Uutishuone

Uutishuone

AKO Foundation ja Aalto EE yhteistyöhön kehittämään pohjoismaista kulttuurijohtamista

Lontoossa vaikuttava AKO Foundation alkaa tukea Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kulttuurialan johdolle suunnattua Business of Culture -ohjelmaa. Kyseessä on Pohjoismaiden ja Baltian alueen laajin taide- ja kulttuurialan johtamisen kehittämisohjelma.

Kuva: Tuomas Uusheimo

11.6.2021

"Elinvoimainen ja kehittyvä taide- ja kulttuurielämä tarvitsee parhaat mahdolliset johtajat ja uusiutuvia, monialaisia verkostoja haasteisiinsa vastaamisessa. Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme yhdessä Aalto EE:n kanssa varmistamassa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja hyvinvointia näiden organisaatioiden kautta", sanoo AKO Foundationin toimitusjohtaja Philip Lawford.

Business of Culture -ohjelma tarjoaa räätälöityjä työkaluja kulttuuriorganisaatioiden strategiseen kehittämiseen, muutoshaasteisiin ja uudistumiseen. Kouluttajina toimivat tieteen, kulttuurin ja liike-elämän korkeatasoiset kansainväliset osaajat.

"Business of Culture -ohjelma on nopeasti osoittautunut alan kannalta hyvin tarpeelliseksi. Tällä kunnianhimon tasolla toteutus on mahdollinen vain tukijoidemme ja kumppaneidemme taloudellisten panoksen ja näkemyksellisyyden avulla. Ohjelma on alusta henkilökohtaiselle kasvulle johtajana ja vahvistaa ymmärrystä myös voittoa tavoittelemattomasta liiketoimintalogiikasta sekä rakentaa verkostoja taiteiden välillä ja liike-elämään päin", sanoo Aalto EE:n toimitusjohtaja Pekka Mattila.

AKO Foundationin lisäksi ohjelman pääyhteistyökumppaneita ovat Saastamoisen säätiö ja Föreningen Konstsamfundet sekä Karjalan kulttuurirahasto. Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä BI Norwegian Business Schoolin kanssa.

AKO Foundation tukee erilaisia koulutus- ja taidealan sekä ilmastokriisin vastaista työtä tekeviä toimijoita. Norjalaisen Nicolai Tangenin vuonna 2013 perustama säätiö on tähän mennessä rahoittanut erilaisia kohteita yli 400 miljoonalla punnalla ja myöntänyt hyväntekeväisyysapurahoja yli 100 miljoonan punnan edestä. Säätiö tukee eri toimijoita oma-aloitteisesti eikä se ota vastaan rahoitushakemuksia.

Päivitys 11.6. kello 9.34: Muokattu Pekka Mattilan sitaattia

Lisätietoja

Pekka Mattila
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Nana Salin
Associate Director
Aalto University Executive Education
Puhelin: 050 4616 780
nana.salin@aaltoee.fi

Business of Culture -ohjelman verkkosivut


Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education Oy tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO), palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT) sekä Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta (Finva). Laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Aalto University Executive Education Oy:lla on kaksi tukikohtaa: Helsingin toimisto koordinoi toimintaamme Euroopassa, ja Singaporesta johdetaan Aasian alueen toimintoja.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia globaalisti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.