Uutishuone

Uutishuone

Aalto EE:n tulos säilyi voitollisena pandemiasta huolimatta

Aalto University Executive Education Oy:n (Aalto EE) liikevaihto notkahti pandemian seurauksena huomattavasti vähemmän kuin useimmilla alan verrokeilla.

4.3.2021

Vuoden 2020 liikevaihto oli 17,6 miljoonaa euroa (vuonna 2019 23,6 M€). Neljänneksen pudotus johtui COVID-19:n aiheuttamista ohjelmaperuutuksista ja -siirroista. Liiketulos säilyi positiivisena ollen 400 000 euroa (vuonna 2019 1,2 M€).

Vaikean vuoden 2020 onnistumisiin kuului muun muassa se, että Aalto EMBA - ja Aalto MBA -ohjelmat jatkoivat kasvuaan osallistujamäärällä mitattuna.

Toimintaympäristön epävakaudesta ja kompleksisuudesta huolimatta maailman 50 parhaan johtamiskoulun joukkoon lukeutuva Aalto EE katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Yhtiö on onnistunut vahvistamaan kyvykkyyttään digitaalisissa ja hybriditoteutuksissa nopeasti ja tehokkaasti. Asiakastyytyväisyys verkossa on jo samalla tasolla kuin perinteisen luokkaopetuksen aikana.

”Toimintaympäristön murrokset ovat myös mahdollisuus sellaisille toimijoille, joiden kyvykkyydet ja resurssipohja mahdollistavat uudet lähdöt ja panostukset. Alansa vahvimpana pelurina Suomessa Aalto EE näkee nyt mahdollisuuden muovata markkinaa. Panostamme erityisesti ohjelmiemme tavoittavuuteen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella”, kuvaa Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice.

Tammikuussa käyttöönotetut uudet toimitilat tarjoavat hienon lähdön tulevaisuuteen. Huipputeknologia ja digitaaliset oppimisratkaisut ovat olennainen osa Pohjoismaiden suurinta johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymää Aalto Töölö -rakennuksessa.

Yhtiön toiminnasta kanavoituu vuosittain merkittävä summa takaisin Aalto-yliopistoyhteisölle muun muassa osinkoina, rojalteina, valmennus- ja koulutuspalkkioina sekä vuokrina. Vuonna 2020 yliopiston omistama yhtiön taloudellinen jalanjälki Aalto-yhteisössä oli 2,3 miljoonaa euroa (3,3 M€ vuonna 2019).

Lisätiedot

Pekka Mattila
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

 

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education Oy tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO), palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT) sekä Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta (Finva). Laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia globaalisti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.