Uutishuone

Uutishuone

Taiteen ja kulttuurin organisaatioille johtajuushaaste 2020

Aalto University Executive Education (Aalto EE) ja Göteborgin yliopiston School of Executive Education (GUSEE) ovat käynnistämässä ohjelman “Future Leadership in Arts and Culture”. Ohjelman tavoitteena on kehittää Pohjoismaiden ja Baltian kulttuurialan johtamista ja hallintoa.

29.10.2018

Read this in English.

"Kulttuuriliiketoiminnan ala kasvaa nopeasti niin Pohjoismaissa, Baltian maissa kuin koko Euroopassakin. Samaan aikaan kun ala luo uusia työpaikkoja, uudet vaatimukset ja positiiviset haasteet lisääntyvät. Tarvitsemme tehtäviin huippujohtajia, joilla on menestyksen mahdollistava koulutus. Siksi tarvitsemme korkean profiilin ohjelman tulevaisuuden tekijöille", sanoo Susanna Pettersson, Ruotsin kansallismuseon ylijohtaja.

”Taiteen ja kulttuurin alan organisaatiot tarvitsevat yhtä vahvaa johtamisosaamista kuin johtavat kuluttajabrändit. Ne kilpailevat ihmisten ajasta ja kiinnostuksesta. Kasvatuksellinen ja sivistävä tehtävä toteutuvat vain, jos tavoittaa yleisönsä tehokkaasti ja rakentaa verkostonsa oikein”, pohtii professori Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja.

Kulttuuriorganisaatioiden johtajat osallistuivat pyöreän pöydän keskusteluun

Ohjelmakokonaisuuden muotoilemisprosessi alkoi pyöreän pöydän keskustelulla Tukholmassa syyskuussa 2018. Aalto EE ja GUSEE kokosivat yhdessä Ruotsin kansallismuseon kanssa yhteen kulttuuriorganisaatioiden johtajia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta ja Latviasta. Keskustelussa johtajat vaihtoivat näkemyksiä, sparrasivat toisiaan sekä keskustelivat siitä, miten oppimista, inspiraatiota ja ihmettelyäkin voidaan alalla edistää. Keskustelun aiheita ja sen aikana syntyneitä ideoita käytetään keväällä 2019 alkavan ohjelman sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa   

Johtajien liiketoimintaosaamista kehittävän ohjelman luominen edesauttaa kulttuuri-instituutioiden pysymistä elinvoimaisina ja lisää niiden vaikuttavuutta ympäröivään yhteiskuntaan.

Lisätietoja

Pekka Mattila
Toimitusjohtaja, professori (professor of practice)
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.