kerttu Kuokkanen, Aalto MBA:n ohjelmajohtaja Anne Nylund, vuoden 2021 MBA-stipendin saanut Matleena Aarikallio sekä koulutus.fi-sivustoa edustavat Keystone Education Group Oy:n toimitusjohtaja Max Lundberg ja viestintäpäällikkö Emma Niemi.

Lisätietoja MBA-stipendistä ja valinnasta:

Kerttu Kuokkanen
Tutkinto-ohjelmista vastaava johtaja
Aalto University Executive Education Oy
kerttu.kuokkanen@aaltoee.fi
Puh +358 10 837 3754

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education Oy:hyn (Aalto EE) kuuluu viisi eri brändiä. Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja, Aalto PRO asiantuntijoiden täydennyskoulutusta ja Aalto ENT kehittämispalveluita, jotka auttavat yrittäjiä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja -mahdollisuuksia. Finva tarjoaa Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta sekä uusin brändimme Aalto ACCESS inklusiivisia, matalan kynnyksen ohjelmia ja kursseja, joiden oppeja voidaan helposti soveltaa osallistujan työhön, yhdistäen sekä Aalto EE:n että Aalto-yliopiston tarjonnan.

Aalto University Executive Educationin laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia kansainvälisesti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.