Uutishuone

Uutishuone

Aalto EE ja SUTD Academy aloittavat tekniikan ja johtamisen alan yhteistyön

Aalto-yliopisto ja Singapore University of Technology and Design (SUTD) -yliopisto solmivat laajan ja monivuotisen yhteistyösopimuksen joulukuussa 2018, jonka osana Aalto EE ja SUTD allekirjoittivat Memorandum of Understanding -asiakirjan 18. helmikuuta 2019.

11.3.2019

Read this in English.

SUTD Academyn ja Aalto EE:n yhteistyö keskittyy kehittämään yhteisiä, erityisesti teknologioihin ja johtamiseen keskittyviä uusia kursseja, moduuleja ja ohjelmia. Lisäksi pyritään tunnistamaan eri toimialojen täydennyskoulutustarpeita ja mahdollisia eroavaisuuksia yksilöiden osaamisen ja organisaatioiden osaamistarpeiden välillä.  

”Käynnistämme innolla yhteistyön SUTD Academyn kanssa, sillä meitä yhdistää monitieteellinen lähestymistapa koulutukseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Nykypäivän epävakaassa ja monitahoisessa liiketoimintaympäristössä johtajat ja ammattilaiset tarvitsevat uusia tapoja tarkastella haasteita eri näkökulmista, jotta voivat pysyä kilpailijoiden edellä ja luoda merkityksellistä uraa”, sanoo Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice.

”Financial Times rankingin mukaan Aalto EE kuuluu maailman 50 parhaan johtamiskoulun joukkoon. Yhteistyössä SUTD Academyn kanssa voimme tarjota entistä suuremman valikoiman oppimisratkaisuja Singaporen ja Aasian talenteille ja yhdessä myötävaikuttaa alueen ihmisten ja organisaatioiden kehitykseen. Kumppanuutemme SUTD:n kanssa tulee varmasti olemaan vaikuttavaa ja pitkäkestoista”, sanoo Tiina Haikola, Executive Director, Aalto Executive Education Academy Oy.

“SUTD Academy on innostunut aloittaessaan molempien osapuolien liiketalouden ja teknologian hyödyntävän yhteistyön Aalto EE:n kanssa. Nykypäivän johtajat tekevät työtään datan ja teknologian parissa erittäin dynaamisessa ja yhä monimutkaisemmassa liiketoimintaympäristössä. Nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan uudenlaista johtamista ja johtajia, joilla on ymmärrystä ja kiinnostusta teknologiaan ja sen käyttöön, liiketoiminnan syvällistä ymmärtämistä ja johtamiskokemusta erilaisissa ympäristöissä. Johtajia, jotka optimoivat teknologian käytön organisaationsa päätöksenteon pohjana ja ohjaajana,” sanoo apulaisprovosti ja professori Pey Kin Leong, SUTD Academysta.

Lisätiedot

Pekka Mattila
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Tiina Haikola
toimitusjohtaja, Asia Pacific
Aalto Executive Education Academy Oy
Puhelin: +65 9009 0354
tiina.haikola@aaltoee.sg

Aalto University Executive Education Ltd ja Aalto Executive Education Academy Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Singapore University of Technology and Design ja SUTD Academy

SUTD perustettiin vuonna 2009 yhteistyössä Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) kanssa. SUTD:n yliopisto-ohjelmat sisältävät osa-alueita innovoinnista, yrittäjyydestä, design-ajattelusta sekä paikallisten ja kansainvälisten toimialojen yhteistyöstä. Sitä pidetään yhtenä maailman parhaista nousevista insinöörikouluista.

SUTD:n tehtävänä on edistää tietämystä ja valmentaa teknisesti ajattelevia johtajia ja innovoijia, jotka palvelevat yhteiskunnan tarpeita. Painopisteenä on design, jota opetetaan integroidussa monialaisessa opetussuunnitelmassa, sekä monitieteellinen tutkimus.

SUTD Academy tarjoaa osaamiseen perustuvaa ammatillista koulutusta ja valmennuskursseja lähtötason työnhakijoille, uransa keskivaiheessa oleville ammattilaisille, johtajille ja ylemmän tason esimiehille. SUTD:n kurssit varmistavat, että nykyajan johtajien taidot ja tietämys pysyvät merkityksellisinä tämän päivän osaamisintensiivisessä ja teknologiaan perustuvassa yhteiskunnassa.