Heidi Piiroisen ”Left Coast” on huumorin sävyttämän arjen kuvaus

25.1.2017

Valokuvaaja Heidi Piiroisen näyttely ”Left Coast” on avattu Bang Bang Galleryssa. Näyttelyssä kuvataan arkea avoimesti ja realistisesti mustan sävyistä komiikkaakaan unohtamatta. Galleria toimii Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa. 

Heidi Piiroinen (syntynyt 1978) on Helsingin Sanomien valokuvaaja.

Hän vietti perheensä kanssa vuoden Yhdysvalloissa opiskellen dokumenttielokuvaa Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Berkeleyn yliopistossa. Uusi paikka ja elämäntilanne haastoi katsomaan ja kokemaan lapsiperheen arkea toisella tapaa. Näyttely kuvaakin koko perheen elämää Berkeleyssä. “Paras kamera on se, joka on mukana”, sanoo Piiroinen. Suuri osa näyttelyn kuvista on kuvattu kännykällä.

”Kun katson näitä kuvia, tunnen surua ja kipua. Minun pitäisi pystyä nauramaan palaneelle pizzalle, mutta en pysty. Katson aikaa, jota en edes muista. Aikaa, jota en edes halua muistaa. Katsoessani näitä kuvia tajuan, että elämässäni on rakkautta ja naurua. Ne ovat olleet läsnä koko ajan. Miksi en nähnyt sitä silloin?” Heidi Piiroinen toteaa. 

Heidi Piiroinen on palkittu useasti suomalaisessa ”Vuoden lehtikuvat” kuvajournalismikilpailussa. Hän sai juuri valmiiksi ensimmäisen dokumenttielokuvansa ”Black Hole Mama”, joka on sympaatttinen ja intiimi kuvaus Jakomäessä sijaitsevan purettavaksi tuomitun talon asukkaista. Se sai ensi-iltansa eilen 25.1.2017 osana Helsingissä järjestettävää DocPoint dokumenttielokuvafestivaalia.

Näyttely on avoinna 20.1.–28.4.2017 sopimuksen mukaan (ota yhteyttä heli@bangbang.fi). Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn gallerian avoimien ovien päivänä 16.2. klo 17-19

Lisätietoa

http://art.aaltoee.com

Heli Mäenpää, Creative Director, Gallerist, Lecturer
Bang Bang Gallery
Puh. 050 5110 765, heli@bangbang.fi

Pekka Mattila, toimitusjohtaja, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 040 738 7221, pekka.mattila@aaltoee.fi

Bang Bang Gallery

Bang Bang Gallery toimii yhteistyössä Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa. Galleriakonseptissa vaihtuvat näyttelyt tuodaan Aalto EE:n henkilöstön ja asiakkaiden arkeen. Näyttelyohjelma keskittyy valokuvataiteeseen ja erityisesti nuorien ja nousevien kykyjen esilletuomiseen. Galleria sijaitsee Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. 

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Baltiassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Venäjällä ja Vietnamissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.